HAWAII

Aker till Hawaii om sisadar atta timmar:)

Tillbaka 8 februari. Hors da!

 

/Julia


Äntligen tog jag tag i allt...okej, nästan i alla fall

Idag har jag varit jäkligt effektiv- mest för att jag var tvungen att ta tag i grejerna. Men jag säger ju det, jag måste känna mig pressad och stressad innan jag kan ta tag i saker och ting.

Idag har jag:
-fixat sommarjobb, vilket betyder att jag äntligen kan boka min biljett till Vietnam. Mamma hade visst redan bokat! 18/6 lyfter planet från landvetter, wiho!
-skickat in min ansökan till CSN
-mailat min husvärd
-bokat min biljett till Kiel
-fixat allt med banken
-varit på apoteket och köpt nödvändigheter
-jobbat 10,5 h

Visst är jag egentligen lite sent ute med allt..men bättre sent än aldrig!

Nu är jag trött. Godnatt!

/Mui

Update

Nu ska det bli lite uppdatering har. Forra veckan kom det tre svenskar hit, daribland Amanda! Sa nu har det svenska aupairganget vuxit. Helgen var slapp. Pa lordagen forsokte jag sova ut (hur svart kan det va?) och sedan akte jag hem till Linnea och fargade hennes har. Pa kvallen hade vi bestamt att vi skulle ta med nykomlingarna ut pa restaurang. Vi hade tankt aka till Cheesecake Factory men med en 2,5 timmar lang ko blev det dissat och vi drog vidare mot hamburgeresataurangen Red Robin istallet. Det var trevligt!

Pa sondagen var det aupair-mote och det innebar denna gangen skridskoakning. Det var mycket folk pa isen sa det var lite svart att aka, blev mer att glida runt. Efter det gjorde vi annu ett forsok pa Cheesecake Factory men vi hade heller inte denna gang tid att vanta for att fa bord, sa det blev en italiensk restaurang i stallet. Darefter akte alla utom jag och Linnea hem. Vi drog pa bio och sag It's Complicated. Jag gillade den, den var rolig!

I mandags tog vi en tur till kopcentret. Jag kopte shorts och en t-shirt. Tittade aven pa bikinis men kopte ingen, maste aka tillbaka och fixa det for pa tisdag aker jag till Hawaii! :D

Igar var det inofficiellt aupair-mote pa Starbucks igen. Vi tog med nykomlingarna dit med sa att de kunde fa traffa pa lite andra kulturer. Det blev dock valdigt mycket prat och skratt oss svenskar emellan. Vi hade riktigt kul!


Pa isen

Starbucks igar kvall
Fran vanster: Marcus, Jag, Amanda, Caroline, Sam


Ha't bra, nu ska jag snart krypa ner i sangen. G'night.

/Julia


GRATTIS PAPPA!

Grattis pa fodelsedagen pappsen!
(Den har bilden kommer folja dig forever)

Alskar dig.


/Julia

Ivana tänker bara på mitt bästa..

Igår hade jag och Ivana ett allvarligt snack om killar och allt sånt där. Hon är ju så gullig när hon oroar sig över mig och mitt framtida liv. Innan vi la på sa hon något i stil med:

"Snälla Mui, säg för guds skull inte till någon kille du träffar att du inte vill skaffa familj och barn. Låtsas som att du vill ha det...tills du har fått honom."

Men det gör väl inget att jag skriver ut det här...eller?

/Mui

Happy reunions and teary goodbyes

Jag har haft narga helt underbara veckor med besok fran min fina familj och pojkvan. Det borjade med en helg i New York. Ida hoppade pa mig nar jag kom in genom dorren till hotellrummet och gud vad hon hade vuxit pa bara fyra manader! Tyvarr var det valdigt kallt i staden sa vi kunde inte vandra runt jattemycket. Men vi hade mysigt i alla fall. Darefter bar det upp till West Hartford dar hela familjen taikon trangde in sig i mitt rum. Jag jobbade fram till julafton men familjen hjalpte till en hel del och vi bakade pepparkakor och sa med barnen. Julen firades i huset for min vardfamilj akte upp till Boston. Vi gjorde kottbullar, at lax, omelett och sant. Vi gjorde aven lite julgodis och lyssnade pa julmusik.

Den 26e bar det av mot Orlando dar vadret olyckligtvis inte var sa varmt som forvantat. Men vi hade anda tva valdgit roliga dagar pa Disney World, som for ovrigt ar vansinnigt stort! Det ar som ett eget land, det gar motorvagar inne pa Disney World och ar skyltat med stora skyltar till alla de olika disney-parkerna. Parkeringsomradena ar sa extremt stora att man ar tvungen att ta sma bussar fran parkeringen in till parken. Det var helt klart en upplevelse!

Pa tisdagen tog vi bilen ner till Fort Lauderdale dar temperaturen var aningen hogre an i Orlando. Det blev tva harliga stranddagar dar innan jag tog mig upp mot NY igen for att mota Mattis. En dag tog vi en duck tour (typisk turistgrej) for att se oss om i stan. Man akte forst pa land och blev guidad dar. Sedan falldes hjulen in och vi akte vidare i vattenkanalerna. Fort Lauderdale har massa kanaler i staden, lite i stil med Venedig. Vi sag riktigt flotta hus, och varje hus hade en lika flott yacth utanfor. Pa nyarsafton, som var min sista kvall, hittade vi en restaurang som lag precis vid vattnet dar vi bestamde oss for att ata. Det var jattemysigt och hade blivit helt perfekt om det inte hade blivit ett litet misstag vad galler bestallningen av maten. Rakade fa in pasta med musselsas, vilket varken ar min, Jossans eller Idas favorit. Men manskenet och stamningen var perfekt!

Det var hart att lamna familjen pa fredagsmorgonen och veta att det nu var definitivt atta manader kvar tills jag skulle fa se dem igen. Det var ocksa nervost innan forsta motet med Mattis efter nastan fem manader ifran varandra. Vi hade en mysig helg i NY och hann aven med ett musikalbesok pa Broadway. Det blev Phantom of the Opera. Riktigt haftigt var det med alla kulisserna. Mattis stackarn hade dock san jetlag att han knappt kunde halla ogonen oppna sa jag fick sitta och knuffa pa honom emellanat. Veckan har i West Hartford med Mattis var mysig. Vi lagade mycket god svensk mat, och bakade aven kanelbullar med barnen en dag. Idag var det dags att saga hej da igen. Jag hatar adjon, men det ar det vart. Hellre ett besok och ett jobbigt adjo an inget besok alls.

Aven Emma fick jag saga hej da till idag. Imorgon bar det av hem till Sverige for henne. Jag har fortfarande inte fattat det riktigt och det maste kannas otroligt overkligt for henne. Jag kommer sakna den kvinnan!

Det kommer handa mycket har inom de narmsta veckorna. Pa torsdag kommer det en omgang svenska au-pairer. Amanda (!), Caroline (som ska ta over efter Emma) och sedan en kille som heter Markus. Den 26 januari aker jag med min vardfamilj till Hawaii och stannar tills den 9e. Det ska bli riktigt gott! :)

/Julia


RSS 2.0