Kalkon och hockey med mera...

Onsdag eftermiddag satte jag mig i bilen med min vardfamilj for att aka upp till min vardmammas foraldrar som bor utanfor Boston. Dar skulle vi spendera Thanksgiving, som formodligen ar en av de storsta hogtiden har i USA. De tackar Gud for att han hjalpte pilgrimerna som anlande att overleva den harda vintern. Det ar lite av en skordefest.

I alla fall, nar vi kom fram till deras hus sa blev det lite lasange och sedan akte vi och kopte hemgjord glass pa ett danskt glasscafe som hette Farfars. Darefter hjalpte barnen sin mormor att forbereda pumpapajen som skulle serveras nasta dag. Jag hade ett eget rum med en stor mysig sang, och till och med tv pa rummet sa senare pa kvallen lag jag och tittade pa Bride Wars och njot.

Torsdag (Thanksgiving): Dagen bestod mestadels av forberedelser infor den stora maltiden, haha. Jag fick traffa min vardmammas bror, hans fru och barn. Framat eftermiddagen var det dags. Kalkonen var fardig och alla hade sparat sig for att kunna ata mycket. Det som serverades var kalkon (givetvis!), stuffing, potatismos, sas, brod, gronsaker och tranbarsgele. Till efterratt var det pumpapaj, appelpaj, kakor och nagon slags cheesecake. Jag fick hora att kalkonen ska innehalla ett amne som gor en trott. Om det var det eller om det var faktumet att jag smallt i mig en del godheter som gjorde att jag var redo att dacka i min sang redan 6 pm vet jag inte. En lugn och mysig dag var det i alla fall.

Fredag: Pa formiddagen satte vi oss i bilen upp mot Boston for att se pa lite NHL-hockey. Det var Boston Bruins mot New Jersey Devils. Det var kul! Tyvarr forlorade Boston Bruins...Efter matchen bar det av mot Boston Harbour Hotel som ligger precis vid havet (barnens morfar ager hotell over hela USA, inte detta dock, han ar in charge men ager inte fastigheten tror jag). Dar var det lite teaparty i alla fall. For oss "vuxna" serverades det forst champange, och sedan fick man valja ett te som man ville ha. Till det serverades sma sota scones och andra sma bakelser. Barnen fick cupcakes att dekorera sjalva.
Nar vi kom tillbaka "hem" pa kvallen at vi resterna fran kalkon-middagen. Allt pa en macka sa det blev en sa kallad "hot turkey sandwich". Det var riktigt gott faktiskt! Nar barnen somnat sag vi andra pa Four Christmases innan jag annu en kvall somnade gott i ett av de alla mysiga rummen pa overvaningen. Deras hus var sa mysigt (och stort!).

Lordag: Innan det var dags for hemfard blev det annu en tur in till Boston. Miin vardmammas syster ska gifta sig i sommar sa hon skulle prova sin klanning. Jag fick folja med in i butiken och se. Det var kul! Hon var sa fin! For er som ar intresserade sa kommer klanningen fran Vera Wang (vilket jag inte har nagon koll pa, men i alla fall). Efter det sa var det dags for hemfard.

Lite bilder bjuder jag pa:

Hundarnas position i bilen

Rummet jag fick sova i

Det kravs koncentration nar man bakar pumpapajFar och son pa hockeyBoston Bruins vs. New Jersey DevilsUtsikten fran hotelletHaley med sin cupcakeBlasigt varreInte langt till havet fran husetMini Potter:P


Nu ar det dags att sova for min del. Natti natti!
/Julia

Thanksgiving

Forlat for dalig uppdatering det senaste. Nu kommer det tyvarr bli annu samre. I eftermiddag drar vi namligen upp till min vardmammas foraldrar for att fira Thanksgiving. Kommer tillbaka pa lordag.


/Julia

Barnfamiljer

Jag hatar att jobba söndagar. De är bannemig bara barnfamiljer som käkar. En del ungar är vansinnigt söta, men vissa vill man bara strypa. Och idag hatar jag inte bara barn, utan föräldrarna också. Det värsta är inte att de velar fram och tillbaka när de ska beställa, utan att de ändrar sig en miljon gånger NÄR BESTÄLLNINGEN HAR GJORTS, alltså när lappen har lämnats in till kockarna. Inte nog med det, så blir man även kallad tant. Det var en barnfamilj idag som käkade. När de skulle beställa in efterrätten sa deras mamma: "säg nu till tanten vad du vill ha till efterrätt.." Herregud, jag måste byta ut min anti-rynkkräm. Den hjälper tydligen inte.

Godnatt.

MuiTrött på asiater

Japp, jag är jäkligt trött på asiaternas syn på saker och ting. Till och med mamma och pappa är trötta på de..asiaterna alltså. Jag skulle kunna sitta här och punkta upp en lista med ett 10-tal saker, men jag kan inte göra det i och med att detta är en offentlig blogg. Man vet aldrig vilka som läser ens blogg, och jag undviker helst risken att bli nedslagen av en kinesisk maffia (jobbar ju numera på en kinarestaurang). Men en grej tänker jag ta upp, som jag stör mig något otroligt på.

Vi har haft  en praktikant på restaurangen i ungefär 3 veckor. Hon har jobbat arslet av sig, bokstavligen alltså. Och när jag pratade med henne så sa hon att hon vill jobba på restaurangen på helger. Detta tyckte jag var kanon eftersom de har brist på anställda som vill jobba de förjävliga helgerna. Så jag sa detta till en av mina kollegor..och detta var hennes svar:

Kollega: "De kommer inte anställa henne.."
Jag: "Varför? De behöver ju folk på helgerna. Det är ju perfekt.."
Kollega: "De kommer inte anställa henne för att de inte tycker att hon är tillräckligt fin!"
Jag: "Ööö, va?"
Kollega: "Mmm, men det är ju så."

Precis! Det ÄR så, men det BEHÖVER inte vara så. Visst tycker jag att man ska se välvårdad ut, man ska ju faktiskt serva andra. MEN det är skillnad på att se välvårdad och att vara snygg. Idiots.

Äh, nu ska jag mumsa på en lussekatt och glömma alla gulingar.

/MuiI woke up this morning with a smile on my face

Dagen har borjat bra. Vaknade och kande mig utvilad, trots torsdagsnattens strapatser. Somnade gott redan innan tio igar kvall efter att ha varit pa mitt forsta spinningpass. Det var riktigt skont. Laste lite i Eclipse innan jag somnade, blev jattetaggad efter att ha sett filmerna. Idag blir det till att traffa Linnea och bara hanga lite. Inga storsilade planer. Ska forsoka hitta mig ett par skinnstovlar hade jag tankt, och aven forsoka titta lite efter julklappar. For julen narmar ju sig faktiskt. Och da kommer min kara familj! Vad jag langtar!

Nu ska jag gora mig redo for dagen./Julia
Min syster

Ja, som alla säkert vet så har New Moon biopremiär idag. Och jag har varit överlycklig över att det är 15 årsgräns på filmen- bara för att min lillasyster är 14 bast. Men idag fick jag ett sms av en lycklig lillasyster..

Huyen:"Ska kolla på New Moon!! De släpper in 11-åringar nu :-)"
Jag: "Tönt"
Huyen: "Där fick du som du fes!"

?????

/Mui

Hysteria

Har sitter jag nu, lite sliten efter natten. Men det var det vart. New Moon ska ni se! Den var jattebra. Det tyckte aven de hundra tusen fjortisar som omringade oss i biosalongen. De skrek och klappade handerna nar Edward eller Jacob kom in i bilden. Sjalva satt vi dar i mitten och skamdes lite for dem. De hade fan-trojor pa sig dar det stod pa ryggen Team Edward eller Team Jacob. Inte fasen visste jag att allt var pa sa stort allvar. Maste man valja ett team nu ocksa? Det var galet i alla fall. Men filmen var bra. Den ska ni se.

Jag var pa biblioteket idag och skaffade mig ett bibliotekskort. Ska borja lasa igen lite hade jag tankt. Och sa kan man lana filmer dar gratis. Smalanning som man ar. Hittade dock inte Gossip Girl-serien, skit med!

/Julia

Movie night!

Ikvall drar jag, Emma och Linnea ut till Simsbury Movie Theatre for ett riktigt filmmaraton. Klockan nio visas Twilight och sedan en minut over tolv visas New Moon. Vi har bunkrat upp ordentligt med godis, chips, popcorn och cola. En riktigt dunderkvall med andra ord. Lite extra dunder ar det for att Emmas pappa smugglade over lite svenskt godis till Emma nar hon motte honom i Chicago i helgen. Och sa vill jag saga ett stort tack till Emma som valt att dela med sig av denna vardefulla foda.

Uppdaterar med en utvardering imorgon. (Jag ska inte avsloja nagra detaljer Mojsan, fast du redan last boken:P).

/Julia

saffran, saffran, SAFFRAN

Igår fick jag för mig att jag skulle baka lussekatter. Gick till hemköp för att köpa ett par ingredienser som vi inte hade hemma, bl.a saffran. Imorse när jag skulle ta något ur min jackficka, ramlade kvittot ut. Tittade lite snabbt och insåg att saffran kostar dubbelt så mycket i år. 34 spänn för 0,5g. Jisses. Alltså, nästan 70 spänn för 1 g. Hmmm.. kan man odla krokuspistiller hemma?

Jag har suttit och pratat med Julia i över 2 timmar. Det visade sig nämligen att jag har en inbygd mic i min webcam (vilket jag egentligen visste); jag behöver alltså inte köpa en mic. Det var behövligt. Att få prata med henne, alltså. Jag älskar mina vänner. De inspirerar mig. De bankar i mig en massa vettiga saker. Ville bara säga det.

/Mui

I <3 NY

Times Square

En man som dansade till Michael Jackson-latar i tunnelbanan.

Linnea och jag pa vandrarhemmets toalett

En vagg fylld med elgitarrer pa Hard Rock Cafe

McDonalds i Chinatown;)


Petra och Johanna i varat rum pa vandrarhemmet

Jadu Pappa, har har vi Billy Joel's cykel. Finns pa Hard Rock Cafe.

Jag och Linnea pa rummet.

Akta amerikansk pannkaksfrukost

Petra framfor kartan over enorma Central Park

Central Park.

 

/Julia


New York City!

Jag har haft en wonderful weekend med tjejerna i storstan. Linnea och Petra sov over har och sedan tog vi bussen fran Hartford klockan atta pa lordag morgon. Vid kvart i elva var vi framme och da tog vi oss mot vandrarhemmet for att lamna vara vaskor innan vi begav oss vidare mot Hard Rock Cafe pa Times Square dar vi at lunch. Darefter blev det en vanda till Soho och Chinatown. Vandrade runt lite och kollade laget, tyvarr regnade det dock. Vi drog oss tillbaka till vandrarhemmet for att duscha och byta om, motte aven upp Johanna. Sedan blev det ett restaurangbesok och aven ett tappert forsok till att hitta en taxi som kunde kora oss till Webster Hall (ett utestalle dar man kommer in som 19-aring). Det var i princip omojligt att hitta en ledig taxi sa till slut bestamde vi oss for att ta oss tillbaka till vandrarhemmet for att chilla dar. Vi har ju tid med att ga ut i NY en annan gang!

Vi somnade, vaknade igen halv nio pa sondag morgon av att vackarklockan ringde. Drog oss over till andra sidan gatan for en akta amerikansk pannkaksfrukost. Darefter blev det till att vandra runt i Central Park. Det var underbart vader! Kandes konstigt att se folk springa i shorts och t-shirt eller till och med bar overkropp i mitten av november. Vi motte sedan upp Emilie (som jag motte pa forberedelsekursen) och gick ut och at med henne pa restaurang innan vi tog oss tillbaka mot busstationen for att aka hem igen.

Jag ville verkligen inte lamna New York den har gangen. Jag hade kunnat stanna en vecka. Jag blir mer och mer fascinerad for varje gang. Forsta gangen forstod jag inte riktigt att jag var dar, det var for overkligt. Nu ar det bara sa haftigt.

Jag laddar kanske upp lite mer bilder imorgon, men har har ni ju i alla fall nagra. Nu ska jag se pa Gossip Girl innan jag gar och lagger mig.

/Julia

 ...

Kom hem fran gymmet for en liten stund sedan. Jag var dar med Steffi, Lydia och Judith. Alla tre signade vi upp oss for personlig traning innan vi akte hem. Man kan fa en timme gratis sa det hoppade vi pa. Det ska bli kul att se vad de sager och om man kan fa ut nagot bra av det. Jag kan behova lite hjalp med att lagga upp ett bra pass. Nu ska jag bli biff har vet ni.


BIFF IT IS!


Till helgen bar det av till New York med Linnea och Petra. Val framme i New York ska vi aven mota Johanna som kom till New Jersey for bara nagra veckor sedan. Ska bli kul att traffa henne, sag henne senast pa studenten tror jag minsann!

Nu ar det snart dags for sangen igen.

/Julia

 


Just so you know...

LAGG NER EMMA. GA OCH LAGG DIG, DU VET ATT JAG VINNER DETTA I ALLA FALL.


For alla andra sa aterkommer jag med nya inlagg nar jag sovit ut och ar redo att skriva nagot vettigt har. Det vet ingen nar det blir tyvarr. Jag ar en upptagen kvinna nufortiden. Ar det inte bio sa ar det film hemma hos nagon. Eller ocksa ar det hang pa Starbucks, gymmet eller restaurangbesok. Nu ska min sang fa sallskap.

/Julia


Girls just wanna have fun

I helgen var det varit mycket skratt och snack. Blev en mysig lordagskvall hemma hos mig da jag jobbade. Emma och Linnea var har sa vi snackade en massa. Sondagen var ocksa rolig, borjade med en brunch pa Panera Bread, sedan vidare mot kopcentret (dar jag inte skulle shoppa for att jag skulle spara pengar, men var tvungen att kopa ett par jeans/tights som det nu var rea pa). Darefter drog vi hem till Linnea. Emma fargade hennes har och jag var fotograf. Efter det bestallde vi hem peperonipizza, innan det var dags for att dra till bion och se Jackson-filmen This Is It. Vi satt runt hennes bord, matta och glada, med nagra sma  pizzabitar kvarlamnade. Men det kunde vi ju inte slanga dem, da tryckte vi hellre i oss dom och drog pa mysbyxorna efterat sa att magen kunde expanera istallet. Haha.


 

Efter att ha tagit massa flumbilder sager Emma att det finns ju inte en enda normal och fin bild pa henne. Sa hon ville ta en. Resultatet ar bilden till hoger pa rad 2. Sa jag antar att det ar sa hon tycker att hon ser ut. O tja, helt olikt ar det val inte. (Emma jag driiiiiiiiiiiiiiiiver med dig:P).

/Julia

 

 
Today

Will stackarn har akt pa en riktig omgang med feber och grejer. Var hos doktorn idag och han hade tydligen oroninflammation. I alla fall sa tog Haley och jag och gick ut och gick en runda. Imorgon ar barnen lediga fran skolan for det ar val har. Skolorna anvands namligen som vallokaler.

/Julia

Sondagsutflykt

Igar drog jag, Emma, Linnea och Petra till IKEA. Kopte kottbullar, gravad lax, choklad och parlsocker. Och chokladkalendrar till barnen. Efter IKEA akte vi en vanda till Yale, men vi gick bara igenom en del av universitetsomradet och sedan akte vi hem for det borjade bli sent. Val hemma at jag sallad, tomat och gravad lax, mumma! Jag har knappt atit fisk sedan jag kom hit, gud vad gott det var. Kopte forresten en kanelbulle pa IKEA, men det var ju massa glasyr pa sa den var ju pa tok for sot. De forstorde den totalt./Julia


Halloween


Hoga forvantningar. Inte lika bra planering. Borjade med att sitta har och oppna dorren for trick or treat, vilket blev roligare efter att jag satt pa mig min egen kostym. Will blev lite radd for mig, fattade inte att det var jag under allt fluffet. Vid niotiden hamtade Petra upp mig och sa akte vi och motte upp Emma och Linnea pa Cheesecake Factory dar vi at kvallsmat. Mysigt!/Julia


RSS 2.0