Finally

Idag fick jag antligen tummen ur roven och akte till gymmet efter att jag lamnat barnen i skolan. Fattar inte hur svart det kunde vara. Det var skont i alla fall, jag behovde rora pa flasket lite. Igar kvall akte jag med Steffi, Merle och Judith till Manchester Mall och shoppade lite. Kom hem med en t-shirt och en sweater. Annars var gardagen lugn, jag fick ledigt eftersom jag jobbade en stor del av helgen. Var ute och gick en runda med Steffi och hennes tvillingar pa formiddagen.

Ikvall far vi se vad som hander, kanske blir det en svang in till Starbucks i Avon dar det alltid samlas ett gang aupairer pa tisdagar. Vi far se.

/Julia

PS: Mojsan du kan inte lamna mig ensam med vardnaden om varat kara barn, jag har tva barn har att ta hand om, jag behover din hjalp. Lamna mig inte ensam med twonuts, vi ar ju tva i det har.

En liten uppdatering

Jag ar vansinnigt trott. Har jobbat denna helgen. Var pa Six Flags igar med barnen och tva andra familjer med barn, sedan hade vi lite mys och filmkvall och darefter dackade de. Tankte att sa fort de gatt och lagt sig ar ju allt lugnt, och det ar val inte sa farligt att de kommer att vacka mig tidigt pa morgonen. Nja, det hade det ju inte varit om det inte var for att jag horde dem ropa vid 04.00 i morse. Will vaknade och var radd sa han vackte Haley. Jag tog med dem upp och de somnade om. Inte langt senare vaknade dock Will igen, sa jag gick upp och la honom igen. Men da lag jag ju som pa helspann ett tag och lyssnade efter dem innan jag kunde somna om.

Idag har det regnat hela dagen sa det blev en riktigt innedag. Vi bakade brownies, spelade spel och sa. Jag lagade kyckling och ris till kvallsmat. Nu vill jag verkligen bara sova, men ska vanta tills mina vardforaldrar kommer hem sa jag vet hur morgondagen kommer att se ut.

Sorry for dalig uppdatering under veckan. Jag, Emma och Sara var pa bio i torsdags kvall pa All about Steve. Den var helt okej, men inte den basta komedi jag sett. I fredags var jag pa the mall med Merle och Judith. Kopte antligen ett par sneakers och tva trojor. Maste fylla upp garderoben med lite hostklader nu.

Hoppas ni sussar gott darhemma.

/Julia

Rhode Island

Igar foljde jag med Emma och hennes vardfamilj till Newport pa Rhode Island. De hade nagon form av batutstallning dar sa vi tittade in ett antal riktigt fina batar. De flesta batar vi gick pa hade minst tva badrum med dusch, tva sovrum, och ett rejalt kok. Efter att vi sett fardigt pa batarna tog jag och Emma bilen mot gatan dar alla stora mansions lag. Titta pa bilderna sa forstar ni att det var inga hus vi snackade om dar, utan snarare slott. Det var helt otroligt! Lite extra turistgalna blev vi nar en stor lang svart limousin backade ut fran ett av dessa slott. Vi lyckades aven pricka in solnedgangen over havet innan vi begav oss tillbaka in mot batutstallningsplatsen for att ata kvallsmat med Emmas vardfamilj. Sedan drog vi oss hemat och Emma foljde med mig och sov over har.

Idag har vi verkligen bara slappat. Borjade med en akta svensk frukost: havregrynsgrot och agg med kaviar. Efter det satte vi igang med att baka kladdkaka och grotbullar. Daremellan sag vi nagra avsnitt av Idol pa hennes laptop och at nar vara bakverk var klara. Sen blev det en promenad i solen. En mycket skon sondag.

 







/Julia 




 


Jag vill ha min gitarr!

Jag hade sa valdans garna velat ta en gitarrkurs for nyborjare pa universitetet har, men da maste man ha sin egna gitarr. Har jag en egen gitarr? Ja, men det hjalper inte nar den ar kvar hemma i Sverige. Annu mer sugen pa att spela gitarr blev jag nar jag och Mareike var inne pa bokhandeln Barnes & Nobles i West Hartford Center idag och jag hittade boken "How to play the guitar for Dummies". Den hade varit perfekt, det fanns massa bra latar i den och man kunde spela efter siffror, haha. Hemma spelade jag ju med hjalp av GuitarPro men onskade alltid att jag hade en bok sa jag slapp sitta framfor datorn. Nu ar det gitarren jag saknar. Typiskt!

Nu ska jag ata resterna fran gardagens kvallsmat, kottbullar! Sedan ska jag nog satta mig ute i solen och lasa Eclipse (jag vet, det ar katastrof att den inte ar utlast an, men jag har liksom inte kant for att lasa).

/Julia


Denna veckan

Jag vet, denna veckan har jag varit usel pa att uppdatera bloggen. Will har varit sjuk i feber och hemma fran skolan i tre dagar nu. Pa kvallarna har jag varit ivag och hittat pa saker. Man vill garna komma ivag och gora nagot nar man har slutat jobba. I sondags var vi pa en aupair-traff. Vi skulle pa hike, vilket innebar att vi vandrade uppfor ett berg, sag pa utsikten och vandrade ner igen. Det var kul! Jag kanske inte lat sa entusiastisk i min beskrivning men det var kul!:) Efter det akte jag och Emma hem till henne och lagade tacos och sag sedan pa film i deras biosalong. Det var mysigt!

Idag gjorde jag egna kottbullar, kokade potatis och gjorde graddsas (kopte nagra pasar pa ikea) och tog fram lingonsylten. Det var sa gott, och familjen uppskattade det ocksa. Barnen fick rulla sina egna kottbullar sa det tyckte dem var kul. I helgen aker familjen upp till Boston sa jag ar ledig fran i morgon formiddag till mandag morgon i princip. Det ska bli skont eftersom denna veckan var sa intensiv. Nu ska jag nog snart krypa ner i min sang och se en film innan jag somnar.

Har ar lite bilder fran hiken i sondags.




/Julia


IKEA

Igar tog jag och Emma bilen mot New Haven och IKEA. Vi kom dit vid lunchtid sa vi borjade med att satta oss i restaurangdelen for att ata kottbullar med graddsas och lingon. Det var mumma! Sedan gick vi for att leta upp det vi behovde. Jag kopte decilitermatt, lite forvaringsboxar, en helkroppsspegel (for $7!). Det var val pa matavdelningen som jag hittade det mesta, narmare bestamt marabou, ahlgrens bilar, kalles kaviar, graddsas pa pase och sist men inte minst, lingonsylt!

Men shoppingen slutade inte dar. Nar vi lamnat IKEA satte vi istallet kurs mot Manchester Mall. Dar kopte jag sa mycket som ett par svarta jeans, en t-shirt, en svart jack-troja och sa kopte vi bada tva par hogklackade skor var, for billiga $36. Har knappt shoppat sen jag kom hit sa jag var nojd.

Dagen var lyckad och mycket trevlig. Sjunga till hog musik i bilen is the shit! (Aven om jag inte kan bidra med nagon finare stamma:P).


/Julia


En manad i staterna!

Ka ni fatta att jag redan har varit har i en manad? Det kanns inte som att jag varit borta sa lange. Fast samtidigt kanns det som att jag varit har i en evighet. Det har hant sa vansinnigt mycket under sa kort tid.

Dagen borjade som vanligt med att gora barnen redo for skolan. Efter att jag lamnat Will vid 9 (Charlie lamnade Haley) sa akte jag och hamtade upp Mareike och sedan bar det av mot gymmet. En timme spenderades dar och sedan drog jag hem for en dusch och lite lunch innan det var dags for att hamta Will i skolan vid 1. Vi lekte lite pa baksidan (kollade till varat dinosauriehus byggt av pinnar mot ett trad. Dinosauriens namn ar btw Stretchy, samma namn som Will's kompis Wesley vill dopa sitt nya syskon till, haha). Klockan 15.20 var det dags att hamta Haley i skolan, och darefter kom en kompis over och lekte med henne en stund, sa det var full rulle.

Efter att ha duschat barnen gjorde jag potatismos och korv till dem. Jag har inte atit potatis sedan jag kom hit sa det var gott! (Ja, inte i annan form an i pommes eller chips iaf). Mina vardforaldrar skulle pa foraldramote idag sa jag skotte aven laggningen, det gick bra. Laste nagra sagor och sedan tog det inte sa fasligt lang tid innan de sov. Skolan tar mycket energi.

Till helgen blir det en tur till New Haven med Emma, for att besoka IKEA bland annat. Nu ska har kopas lingonsylt och svenskt godis. Nasta vecka kan jag antligen gora kottbullar, de gor sig inte ratta utan potatis, brun sas och lingonsylt. Forresten, visste ni att de har godis som kallas "Swedish Fish" har borta?

Nu ska jag borja rora mig mot sangen, sakta men sakert!

/Julia

Six Flags!

Idag har jag, Emma och Mareike varit pa Six Flags. Det ar en stor nojsepark som har bade karuseller och en vattenpark. Eftersom det ar Labour Day idag var det ganska smockat med folk sa vi fick sta i ko en del. Vi borjade med den varsta berg och-dalbanan Bizarro (http://www.sixflags.com/newEngland/rides/bizarro.aspx). Jag ska erkanna att jag var nervos till en borjan, for att den var varre an Balder det var det ju ingen tvekan om. Men fy sjutton vad snabbt det gick och fy sjutton vad kul det var! Man borjade med en lang uppforsbacke och en sjuk utsikt over en stor flod (jag undrar hur hogt upp i luften vi var, det var helt vansinnigt) och sedan stupade det rakt ner. Vi akte genom dimma, och vi akte forbi flammande eld. Den gar sa snabbt som 77 mph (jag tror att det motsvarar 120 km/h) medans Balder gar i 90 km/h. Och den varar i 3,5 minuter. Sedan akte vi tva andra berg och-dalbanor, en dar man forst akte baklanges uppfor en jattelang backe, sedan slapptes ner i en rasande fart, akte genom loopar och stannade pa toppen av en annan backe dar taget sedan akte baklanges hela vagen genom looparna tillbaka till pa och- avstigningsplatsen. Det var sjukt laskigt att aka i looparna baklanges, jag var sa saker pa att jag skulle trilla ur. Den trejde vi akte var valdigt annorlunda fran alla andra jag akt, men oooh sa rolig!

Efter detta drog vi oss mot vattenavdelningen. Det var ocksa vansinnigt kul! Man kunde sitta i stora uppblasbara ringar och aka genom tunnlar. Vi akte en avlang uppblasbar bat ocksa. Det var som att aka en berg och-dalbana fast man satt i en bat och akte i vatten och genom tunnlar. Jag fattar inte att det kunde ga sa fort som det gjorde. Det var sa sjukt kul och fy sjutton vad vi skrattade!

Innan vi skulle aka hem kopte vi "Fried Dough" med jordgubbar och socker pa. Gud vad nyttigt det var! Haha, men det var gott.

 

 


/Julia 



 


En promenad i solskenet

Jag var pa en promenad med Mareike nu pa formiddagen. Vi tog bilen till Farmington Reservoir (kanske 7 minuters bilfard fran mitt place) och gick i en timme sisadar. Det var skitmysigt. Titta bara pa stallet. Har kan man ga, cykla eller jogga runt. Helt perfekt!



/Julia

I like it here

Klockan ar 12 pa natten, jag sitter har och ar allmant nojd med tillvaron. Sag pa 27 dresses i den goa soffan vid den stora teven och nu har jag letat mig ner i kallaren, ska val snart sova. Jag ville bara beratta hur bra jag trivs har och hur jakla mycket kul jag kommer ha detta aret. Jag kommer fa se USA. Jag kan latt ta mig in till NYC, dar jag redan varit tva ganger pa tre veckor. Jag kommer fa folja med min vardfamilj till Boston efter som att de har slakt dar (och jag kommer formodligen ta mig dit sjalv ocksa). Jag kommer fa folja med min egen familj till Florida nar de kommer hit over jul. Jag vill aka pa en Suntrek-resa till California nagon gang under aret. Jag vill se Niagara-fallen (vilket inte ar en omojlighet). Jag ska kanske pa semester med min vardfamilj (men jag vagar inte hoppas for mycket innan det ar bokat;)). Jag har fatt ett erbjudande om att komma och halsa pa en tysk tjej (som jag larde kanna pa forberedelsekursen) i California dar hon bor (hon har inte mer an 20 minuter in till San Fransisco) och bo hos henne. Och inte nog med det kommer jag lara kanna massa nytt folk!

Och ni, jag alskar att kora bil har nar solen skiner och man kan dunka bra musik pa hur hog volym man an vill. Det ar frihet:)

God natt!

/Julia

Ps: Jag lovar att jag ska bli battre pa att ladda upp bilder. Och, jag gillar verkligen min vardfamilj!

Mamma?

Nu har jag blivit misstagen for att vara mamma ocksa. Men det hor val till aupair-livet om man tar hand om lite yngre barn. Haromdagen nar jag och Will var i affaren och handlade tog han en pase M&M:s i kassan och fragade om vi kunde kopa den. "Inte idag" svarade jag honom och han la snallt tillbaka den. Mannen som stod bakom oss i kon sa da att varst vilken snall pojke han var som lyssnade sa bra pa sin mamma. Jag blev sa stalld sa jag visste inte vad jag skulle saga utan log bara och vande sedan pa huvudet. Samma sak hande for nagon vecka sedan nar jag var med barnen vid poolen. En kvinna kom och gick forbi, tittade pa Will och sa: "Man kan ju se vem han har fatt sitt blonda har ifran". Jag hann inte svara henne for hon gick forbi samtidigt som hon sa det. " Ja, inte ar det mig i alla fall" tankte jag. Inte ser jag val sa gammal ut?

Will kan slanga ur sig sa roliga kommentarer ibland. Hans favoritnummer ar 145. Sa vad det an handlar om sa ar det det som galler. 145 godisbitar, 145 minuter, 145 dagar, whatever. Nar vi akte hem fran skolan en dag sa jag att nar vi kom hem kunde han fa kora sin truck en stund tills vi skulle hamta Haley i skolan. Da sager han:

"Heey, how about a hundred forty five minutes?"

Haha.

Idag har jag varit ute hos Emma, det var kul! Ett av hennes barn (ja inte "hennes") fyllde ar sa de hade poolparty i tradgarden:) Ikvall ska jag jobba nagra timmar, men barnen gar ju och lagger sig sa det ar ju inte sa mycket att gora.

/Julia


Yesterdaaay, all my troubles seemed so far away...haha.

Idag ar jag ledig nastan hela dagen. Jobbade mellan 07.30-08.30 och sedan ska jag hamta Will i skolan vid 1. Och denna helgen ar langhelg for pa mandag ar det Labour Day och da ar alla lediga. Jag jobbar formodligen i morgon kvall men annars ar jag ledig, det ska bli skont, och roligt! Forhoppningsvis (om Emma ocksa ar ledig) drar vi till Six Flags pa mandag.

Dagen borjade jag med en stadig frukost, mina egna grotbullar med cream cheese och paprika pa. Och ett glas apelsinjuice. Det ar den mest svenska frukost jag atit sen jag kom hit. Nar vi aker till Ikea ska jag kopa lingonsylt sa att jag kan gora havregrynsgrot (det var inte sa gott med bara havregrynsgrot och mjolk).

Nu nar barnen har borjat skolan ar jag ledig mellan 9-13, sa igar akte jag och Merle till West Hartford Center och tittade runt lite. Jag har inte varit dar sa mycket an, det har liksom inte blivit av. Hittade ett litet stalle som hette Robeks dar de salde "Fruit smoothies and healthy eats". Vi kopte bada varsinn smoothie med choklad och banan och det var saaa gott! Det lar bli fler besok dar. Pa kvallen akte jag och Emma till the mall och jag hittade antligen lite klader. Jag kopte en skjorta, tva linnen och en troja. Nu ar det bara skor, hostjacka, traningsklader och lite annat som fattas.

/Julia

Bak och matlagning med mera

Igar bakade jag grotbullar och de blev faktiskt lyckade. (Lisa, jag anvande jasten du hade kopt nagon gang for att baka bullar, sa Krissie:P) Kanske ska korta ner tiden i ugnen lite men annars funkade det, aven utan vetekli. Idag lagade jag kvallsmat, pasta med raksas!:) Pappa, det fanns inte fiskbuljong i affaren, bara kycklingbuljong och kottbuljong. Helt otroligt. Men jag kryddade pa lite och sas blev det ju i alla fall. Och de gillade det, sa jag var glad. De tyckte till och med att det var valdigt gott.

Efter kvallsmaten akte jag med nagra tjejer till West Hartford Center for att det ar livemusik dar varje onsdag under sommaren. Vi satte oss pa uteserveringen pa Cheesecake Factory och jag och Emma delade en mumsig en med choklad och grejer. Det rackte att dela kan jag saga, maffig ar ordet.

Nu maste jag sova om jag ska ha nagon energi imorgon, taha.

BTW, min kara familj kommer hit over jul:) I'm happy, det ska bli kul! (Fick till ett litet rim dar med).

Anna, hittade din mannagrynsgrot i skafferiet:P Me like.

/Julia

Mui är inte glad nu

Varför ska allt vara så jävla (förlåt för uttrycket) komplicerat? jag har suttit på telefon nästan hela dagen och inte kommit någon vart.

1. Jag måste börja om helt från början vad gäller vaccineringen mot jappe sjukdomen. Hela processen kommer ta en hel månad. Jag  hoppas jag hinner för vårdcentralen i Skillingaryd måste beställa hem skiten också.
2. Jag kommer inte hinna med att vaccinera mig mot svininfluensan eftersom jag varken tillhör riskgruppen eller vårdpersonalen. Detta suger då detta var anledningen till att jag bestämde mig för att skjuta upp resan. Aja, fuck svininfluensan, jag åker i alla fall denna gången.
3. Jag kan bara få ett turistvisum för 6 veckor eller  1 månad. De kan inte ge mig längre eftersom jag åker dit för studier, det är skolan som hjälper mig med mitt "student visa". Men eftersom jag inte ska plugga ända till Juli nästa år, så måste jag förlänga mitt visum minst 2 gånger (man kan bara få  förlängt med 1 månad åt gången). Tänk om jag inte får det beviljat och blir utkickad från landet? Okej.. den dagen, den sorgen.
4. Varför svarar ingen jäkel på mina mail? Måste nog byta mailadress..den är alldeles för oseriös.

Nu ska jag be till Gud/Buddha/Allah/grodan att allt kommer gå som på räls.

Mui

Sondag

Just det, igar var jag pa aupair-mote, det var kul faktiskt. Fick traffa massa folk jag aldrig sett. Emma var tillbaka fran sin semester sa jag, hon, Sara (Danmark) och Franzi bestamde oss for att ga pa bio igar kvall. Vi sag "The Time Traveller's Wife". Det var en sorglig men bra historia. Vi grat allihopa. Jag fick aven en adapter fran Emma sa nu kan jag antligen ladda kameran och min mobil. Jag har fortfarande pengar kvar pa min svenska sa det funkar bra att sms:a nu ett tag.

Jag tror jag har fightats fardigt med jet-laggen nu. Allt kanns mycket battre, ar inte lika trott langre. Men jag borde anda rora mig mot sangen. Ska val prova mitt nyinkopta amerikanska nasspray. Har akt pa en forkylning. Annu ett tecken pa att hosten ar pa vag. Ja, eller att man har barn i huset, haha.

Godnatt!

/Julia

Veckan i bilder

Nu kommer mer bilder! Eric, jag vet att du har vantat!


Har ar bilder fran stranden i onsdags. Det var hur varmt som helst. Och hur goa ar inte ungarna? Jag dor sa sota ar dom, haha. Titta bara pa Will och hans allra basta kompis. Och pa hur de upptrader medan tjejerna tittar pa.

Helt otroligt vad vadret har andrats sedan dess. De har blivit betydligt svalare och man marker att hosten ar pa vag. Vi kunde inte aka och bada i poolen idag for det var for svalt.

 Har ar lite bilder fran i fredags. Vi var ute och gick en runda (ca 10 meter lang for Will ville vanda och ga hem. Han blev uttrakad, haha).

Oh, gudars skymning lilla Will. Nu ikvall nar jag skulle till affaren sa hade barnen precis gatt och lagt sig. Will ropade gratandes "Joolia, JOOLIAAA!" sa jag gick upp till honom. " Can you tuck me in?" fragade han. Det enda han ville var att jag skulle stoppa om honom. Och han fragade mig och inte mamma eller pappa. De ar som Krissie sa, han kan verkligen fa ens hjarta att smalta. Haley ar ocksa hur go som helst. Imorgon ska hon borja Kindergarten och ga fran hela 08.30 till 15.20. Det ar langa dagar.



Lisa, kul att du hittade hit! Jag pussade bade Haley och Will godnatt fran dig!
Anna, jag har halsat och kramat och pussat fran dig med!
Och horrni bada tva, de saknar er, och pratar om er bara sa ni vet.

Sov gott allihopa!

/Julia


Ps: Vetekli finns nog inte i det har landet. Var inne pa Whole foods och de hade det inte heller. Jag som ska baka grotbullar.

 


New York

Okej, var ska jag borja? I lordags klockan 03.15 pallrade jag mig upp ur sangen for att ta bussen till New York klockan 05.30. Bussresan gick bra och vi rullade in i NYC runt vid attatiden. Borjade dagen stadigt med en frukost bestaende av vafflor med jordgubbar och gradde. Efter det siktade vi in oss pa att shoppa loss, men forst tog vi oss till Grand Central Station for att fixa en karta. Vi fragade folk om var basta shoppingen fanns och blev hanvisade till 5th Avenue. Ja, for den rike ar det ratta shoppinggatan, men efter att ha vandrat dar i nagra timmar utan att ha besokt fler affarer an HM, Abercrombie & Fitch (med en manlig fullt levande modell posandes i dorroppningen i bar overkropp) och Zara gav vi upp och bestamde oss for att besoka Chinatown. Jag sa till de andra tjejerna att det maste ju finnas bra shopping nagonstans i New York for folk med normalstor planbok, och att vi sakert kommer hitta dit precis innan vi ska hem. Pa vagen till Chinatowm fastnade vi vid Brooklyn Bridge dar det blev en del posandes framfor kameran. Med bara timmen kvar tills vi var tvungna att leta upp Penn Station for att ta bussen hem fragade vi nagra forbipasserande om det var vart att ta sig en titt i Chinatown. De rekommenderade oss istallet att aka till Soho dar det fanns massa bra shopping och bra restauranger. Vi akte dit och hittade bland annat Mango och HM. Alltsa lite mer var prisklass. Oturligt nog hade vi inte tid att stanna dar sa lange, sa det enda jag kopte under dagen var den obligatoriska I<3 New York t-shirten. Nu vet vi vart vi ska shoppa nasta gang i alla fall.

Har kommer lite bilder fran dagen:

1. Inne pa Grand Central Station
2. Grand Central Station
3. M&M store (jag och Franzi)
4. Massa M&M:s
5. Pa Brooklyn Bridge
6. Pa Brooklyn Bridge
7. 5th Avenue (Franzi, Merle, Steffi)
8. 5th Avenue

 


New York var nice! :)

/Julia

 

 


RSS 2.0