Markolio - Millenium 2

Åh, jag kommer ihåg när Markolio var min idol en gång i tiden.


NEXT: Ängelholm med bönderna! The two nuts är tillbaka 2009! GOTT NYTT ÅR!

/Mui

Trädgår'n, GBG

F'låt för den sämsta uppdateringen ever men bloggen hamnar tyvärr längst ner på listan när det är jullov. Men jag kan lova er att vi är tillbaka med fulladdade batterier när skolan börjar :)

Trots att det är söndag, så ska jag och Nhisan på gulingdisco i Gbg. Vi ska knyta fast några ballonger på hennes lilla blåa bil så att vi slipper yra runt och leta efter hennes bil klockan 3 på natten/morgonen. Eftersom varken hon eller jag gillar redbull eller andra liknande energidrycker (såsom kaffe...uäk!) ska vi ha 2 kg apelsiner i bagageluckan som vi kan käka på hemvägen. Jag sätter en tia på att bilresan kommer vara roligare än själva diskot.

Vi får hoppas att vi kommer hem helt oskadda.. tveksamt eftersom en av våra bilförare har knappt kört i Jönköping sen hon tog körkort. Detta kommer gå galant!
/ Mui

Jag gjorde mitt allra bästa...

Hade tänkt slänga ihop en jäkligt fin jul-design till bloggen..för att skapa lite julstämning, men det gick inte som jag ville...Jag är så okreativ man kan vara, men jag gjorde mitt allra bästa. Såg till och med nu att tomtemössorna är visst målade i fejk-röd. Förlåt Carro och Julia för att ni fick de fulastaste mössorna...  /Mui

Friday night

Utången igår var mycket lyckad. Mindre lyckat var det att jag vaknade upp med 39 graders feber i morse. I alla fall så började kvällen hos Paula, sedan var det Bongo, Amor och slutligen Centrum. Mycket kul som förgyllde kvällen.

Jag och Mojsan satt på övervåningen på Centrum och väntade på att gå till bussen. Vi var färdigdansade för kvällen tyckte vi. Då kom en kille i 25-årsåldern fram.

Killen: Varför sitter två tjejer som ni här i varsitt hörn?
Jag: Äh, vi ska snart dra oss hemåt.
Killen: Jaha okej.
Han slog sig ner jämte mig och pekade sedan på mitt halsband och sa att det var fint. Jag som trodde att han tittade på mina boobs såg nog halvt förskräckt ut.
Killen: Var trodde du jag tittade? Hur bra självförtroende har du egentligen?!
Mojsan: HAHAHAHA.
Killen: Jag gillar hur du matchar sminkningen, halsbandet, linnet och skorna. Jag gillar tjejer som kan matcha.
Jag: Hehe...
Han reste på sig pussade mig på kinden.
Killen: Jag tycker om dig.
Sen stack han.
Jag till Mojsan: Vad fan var det?!

När jag och Mojsan sedan tog en sväng förbi Sibylla på vägen mot bussen så stod det två män i 30-årsåldern och skulle beställa.
Männen: Ska vi beställa åt er med eller?
Vi: Hehehe, nee...
Sedan hörde vi hur de diskuterade med varandra.
Männen: Oh, vad söta de är! Verkligen söta.
Och så stod de smilande och glodde på oss.

På busshållplatsen mötte vi Olai och Sara. I väntan på bussen asgarvade vi åt omslängda ord såsom:
PuneJorten istället för Juneporten
Saggrocka - Racksocka
Kemhöp - Hemköp
Morvkoj - Korvmoj

Nu hoppas jag på att jag ska känna mig piggare i morgon så att han kan komma hit som planerat. Jag är väldigt anti mediciner och unviker faktiskt att ta huvudvärkstabletter och liknande om jag inte vekligen måste. Tänker alltid att det kommer gå över av sig själv. Men idag sa mamma till mig att ta en Ibumetin för att pressa ner febern, och det var sjukt vad mycket bättre det kändes efter det. Kanske kan knarka Ibumetin i morgon med så går det nog bra. We'll see.

/Julia


Relax, take it e-e-asy

Jag kom, för cirkus en timme sen, hem från en välbehövlig visit på relaxavdelningen på Rosenlund. Amanda N och Malin kom upp med bussen vid tretiden, sedan blev det mackmackeriet och därefter bar det av mot badhuset. Vi började lite lätt med bubbelpoolen, sedan blev det bastusittning och därefter ännu mera bubbelbad och sedan ångbastu på det. Och så en massa tjöt givetvis. Helt sjukt vad skönt det var. Nu har jag precis lagt en finish på min sista labbrapport innan lovet så nu ska jag vara ledig. Men nu tror jag allt det är dags för sängen, i morgon blir det utgång i dubbel bemärkelse. Det blir till att fira Paulas 18-årsdag och det efterlängtade jullovet. Kanske hinner jag även joina gängets årliga julhandel som håller hus sista fredagen innan jul innan det är dags för krogen.

/Julia


Ibland orkar jag inte med mig själv

Men gode gud varför blir jag sånhär? Har jag någon anledning att vara nervös? Varför tror jag att folk har ångrat sig, när det inte finns någon anledning till det? Finns det någon som helst anledning till att han skulle ha ångrat det han sa i lördags? Nej, det tror jag inte. Men varför ringde han inte igår? Fast varför ringde inte jag honom igår?  O gode gud varför är jag så nojig?

Nu ska jag ringa. Varför är jag nervös?


/JuliaSom ni kanske märker gick det lite sisådär med min plan.

Never ending story

Just nu känns pluggandet som en evighetsfärd uppför ett högt berg, det snöar och vinden viner. Det är tjugo minusgrader och krafterna är nästan slut. Målet skymtar vagt på toppen men är ännu långt ifrån nått. Det är tre långa dagar kvar till fredag. Två labbrapporter och en svenskauppsats ska avklaras. Har idag både påbörjat och avslutat min ekonomi-internal, men ändå finns det saker kvar att göra. Just nu skulle jag bara vilja peka med det där mittfingret åt böckerna och be dem dra åt helvete. Men jag tror inte det skulle hjälpa, så det är bara att bita i det sura äpplet och skriva de där resterande 600 orden på svenskan som planerat idag. Och i morgon blir det nya tag med biologin./Julia

...

Diskussion vid matbordet:

Jossan: Det var ett jordskalv i Skåne i morse!
Jag: Va?
Jossan: Ja, vid klockan 6 i morse.
Mamma: Jo jag hörde det med. Det måste ha varit när vi satt och åt frukost då Julia, men jag märkte inget.
Jag: Inte jag heller, haha.
Pappa (med värsta inlevelsen): Jo, folk ändå uppe i mitten av landet kände av det och det uppmättes till 7,4 på Richterskalan! Det var folk som trillade ur sina sängar!
Mamma: Jaaa! Men kände du nåt då?
Pappa: Nää...


/Julia

Hopeless students

Idag på historialektionen var vi hopplösa. Allihopa. Vi diskuterade Angola men ingen hade något att säga eftersom att ingen hade snappat upp någon viktig information på fredagens filmvisning. Till slut var det någon som klämde ut sig något om att Angola var Portugals koloni. Anders fortsatte att grilla folk med frågor.

"Nä, jag har ingenting att tillägga" sa någon när han frågade.
"Tillägga till vadå?" undrade Anders.

Sedan fortsatte snacket.

"Somalia och Etiopien då, vill ni säga nåt om det?"
*suck och stön*
"Nä, det var felformulerat: vad kan vi säga om det?"

När jullovet bara är fyra dagar borta vill man inget hellre än att vara på den fjärde dagen.

/Julia

:P

Häromdagen var jag och Mojsan inne på godishuset (ja, vi vet att det inte är någon större skillnad på VIP och godishuset), och Mojsan fick då syn på en sån där megastor gelérråtta.

- Juliaaaa! Titta, vad cool!
- Haha, jaa har du inte sett en sån innan?
- Jooo, på Lattjo Lajban men aldrig live!
- Hahahah.
- Men Julia seriöst, man borde köpa en sån till nån i julklapp. Haha, det borde man, bara för att. Jag menar, vem vill ha en sån!

Hoppas inte jag förstörde något nu så att jag avslöjar Mojsans julklappsplaner. Men hon kanske ändrar sig, för jag menar, vem vill ha en sån? :P

/Julia

Sankta Lucia

Jag och Mojsan kom precis hem från den lilla sketna byn Byarum, som om möjligt är ännu mindre än Skillingaryd. Där höll Fenix sitt Luciatåg och vi var och kollade in några av våra kära vänner. Måste säga att det var lite skillnad från igår då jag var och lyssnade på min lillasyster och hennes klass. Dagens luciatåg hade något bättre engelskt uttal än gårdagens tjugo lucior, två tärnor och femtioelva tomtars.  Igår fick vi höra:

We wiss ju a mewwy quissmass

och

Diss liddle lajd a majn, amm gonna leddit shajn

Supersöta. Jag ville bara gå fram och nypa dem alla i kinden för att de va så goa. I morgon blir det ett klassiskt luciatåg på skolan. Fint.

/Julia

Hjälp!

Idag blev jag påmind, igen, av Munther att det snart är dags för mig att bada naken i Vättern. Varför? Jo, det var så här att jag och ett gäng heta tjejer bestämde en gång, när vi satt och fikade på Claras, att vi ska bada nakna i Vättern om vi inte har skaffat pojkvän innan vi går ut IB2. Jag tror till och med att vi bestämde tid och datum för när detta ska ske. Eftersom jag trodde att detta skulle bli en lätt match så gick jag givetvis med i denna dumma pakt. Vi alla var väldigt seriösa och tog till och med i hand med varandra! Jag antar att jag var i en period då jag var liten och dum (haha). Nu idag kan jag säga att vissa har lyckats bättre än andra. Åh, vad har jag gett mig in på? Munther förslog att vi skulle ta några shots innan- så att det skulle bli mindre "pinsamt". Jag tror dock att jag avstår från detta förslag då jag förmodligen skulle drunkna och dö (I'm a reeeally bad swimmer). Och det vill jag ju givetvis inte eftersom jag inte kan dö innan jag har hittat mannen i mitt liv. MEN! Ännu är inte hoppet (om att slippa bada naken i vättern) borta- vi tar ju faktiskt inte studenten förrän 12 Juni! Bara 6 månader kvar. Jesus. Wish me luck!


/Mojsan
PS. Ledsen om jag gör er besvikna men detta kommer tyvärr inte att bli en show för er. Därför kan inte datum och tid för när detta kommer att ske nämnas här på bloggen! Förlåt, mina kära vänner.

 


Whaaaaaaaaaat?

Läste just på en annan blogg att Coldplay kommer hit nästa år igen! Jag måste gå denna gången, för jag missade förra. Eller missade och missade, sega jävlar som vi är så blev det aldrig av att vi beställde några biljetter. Fråga mig inte varför.

-------Nej! Attans också, lördagen den 22:a augusti. Om jag har tur otur tur så har jag åkt till USA då. By the way så vet jag inte hur jag ska klara vara borta från alla ett helt år. Ida hur ska jag klara mig utan henne, mamma, pappa, Jossan och mina kära vänner? Det kommer bli hårt. Men sjukt kul också förhoppningsvis.


/Julia

I-landsproblem number 10000000000000

Jag och Mojsan var återigen på väg till toaletten. Vi gick in på varsinn toalett, jag såg att toaringen var uppfälld och vände i dörren för att se om det var någon annan ledig. Samtidigt gjorde Moj samma sak och vi möttes i toabytet:
"Det var en kille som hade vatt här!" sa Mojsan.
"HAHAHA", skrattade jag. "Här med!"

Vad är det med killar och toaringar? Hur svårt kan det vara att bara lite fint putta till den så att den faller på plats igen så att man slipper vara där och pilla? Likaså kan jag ju, nu när jag ändå klagar, säga det att det går ju att torka bort eventuella kissdroppar från ringen med om det råkar skvätta lite. Något trevligare för den som kommer efter. Haha.

/Julia

En ny favorit och en gammal

Jag älskar de mornar när man får lite tid över så att man hinner lyssna på musik. Det ger verkligen humöret en kick. Idag lyssnade jag på Queen, och jag upptäckte en låt som jag inte tänkt på innan. Helt sjukt bra. Jag höll nästan på att missa tåget för att jag inte ville stänga av cd-spelaren.
 
Don't stop me now - Queen

Sedan har vi ju även de gamla favoriterna. De man aldrig tröttnar på. Ipoden spelade The Ark hela tågresan idag, och när denna låten kom fick jag den där speciella känslan igen. Jag brukar tycka de låtarna som spelas mest av en artist/grupp blir uttjatade, men inte denna. Jag älskar den fortfarande.

It takes a fool to remain sane - The Ark


/Julia

Brittan- Circus

There's only two types of guys out there: ones that can hang with me, and ones that are scared./mojsan

Min pappa är rastlös (?)

Ja, min pappa är ett enda stort mysterium. I flera veckor har han suttit bänkad framför TVn och skrattat högt åt något som jag har undrat över länge. Men i förrgår fick jag reda på att hans nya favoritserie är den vietnamesiska versionen av Ugly Betty (please, don't judge him because of this!). Och tydligen är det åt denna fula flicka han har skrattat åt de senaste veckorna. Hm, jag tror inte det finns något mer att tillägga. Dags o göra sig hörd hos andra (endast Julia vet vad jag menar med detta).
/mojsan

.

Happy. Cuz that boy is so nice.

/Julia

Rastlös unge i bilen och tjafs om musiken

Efter en vända i gymmet sitter nu jag här och tänkte summera helgen lite. Fredag till lördag var familyn i Göteborg. Shopping och Liseberg var det som stod på schemat. Jättemysigt. På vägen hem i bilen var jag sjukt trött. Låg och halvslumrade men lilla fröken Ida kunde bannemej inte vara tyst. Ville hon inte att jag skulle vicka på hennes lösa tand så skulle jag pussa på hennes nyinköpta oidentifierbara djur vid namn Nisse, Bengt och Sladdriga Göte. Inte nog med att han luktade underligt (läs: illa) så störde han min ro.
"Men Juliaaa, krama Nisse för Nisse äälskar dig!"
Jag var tvungen att offra mig.

Efter en del klämmande blev hans ögon något snea

Som alltid när hela familjen åker bil någonstans är det tjafs om vad för musik som ska spelas. Denna gången började vi med julskivan, och det var vi alla överens om. Sen var den uttjatad och det var då det blev liv. Ida fick givetvis som hon ville och utvalda låtar från årets melodifestivalskiva spelades. Jag dog. BWO, Nordman och hon den där "Upp o hoppa"-kvinnan är inte mina favoriter. Därefter spelades pappas skiva med The Commitments. Det var mer i min smak. När den var slut var det givetvis lilla fröken etterfias tur igen. Kan ni alla gissa vad hon valde? Ja men såklart, Amy Diamond. Jag har inget emot Amy alls, en talangfull liten tjej, men när hon spelats varenda bilresa under hela sommaren kan det bli lite lagom uttjatat. Men i stället för att sura la jag huvudet mot Idas axel och lät henne sjunga på sitt söta svengelska uttal rätt in i mitt vänstra öra. Det var trots allt rätt mysigt. Idag har fröken roat sig med att gå runt och visa sin tappade tand och även sin glugg.

/Julia

Dagens schema

- Städa mitt rum som ser ut som ett bombnedslag
- Jobba ikapp mig i matten
- Äta
- Rätta biologi labbrapporten
- Äta
- Lära mig tanka
- Fika
- Gå på bio och se twilight med Munther!

När jag tittar på schemat så ser jag precis vilka saker som kommer utföras. Jaja, mat är i alla fall gott.


/Mui

B1 gästbloggar igen

Jag attackerades av 92an idag igen! Tydligen var jag inte tillräckligt otrevlig igår för idag bad han om mitt telefonnummer. det första jag möttes av idag var en studsande and jävligt irriterande 92a. Alla som känner mig vet att jag är icke kontaktbar på morgonen (och speciellt inte klockan halv 8). Jag trodde inte mina ögon när jag såg lillen vid mitt skåp. "vad vill han nu tänkte jag." Mina nerver klarar verkligen inte av dryga människor (jag själv räknas inte). I alla fall, eftersom jag lyssnade på ipoden så hörde jag inte riktigt vad det var han mumlade. Men tydligen körde han en raggningsreplik på cirka 1 minut lång. När han märkte att jag inte hängde med i svängarna så suckade han och sa: "kan jag få ditt telefonnummer?" STOPP OCH BELÄGG!  För det första: man raggar inte på morgonen. För det andra: man raggar absolut inte i skolan! Och för det tredje: raggningsrepliker är sämst. Hur som helst så sa jag som det var: "tro det eller ej, men jag använder inte min mobil." Och oj, vad besviken han blev- igen. Han gick därifrån med ögonbrynen dragna ända upp till taket. Fan, jag måste byta skåp med nån. Han håller ju koll på mig. Jag är rädd.


Varma Hälsningar B1

B1 gästbloggar!

Jag har, sen skolan började, blivit förföjld av en liten pojk. Denna förföljelse har skapat både en läskig och obehaglig känsla. Känner inte längre att jag kan gå själv i skolans korridorer eftersom jag hela tiden tror att han ska dyka upp vid nästa hörn och hoppa på mig. Lyckades undvika honom i början men det är inte lätt när han har sitt skåp i samma byggnad som jag. Och en gång lyckades han få tag på mig när jag stod ensam vid mitt skåp. Och då bjöd han ut mig men jag tackade nej. Modigt men jag kan absolut inte dejta en 92a! 92a är lika med ett jävligt stort NO! Hur som helst så trodde jag att jag hade gjort det kristallklart för honom att jag inte vill inleda ett förhållande. Men icke sa nicke. Idag blev jag lämnad av mina kompisar och givetvis tog han tillfället i akt och bjöd ut mig ytterligare en gång till. Denna gång kunde jag inte säga nej eftersom jag inte kunde komma på en bra ursäkt. Var i helvete var min hjärna när jag behövde den som mest?   Hur som helst, så lyckades jag skjuta upp denna "dejt". Och jag har heller inga planer på att ta en fika med pojken. Och jag tror han fattade vinkeln denna gång eftersom jag sa till honom att vi kan träffas men bara som vänner (inte för att jag vill det heller...men..). Sen fick jag en superidé och sa att vi kan ju gå ut och fika ett gäng i så fall. Oj, vad jag gjorde honom besviken. Men vad ska jag med en 92a till? Visserligen har jag bett Gud om en man men jag tror jag måste vara lite mer specifik nästa gång jag ber. Meddelande till Gud: En 92a är inte en MAN

Med Vänliga Hälsningar B1 


Attans

Jag har länge gått och klagat på att mina stövlar läcker in, underifrån. Idag tog jag äntligen tag i saken och drog med mig Mojsan till Scorett för att klaga. När jag berättade för Mojsan vad som var felet med dem så lyfte jag upp foten för att visa att det är här det läcker in och då råkade jag se att klacken hade trillat av (!). Den är rätt tunn så jag märkte det inte när jag gick, men helt plötsligt stod jag där, utan klack. Käckt. Tur att det inte var höga klackskor, för det hade kunnat bli lite knivigt att gå då. Jag ska lämna in dem för reklamation imon. Men gud så kul då, palla leta skor igen.


/Julia


Sådan storasyster, sådan lillasyster?

Häromdan hade jag ett himla roligt samtal med min dryga lillasyster. Att hon är mitt i den här tonårsrevolten gjorde det hela mycket roligare.

"Mui, jag har gått ner 10kg!"
"Eh..ne. Vadå, hur mycket väger du nu då?"
"39...jag vägde 40 innan!"
"haha, i så fall har du gått ner 1kg min lilla vän."
"Nej! 1 kg = 10 kg! Så det så. Jag har visst gått ner 10 kg"
"haha, ge dig. 1 kg är INTE 10 kg!" säger jag samtidigt som jag asflabbar
"JO! 1 KG ÄR 10 KG!!!!!! DET STÅR SÅ I MIN MATTEBOK"


Eftersom hon var påväg att bryta ihop gav jag upp och gick iväg. Men hon menade ju givetvis att 10 hg är 1 kg!

/mojsan

Pink rules;)Asgrym brud.


/Julia

Mojsan skriker när hon blir rädd

Jag kom att tänka på Mojsan. Ni vet den där lilla filuren som har så mycket hyss för sig? I alla fall så kan hon ibland vara väldigt lättskrämd. Här har ni tre exempel som bevisar detta:

1. Toalett-incidenten
Jag och Mojsan skulle gå på toa och togsällskap dit samtidigt som vi snackade om gud-vet-vad. Hon gick först och jag efter. Helt plötsligt skrek hon rakt ut (med ett skrik som skulle kunna vara taget direkt ur en skräckfilm) och hoppade till. Då visade det sig att  inne på toaletten stod en kille och tvättade händerna, med lyset släckt. Jag såg att en svart sko stack ut genom dörrspringan och började asgarva åt Mojsans reaktion. Vi gick dubbelvikta därifrån och återvände inte förrän senare.

2. Tåg-incidenten
Det var fredag och tåget var fullpackat. Jag satte mig jämte en okänd person och Mojsan skulle sätta sig jämte en annan okänd person på sätet framför mig. Helt plötsligt skrek hon till och hoppade åt sidan. Sedan skyndade hon sig att säga: "Oj förlåt!" och så vände hon sig mot mig och sa: "Shit jag trodde det var en hund". Det var en väska som låg fint placerad på sätet där hon tänkte sänka ner sin lilla rumpa.

3. Under kvällspromenaden
En kväll var vi ute och gick den gamla vanliga rundan och vi fastnade i den gamla vanliga korsningen där vi skulle skiljas åt. Där stod vi och snackade ett bra tag. Sedan såg jag en man närma sig bakom Mojsan, en man jag känner. Jag hejade och vi fortsatte prata. När han var precis jämsides med Mojsan tittade hon åt sidan, fick syn på honom och hoppade till och utbrast något i stil med: "Ouuuuch". Han flinade och sa något om att hon inte behöver vara rädd. Vi skrattade i några minuter efter det.


/Julia


RSS 2.0