:)

Jag kom precis hem fran ett biobesok. Jag, Emma och varan nya svenska van Linnea var och sag pa Law Abiding Citizen. Det var riktigt biovader idag, har regnat hela dagen lang.

Igar forsokte jag mig forresten pa att steka svenska pannkakor till barnen. Det gick val...sadar. Jag skyller faktiskt delvis pa att den amerikanska mjolken och smoret inte ar detsamma som det svenska. Sedan kan jag val ocksa erkanna att jag aldrig varit nagot pannkaksproffs. Men i alla fall, till slut fick jag till nagra som var nagorlunda runda. Tyvarr hade vi ju ingen jordgubbs eller-hallonsylt men det smakade ganska fint med farska hallon och smor pa.

Sedan kom Emma hit och vi borjade lite pa laxan vi fick pa helgkursen. Kom inte sa langt dock utan gav oss av till Starbucks i Avon dar vi fick tva nya svenska vanner. Sam och Linnea. Sam var jattetrevlig, kom hit forra veckan sa han ar ny. Linnea daremot har varit har nastan lika lange som jag, men hon visste inte att vi fanns och vi visste inte att hon fanns. Hon ar ocksa superschysst sa det var jattekul att traffa dem. Sedan finns det tydligen tva-tre svenskar till som vi annu inte traffat. Imorgon blir det till att traffa Petra!

/Julia


Walking in sunshine, yeaah

Igar formiddag akte jag och Mareike till Talcott Mountain State Park. Vi vandrade hela vagen upp till Heublein Tower som finns pa toppen. Val uppe pa toppen at vi lunch som vi inhadlat pa Waldbaums (en helt vanlig mataffar). Det var jattemysigt. Vi tog massa kort och bara njot av det fina vadret. Pa kvallen var jag pa gymmet och sedan var jag med Steffi och Judith och sag pa film hemma hos Judith.


/Julia


Just dance!

Dansgolvet var det som gallde igar kvall. Jag, Emma och Petra akte till Waterbury for att skaka lite rumpa. Forst kom de hit och vi at lite, gjorde oss i ordning och fixade stamningen med lite go musik. Vi hade en sa sjukt lyckad kvall! Vi var pa en klubb som heter Sin City, de sander live darifran pa en radiokanal varje fredag och lordag. Det spelas bara r'n b, vilket ar basta partymusiken.

Efter en lang arbetsvecka togs det nagra redbull for att fxa lite extra energi.




/Julia


Vrickat vader

Idag har sommaren varit pa besok. Utomhus var jag i enbart t-shirt och ingen jacka. Vad hande? Forra veckan snoade det och idag ar det sommarvarme. Nasta vecka ska det tydligen bli lite mer normalt. Horde att det ar riktigt ruggigt hemma (eller ja, Oslo ar ju inte hemma. Men Amanda befinner sig ju i alla fall pa ratt sida Atlanten). Har sken solen dagen lang, nastan.

Var en svang pa kopcentret (jag vet, IGEN) med Emma och Petra. Kopte bara lite denna gangen. Typ strumpbyxor och ett armband. Och ett linne. Det var allt.

Nu ska jag lagga mig. Natti natti.

/Julia

Ps: Laste precis titeln pa inlagget igen och insag att det kan tolkas som att jag vrickat vader idag, men ingen fara. Jag mar bra, vaderna sitter dar de sitter och gor inte ont. Det ar the weather jag pratar om givetvis. Sol, moln, regn och rusk, celsius hit och farenheit dit.

Today

Dagen borjade med lite jobb. Efter att jag lamnat Will i skolan sprang jag en runda. Sedan har jag dammsugit rummet och fixat lite. Ikvall kanske det bar av till kopcentret med Emma och Petra.

Tror inte att jag har visat hundarna i huset innan, sa har kommer en bild:



Molly & Max


/Julia


Yesterday

Jobbade som vanligt igar. Blev en vanda pa gymmet pa formiddagen. Skrattade lite at barnen, jag vet inte hur vi kom in pa det men jag namnde att vi har valdigt mycket vatten i kroppen.
Haley: More than food?
Sedan korde vi precis forbi Dunkin Donuts.
Will: More than Dunkin Donuts?
Haley: We don't have donuts in our tummies. Or Julia, do we have chocolate donuts in our tummies?

Igar kvall var jag och Emma pa bio och sag "Whip it". Lite annorlunda, helt okej.




/Julia

 


Karriar: check! ...?

Hemkommen efter en helg pa Quinsigamond Community College i Worcester. Det har varit kul, men jag ar en aning trott nu. Traffade tva andra svenska tjejer dar, Lina och Cecilia. Cecilia hade bokat rum pa samma hotell som oss, ovetande om att nagon annan au-pair skulle bo dar ocksa. Sa efter kursen igar akte vi alla tillsammans till hotellet och sedan at vi pa en thairestaurang. Det satt fint. Efter lite plugg och chill pa rummet sa var det sedan dags att sova och vila upp sig infor nasta dag. Problemet var bara att jag och Emma passerat varan trotthetsgrans och fick extrema skrattanfall som inte gick att fa stopp pa. Stackars Eve (thailandska) och Anna (Ukrainska) som var tvungna att dela rum med oss. Fast vi somnade nog efter att ha utfort pekfingerdansen sisadar fem ganger, skrattat at den ett tag och valt en otroligt bra uppvakningslat till alarmet infor kommande morgon.

Kursen var bra. Vi gick igenom saker som ar bra att tanka pa nar man valjer karriar. Vi fick skriva upp alla kunskaper vi fatt genom tidigare jobb och sedan diskuterade vi hur de kunde vara till hjalp i framtiden och for andra jobb. Det ar manga kunskaper och formagor som man har som man kanske inte tanker pa att skriva i ett CV men som kan vara valdigt bra att namna. Jag vet fortfarande inte vad jag vill gora i framtiden, men jag vet lite mer om hur man kan tanka och hur man kan ga tillvaga. Sa det var bra guiding for framtiden. Vi fick skriva ner var vara intressen var och vad vi tankte och begarde av en framtida karriar och sedan hjalpte lararen oss att hitta en karriar som skulle kunna funka for oss. Jag sa att jag tycker om att resa, skriva och att jag skulle kunna tanka mig att kanske jobba som personlig tranare och dietist. Den karriaren hon kom pa for mig var att jag skulle aka hem till folk som privat tranare och trana dem i sina hem (vilket bara skulle funka i USA). En annan karriar innebar att jag skulle resa runt i olika lander och skriva en bok med massa nyttiga recept fran alla olika stallen jag besokte. Jag vet inte alls, men det var kul att lyssna.  

Nu ska jag snart badda ner mig, borjar bli somnig.

/Julia

Another good day in the states

Denna dagen har bestatt av jobb, en vanda pa gymmet (jag ar stolt over att jag tranat minst tre ganger i veckan de senaste tre veckorna:)), och sedan en svang med Emma pa kopcentret. Jag kopte vinterstovlar, jeans, kjol, troja, fingervantar och tofflor. Skamdes nastan nar jag steg innanfor dorren men handerna fulla av kassar, IGEN. Min vardpappa fragade var vi varit. Det kan du nog gissa, sa jag och skrattade. Men jag kopte ju faktiskt saker jag behover. Tja, kjolen kanske inte var nodvandig, men resten.

I morgon far jag sova ut for jag behover inte borja jobba forran klockan ett. Gud vad skont det ska bli, sarskilt med tanke pa att jag inte kommer fa nagra andra sovmornar denna helgen. Vi aker ju pa kursen pa lordag. I morgon formiddag ska jag antligen till frisoren. Hade flax, ringde idag och fick en tid imorgon. Gott! Vi far val se om jag kommer tillbaka i gront har och tuppkam (som Ida alltid velat att jag ska ha det) eller nagot mer diskret.

Imorgon kvall jobbar jag men Emma och en ny tjej som heter Petra ska komma hit. Det ska bli kuligt! Sedan sover Emma over har eftersom att vi aker tidigt pa lordag.

Nu ska jag snart krypa ner under tacket och njuta av att jag inte behover stalla vackarklockan imorgon. Aaah.

/Julia

PS: Idag har det snoat har!!! Jag som blev sa chockad nar ni sa att de snoat hemma.


Ett litet aventyr och en jakla massa bilakande

Hemma har det snoat har jag hort. Annu har ingen flinga fallit har, men vem vet hur langt borta det ar, kallt har det ju i alla fall blivit. Ikvall har jag varit pa ett zumba-pass med Emma pa hennes gym. Det var ett slags danspass med en blandning av olika dansstilar som bland annat cha-cha och salsa, och dansat till aktuell musik som spelas pa radion just nu. Det var kul faktiskt!

Helgen. Det var den jag skulle komma till. I fredags kvall jobbade jag som sagt, och Emma kom hit med pizza, men det vet ni ju redan. I lordags var vi och shoppade en runda, och sedan pa kvallen akte jag ut till Emma for att vi hade blivit bjudna till en fest for tva aupairer som fyllde ar. Nar Emmas vardforaldrar kom hem (for hon jobbade) sa fixade vi till oss och satte oss sedan i bilen mot New Britain. Utan gps med bara googles vagbeskrivning forsokte vi leta oss fram. Och misslyckades. Till New Britain kom vi, men inte till gatan vi ville till. Eller ja, vi kom val sa nara vi kunde, vi akte namligen pa ratt gata. Problemet var bara att gatan hade tva namn och namnet vi fatt var Monroe Street medans gatuskylten visade Ellis street. Det var nar vi kom hem och checkade in google maps en gang till som vi insag hur nara vi varit varat mal utan att veta om det. Efter att ha spenderat tva timmar i bilen och fragat tre personer om ratt vag la vi ner vara forsok till att hitta ratt och akte hem. Men vi hade varan egen lilla fest dar inne i bilen, med cola, chips och choklad som vi kopt pa CVS oppet 24/7. Och vi fick oss en hel del skratt aven om vi var frustrerade over att vi aldrig kom fram.

Pa sondagen vaknade vi bada upp i Emmas rum, for hem kom vi ju utan problem. Otroligt smartfritt. Vi at frukost, och satte oss sedan i bilen igen for att hamta Mareike pa flygplatsen utanfor Hartford. Sedan bar det tillbaka hem till Emma dar vi lagade spagetti och kottfarssas.

Det var val sa min helg sag ut. Den var najs, aven om det later som vi satt i bilen mesta tiden, vilket vi nog nastan gjorde. Men med bra sallskap och bra musik sa ar aven det kul:)




/Julia

Columbus Day

Idag har barnen varit lediga fran skolan for att det ar Columbus Day. Vi har varit ute mesta delen av dagen. Vi lekte pa baksidan, at lunch ute, akte till en park, var pa Starbucks och fikade, sedan pysslade vi lite inomhus efter att de duschat. Det var en bra och mysig dag faktiskt. Ikvall var jag pa gymmet en svang, och nu snart sa blir det sangen. Imorgon ska jag forsoka fa till ett inlagg och beratta om vad jag hittade pa i helgen. Det ar namligen en laaang historia.

 

/Julia


Mojsan är virrig

Häromdagen ringde jag till Skillingaryds vårdcentral. Kom till en 'telefonsvarare' som bad mig knappa in mitt personnummer och telefonnummer. 10 minuter senare ringde en sjuksköterska mig:

- Hej det här är ____ från Skillingaryds vårdcentral.
- Hej, jag skulle vilja beställa en tid för vaccination.
- Jaha...då ska vi se. Ditt personnummer är 900626 - 3365?
- Nej, 3366 är det..Knappade jag in en 5a??
-..........Kan jag få ditt personnummer igen?
- Javisst, 900626 - 3369... Eh oj, de fyra sista ska vara 3369...sa jag 3366 innan?


I fredags gick jag till vårdcentralen för att få min sista spruta.

Sjuksköterskan:
När fick du den första sprutan?
Jag: eh.. eh... 7e...September? Nej, Oktober. Det var i alla fall 4 veckor sen jag tog den. Det skulle vara minst 28 dagars mellanrum mellan sprutorna.
Sjuksköterskan: Aha...men då var det inte 7e Oktober, för idag är det den 9e Oktober. Jag ska kolla upp det.

5 minuter senare...
Sjuksköterskan: Det var den 7e september...
Jag: haha oj då....jag är lite virrig nuförtiden.. he he.


Annars mår jag bra. Jag var ute med Ivana, Pettro (Petrus), Lisa och Martin i fredags. Vi bestämde oss (eller rättare sagt Ivana) för att gå ut i Värnamo (Harrys). Hade det sketskoj (på Ivanas bekostnad).. men Harrys, däremot, var ingen höjdare. Så nu vet ni det. Åk inte dit.
/Mui

Godnatt!

Emma akte precis hem. Efter att barnen somnat (jag jobbade ikvall) sa kom hon over med en fett stor pizza. Sedan lekte vi duktiga studenter och forberedde oss infor varan kurs nasta helg. Vi gjorde massa karriartester och personlighetstester som vi har i laxa tills dess. Kanske kommer jag veta vad jag vill gora i framtiden efter nasta helg. Det ar det kursen gar ut pa, att man ska hitta sitt yrke och sin karriar. Eller ja, i alla fall fa lite hum om vad man vill och passar till. Det var en mysig kvall i alla fall. Nu ska jag lagga mig for mycket mer vettigt har jag inte att saga.

Nighty nighty.

/Julia


That's what you get when you play a country song backwards

I was sitting on a wooden stool
In a barbecue joint in Tennessee
When this old boy walked in
And he sat right down next to me
I could tell he'd been through some hard times
There were tearstains on his old shirt
And he said you wanna know what you get
When you play a country song backwards

You get your house back
You get your dog back
You get your best friend Jack back
You get your truck back
You get your hair back
You get your first and second jobs back
Your front porch swing
Goin ding aling aling
Your bling bling bling and a diamond ring
Your get your farm with a barn and a boat and the harley
That old black cat named Charlie
Sounds a little crazy, a little scattered and absurd
That's what you get when you play a country song backwards
Well I never heard it said quite like that
It hit me in the face cause that's where Im at
I almost fell flat out on the floor
He said wait a minute that's not all theres even more

You get your mind back
And your nerves back
Your achy breaky heart back
You get your pride back
You get your life back
You get your first real love back
You get your big screen tv, dvd and washing machine
You get the farm and the lawn and the bed and the mower
You go back where life was slower
It sounds a little crazy a little scattered and absurd
But that's what you get
When you play a country song backwards
Oh play that song
When you play a country song backwards


Haha. Hanna Montana-hysterin i huset har fatt mig att fastna for nagra av latarna, otroligt nog. Denna ar kul.


Saknar


 


Saknar mina sisters. Den lillaste systern kommer ju har vuxit massor nar jag traffar henne igen.
Min lilla bebis ar ju faktiskt ratt stor nu. Hela 8 somrar. Nastan 9 nar hon kommer hit.
17 December kommer de hit och jag langtar verkligen. 


/Julia

Ps: Saknar aven bullen i Idas mun.


October 8th

Torsdag idag, vart tog denna veckan vagen? Om bara tva ynka dagar sa har jag varit har i tva manader. Lite laskigt hur fort tiden gar. Denna veckan har jag varit pa gymmet tva ganger, varit pa bio med Emma och sett Surrogates, varit pa Starbucks och traffat au-pairer, varit med Merle i en megastor affar som har allt du kan tankas behova for scrapbooking och annat pyssel. Jag som inte ar sa pysslig av mig blev riktigt sugen pa att satta ihop en for mitt ar har. Ska valja ut lite bilder som jag skulle kunna anvanda.

Idag har jag stadat och tvattat sa nu sitter jag har och tankte att nagon lite sjal darhemma kanske skulle kanna for att logga in pa skype en liten svang.


Igar var det balett som stod pa schemat for stortjejen och nar vi kom hem fanns det en liten lillebror som ville se ut precis som storsyrran. Att ha en "ponytail" var ocksa viktigt.

/Julia

 


My life right now

Igar var det sondag. Jag borjade dagen med att sova ut, aaaah. Sedan akte jag och traffade en thailandsk tjej som bor i narheten och jag lyckades spendera pengar aven denna dag. Dock kopte jag traningsklader vilket jag behovde. Pa kvallen traffade jag en tysk tjej som ar ny har. Vi var inne i West Hartford Center, tog oss en sandwich pa Au Bon Pain (jag vet inte hur manga sandwiches jag har atit bara denna helgen). Sedan gick vi pa bio och sag The Intervention of Lying. Den var kul, lite annorlunda. Sedan akte vi vidare for en varm choklad pa Starbucks for att fordriva tiden innan jag skulle hamta Steffi och hennes pojkvan pa busstationen. Nar Starbucks stangde vid 22 sa blev det ett litet kort besok pa McDonalds for att fordriva annu lite mer tid. Later som att jag kommer behova anvanda de dar traningskladerna va? Och det gjorde jag faktiskt idag for jag var en vanda pa gymmet innan. Inga nyfunna vanner dock. Men det var grymt mycket ungdomar pa gymmet runt klockan 18-19. Nasta gang far jag satsa mer.


/Julia


Lugn kvall

Ikvall hander det inte mycket. Emma ar i New York med sin kompis, Steffi ar i New York med sin pojkvan, Mareike ar i San Fransisco, Sara jobbar och Taina jobbar. Sedan borjade det regna och jag blev upplyst av min vardpappa att vadret inte skulle vara det basta ikvall (och ja, det borjade aska och regnet fortsatte att forsa ner) sa jag la ner mina ideer om att hitta pa nagot ikvall och tittade istallet igenom skivorna de har har hemma. Sitter for tillfallet och lyssnar pa U2, hittade aven Guns n' Roses och sedan lite pappsmusik som tex Tom Petty, Pink Floyd och Led Zeppelin. Om en stund ska jag nog krypa ner i sangen och se pa en film, med fonstret oppet sa att jag kan hora regnet.

Och sa ska jag klura ut ett satt att lara kanna amerikaner i min alder. Det ar skitkul att traffa andra aupairer ocksa, men jag vill lara kanna USA. Jag vill hanga med de akta amerikanerna:) Tyvarr sags det att man maste vara 21 sa att man kan ga ut pa klubbar for att man ska lara kanna folk, om man inte ar riktigt utatriktad och tar kontakt med folk pa gymmet vill saga. Jag borde gora ett forsok: "Hey, wanna be my friend?".

/Julia


Yale Football Game

Idag har vi varit nere i New Haven pa aupair-mote for att se amerikansk fotboll. Jag och Sara akte tillsammans, och efter att ha foljt hennes gps till Yale University och sedan irrat runt en stund inne i New Haven, sa hittade vi faktiskt fram dit vi skulle. Kan lata som att vi borde hittat dit direkt med tanke pa att vi hade en gps, men den var riktigt dryg och vi hade ingen exakt adress till var matchen skulle vara mer an: Yale Fields. Men det loste sig. Pa parkeringsplatsen hade college-elever skruvat upp musiken och stamningen en del. Tyvarr tyckte vi inte att vi passade in, annars hade det varit kul att vara med. Stamningen var ju som sagt pa topp.

Efter att halva matchen spelats borjade det att regna, sa da tog vi faktiskt varat pick och pack och akte tillbaka hemat. Tills nasta gang ska jag lasa pa lite om reglerna i amerikansk fotboll och hur det funkar. Jag sag liksom bara linjerna springa mot varandra, dunsa ihop och sedan blaste domaren. De kom aldrig riktigt mer an en meter (okej, max 5 meter) per avblasning. Men det var kul!

 



/Julia

RSS 2.0