Housewife next?

Nja, inte på ett tag i alla fall. Men idag har jag varit så duktig; jag har lagat mat och bakat. Jag lagade fried rice utan att ha ett recept att gå efter! Om jag får lov att säga så blev den nästintill perfekt. Det ni! Jag som har misslyckats x-antal gånger med att koka ägg på åldis lyckades göra en god middag! Woho. Jag ger mig själv 10 vuxenpoäng för det. Sen vill jag ge mig själv ytterligare 10 vuxenpoäng för att jag klarade av att göra en vietnamesisk bakelse- helt själv. Jag gjorde banh flan aka. crème caramel och lyckades faktiskt! Känner mig extra stolt då både mamma och hennes kompis har misslyckats med denna bakelse. Nu ska jag bara diska efter mig. Åååå det är sååå otroligt tråkigt att göra i ordning efter sig.

/Mui

Mitt öga

Igår märkte jag att det gjorde lite ont i mitt vänstra öga. Men eftersom det inte hade svullnat upp så brydde jag mig inte så mycket. Men idag minsann, när jag vaknade upp, ja då passade det på att svullna upp. Jag ser ju ut som en idiot. Jag ser ut som en lite uppsvullen kinesflicka (no offense chinese people). Jag säger såhär: det är bäst för svullnaden på ögjäveln att den går ner tills imorgon (viktigast fredag!!). Skulle jobba idag men vägrar gå ut såhär utan mina brillor, så fick ringa in och anmäla mig sjuk. Och jag mår dåligt, dels för att jag ställer till med problem (de måste fixa in en ny person) och dels för att jag förlorar pengar. Suck.


/Mui

Jag är en jävla mes

De som känner mig väl vet att jag är rädd...för nästan allt. haha. Nej, riktigt så mesig är jag inte men jag är rädd för andar och allt sånt där konstigt (gillar inte ordet "spöke" eftersom de är onda och ja, jag tror på att det finns något övernaturligt). För några dagar sedan skrev jag ju att hissen brukar åka upp och ner av sig själv, plus att det spökar i köket. Sedan dess har jag inte kunnat gå ner till källaren för att byta om. Förlåt, det här kanske låter töntigt för er, men det känns verkligen som att det är någon där. Eller, så är det en inbillning bara. Vi säger så, så länge. Idag tog jag i vilket fall hem mina tofflor så jag kan gå  med de direkt till jobbet (för att slippa gå ner till källaren för att byta om). Berättade detta för mina kollegor, och de bara skrattade åt mig och sa att det där med hissen är inget. En berättade då att hon hört folk springa i korridoren på kvällen (det är inget folk på kvällen/natten). En annan sa att det har kommit ett larm från ett rum där det inte bor någon. Scaaaary


/Mui


Cupcakes

Innan var jag trött som fasen. Visste inte riktigt vart jag skulle ta vägen. Bestämde mig sedan för att baka. Åh vad jag gillar att baka, även om jag misslyckas ibland (för det mesta). Gick till hemköp för att inhandla ingredienser och stötte på Jurrburr. Irrade runt som en galning efter strössel, men fick sedan fråga fröken Clausén var fan de har strössel. Hon visste knappt själv. Hm, ja... jag vet hur det känns att vara vikarie. hahaha.


Bakad med kärlek.

Gjorde klassiska cupcakes eftersom jag tycker det blir för mycket med färg och grejer. Hm..fina blev de ju men jag vet inte riktigt vad jag tycker om dessa bakelser. Vet inte heller om de smakar så som de ska. Jag tror glasyren är lite för sur. Antingen hade jag för mycket citron, eller för lite florsocker. Men jag hade nog i för lite florsocker. Orkade nämligen inte väga det.

/Mui


Bakom kulisserna

När katten är borta dansar råttorna på bordet. När fyra knäppisar jobbar kväll händer saker som sånt här:

- Vi låter inte pensionärer som behöver vila, vila middag. OJ
- Vi snor mat (fläskpannkakor och raggmunkar) från frysen när kvällsmaten inte räcker till alla.
- Jag och K. snor goda bakelser från frysen (detta är verkligen förbjudet att göra).
- Vi (eller vissa) bjuder in polacker (som endast talar tyska) och turkar som ska käka upp överbliven mat.
- Vi (eller vissa) raggar på målarna när vi äter frukost.

Till mindre roliga händelser:
- Hissen åker upp och ner, även om det inte finns någon i den.
- Det spökar i köket.

Jag måste faktiskt säga att denna sommar på åldis har varit den roligaste. Mycket handlar om vilka man jobbar med och jag har fått turen att jobba med världens skönaste personal. Tyvärr kommer B-laget aka. moralkärringarna tillbaka nu efter semestern.

S u c k.

/Mui

Nedräkningen har börjat

Jag är nervös. Det är mindre än en månad kvar tills jag åker nu och jag vet inte vart jag ska ta vägen. Ena halvan av mig är förväntansfull och vill åka nu, nu, nu! Andra halvan vill inte stiga på planet alls. Den andra halvan vill vara hemma i tryggheten och bara fortsätta livet som vanligt, gå i skolan, träffa kompisar, pojkvän och familj på fritiden. Ju närmre avresan jag kommer, desto mer inser jag hur mycket jag kommer sakna folk här hemma. Ska lilla jag ge mig ut i världen själv, bo hos en främmande familj och ta hand om deras barn? Ja, det ska jag, det är ju bestämt sedan länge. Det känns läskigt på något sätt. Kanske inte bara att åka iväg, utan lite tanken på vad som händer när jag är iväg också. Tänk om det skulle hända någon jag tycker om något...Så får man inte tänka, jag vet, men jag gör det ändå.

Gud, jag är så bervös, jag är inte redo. Kommer jag någonsin känna mig redo? Förmodligen inte.


/Julia


Om man ändå vore ledig...

Just nu är jag så trött på att jobba. Jag vet att man ska vara glad att man har ett jobb "i dessa tider", men just den här sommaren hade det varit så mycket mer värt att vara ledig. Jag ska snart åka till USA och jobba ett helt år, och efter tre års slit på gymnasiet hade det varit skönt med lite avkoppling. I alla fall kunde jag sagt att "visst, jag kan jobba i sommar, men bara tre-fyra veckor för sen ska jag till USA och jag vill gärna vara ledig lite innan dess och umgås med min familj". Men nej, det sa jag inte, och nu jobbar jag därför ända till och med vecka 31 och mitt plan lyfter från Landvetter klockan 12 måndag vecka 33. Mamma, pappa och syrrorna befinner sig på västkusten medan jag är hemma och sliter. Mojsan jobbar minst lika konstiga tider som jag och därför är vi knappt aldrig lediga samtidigt. Mattis har ett vanligt 7-4 jobb och är därför ledig enbart på helgerna, då jag ofta jobbar. Det är fullkomligt värdelöst att vara ledig onsdag och fredag, som jag är denna veckan, för att sedan jobba både lördag och söndag. Men som sagt, jag ska väl inte klaga, för jag får ju pengar. Om det nu bara inte vore så att jag i nuläget kände att de där pengarna ligger längre ner på min prioriteringslista än vad fritid med folk jag tycker om gör. Pratade med mamma i telefon nyss och hon sa att "du kanske hade behövt en sommar ledigt nu", och tillade sedan "men det hjälper ju inte att jag säger det nu". Nej, det gör det inte, men vad jag ångrar mig att jag inte tänkte på det lite tidigare. Att ledigheten kan vara så mycket mer värd, och att jag kanske faktiskt kan vara värd ledigheten. För jag har kämpat. Det har jag fan gjort. Jobbat helger under tiden jag pluggat häcken av mig. Men nähe, nu ska jag gå och lägga mig, för i morgon är det långpasset som gäller, 08.30-18.15.

GODNATT!

/Julia

Att säga nej

Jag har alltid haft svårt för att säga nej till saker och till. Men idag sa jag i vilket fall nej till när Jupiter ringde (självklart när jag är ledig) imorse och frågade om jag kunde ta ett pass idag. De ville att jag skulle jobba idag mellan 14-22. Tvekade en sekund eftersom jag vet hur jävla körigt det blir när man är en man kort. Och när kvinnan från Jupiter sa "det måste komma någon, annars blir jag ensam i hela huset" gjorde det ännu svårare för mig att tacka nej. Men jag har ju bestämt träff med Punther idag. Vi ska ju ut och partaja. Detta var ju bestämt sen förra veckan. Så det fick bli ett nej till Jupiter. Och nu känner jag mig så himla dum. Och om jag tänker på pengarna jag kunde tjäna, mår jag verkligen inte bra. Strunt samma, utgång ikväll!!!

Mui

JAG HETER MUI [MOJ], CAPISH?

Folk har verkligen stora problem med att uttala och skriva mitt namn. Jag fattar inte vad det är som är så svårt men folk tycker verkligen om att döpa om mig lite hejvilt. Skolan stavade mitt namn "THY" (var nog för att jag hade problem med att uttala Y och I),..så jag har gått ut med betyg som tillhör någon annan. På Jupiter kallade chefen mig först för Mui [MUI] och sen för Muy [MUJ]. En pensionär kallade mig för MOLL och undrade om jag var släkt med någon i Skillingaryd (han är blind och kan därför inte se att jag är asiat). En annan pensionär skrev ner mitt namn som "MOI", fastän jag bär namnskylt.

OCH SEN!

Jag fick kontakt (på facebook) med en franska som ska till Saigon. Hon hade skickay ut ett massmail där det står att vi är fyra pers som söker en lägenhet i Saigon. Och så skrev hon: "So now we are 4 persons looking for a flat in hcmc...blabla from france, blabla from UK and MUY from Sweden". Vad i... står det inte klart och tydligt att jag heter Mui på facebook? Måste kolla upp det här.

Mui


Ingen rubrik

Hemkommen från jobbet. Trött som fasen och blir ännu tröttare när jag tänker på att jag har lite mindre än sju veckor kvar att jobba. Men det går bra, och jag hoppas att det fortsätter såhär. Det är ganska livlöst på Jupiter annars, men igår hände det grejer. Det var bl.a översvämning i källaren, så världens snyggaste var där och tömde skiten. Tyvärr, hade jag en tant i armen så jag kunde inte lägga in en stöt. Tråkigt.

Idag när jag satt och åt såg jag världens dummaste insändarinlägg i Finnveden.nu. 

"Michael Jackson är död - vem sörjer?
Av all sörja inom underhållningsbranschen representerade Jackson det absolut sämsta jag kan tänka mig. Men Ekot, tv, tidningar, ja till och med affärsaviser slår på stora trumman om det onaturlia monster. Med sin
perversa livsstil, sina försök att skrapa bort sin svarta hud och oräkneliga plastikoperation var han den sämsta idol ungdomar kunde få. [...]"

Tror inte jag behöver lägga en kommentar på detta. Får se om jag orkar skicka in ett svar till honom.  

Mui

RSS 2.0