Är ett bra självförtroende något negativt?

Det är tydligen inte tillåtet att öppet tro på sig själv, tycka om sig själv och kämpa för sig själv nuförtiden. Helst ska man sitta i ett hörn, osynlig för omgivningen och tycka synd om sig själv så att andra kan lida med en. Det är då man blir accepterad verkar det som. Råkar man uttrycka att man tycker att man själv är bra på någonting, eller att man är nöjd med sitt utseende så blir man genast klassad som självgod och alldeles för självsäker. Vet ni vem jag syftar på?

Det har varit ett sådant snack om Blondinbella och hur hon beter sig, uttrycker sig och så vidare. Hon säger klart och tydligt att hon tycker att hon är snygg, hon pratar om hur framgångsrik hon kommer att bli och att hon vill blir ekonomiskt oberoende. Hon har planer, drömmar, mål. Att ha mål i livet och kämpa för dem ser jag som något positivt. Blondinbella vill någonting och hon kämpar för det, är hon då inte värd resultatet av det? Visst tjänar hon sjukt mycket pengar på att blogga om saker som kanske inte alltid är av högsta värde, men det verkar inte vara det som folk stör sig på. Faktum är att det folk blir irriterade på är vad hon använder sina pengar till. Hon får kritik för att köpa dyra kläder och dyrt smink, men vad hade du själv köpt om du haft mer att röra dig med? Hade du inte själv då unnat dig mer vardagslyx? Hon har nog råd att använda sina pengar till både nyttiga och mindre nyttiga ändamål. Dessutom tror jag inte att det hade blivit hälften så mycket ståhej ifall det hade varit en kille som använt sina bloggpengar till att köpa datorprylar och tv-spel. Faktiskt. Jag tror inte heller att det finns någon som skulle klaga om de var de själva som var i hennes sits. Att tjäna pengar på sin blogg skulle helt plötsligt vara ett perfekt sätt att försörja sig på. Eller?

Jag skulle vilja sammanfatta med att säga att tjejer är avundsjuka för att hon både ser bra ut, klarar skolan, driver eget företag och en framgångsrik blogg. Killar är avundsjuka för att hon kommit längre än många av dem. Jag menar, tro inte att en tjej kan vara bättre än dem. Till stor del tror jag att det är så det är, det är avundsjukan som ligger till grund för det mesta av kritiken. Sorgligt nog.

/Julia


Kommentarer
Postat av: Malin ♥

Jo det blir riktigt dumt när man vänder på dygnet men det är sånt man får stå ut med när man har gått hemma så länge. Då gör man verkligen det. Hur är allt med dig idag då? Kram

2009-01-11 @ 20:43:02
URL: http://malliwz.blogg.se/
Postat av: Sara.

hehe har ni inge badkar? vi har ingen dusch:( men men:) allt bra med dig idag>?:)

2009-01-12 @ 14:51:24
URL: http://gaddii.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0