Party i Öl-landet

Idag var vi, som sagt, på Zumba. Och jag kan med glädje säga att jag har hittat min grej. Eller nästan. Jag har ju ingen taktkänsla och blev lite förvirrad när armarna kom in- men annars gick det bra. Jag är från och med idag upptagen alla lördagar mellan 12-13 fram tills jag ska hem. Japp, så bra var passet.

Ikväll ska vi ut till stan och käka. Har inte riktigt bestämt oss för om vi ska gå ut eller inte. Men utelivet här är ganska annorlunda jämfört med hur det är i Sverige. Första veckan vi gick ut som svenskar. Det vill säga att vi började förfesta vid 20, gick till en tom köttmarknad vid 23 och sen gick vi hem vid halv 2. Det roliga var att folket började trilla in när vi skulle hem. Folk köade för att lämna in sina jackor medan vi köade för att hämta våra jackor. ha ha. Så helgen efter bestämde vi oss för att gå ut som riktiga tyskar. Kom innanför dörren klockan halv 7 på morgonen. Kan säga söndagen kändes tung efter den kvällen. Ikväll vet jag inte hur det blir. Festa som danskar kanske? ha ha ha. Idag ska jag i alla fall försöka trycka ner min första öl. Det sägs ju att ölen ska vara fantastisk här...


Ha en bra kväll.

/Mui


Tai Chi

Igår köpte jag och ett par klasskompisar ett månadskort på ett gym-fitnesscentrum för 20 Euro. Helt stört billigt! De har allt från badminton till tantgymnastik. Visst låter det nästan för bra för att vara sant? Vi tänkte hur som helst komma igång med träningen och gå varannan dag, minst. Vi får se hur länge det håller i sig innan det rinner ut i sanden..hm. Tur att jag har klasskompisar som tvingar med mig på saker och ting. haha.

Som rubriken säger så var vi på Tai Chi igår. Och det var det långtråkigaste träningspasset jag någonsin varit på. Det är till och med mer liv i grammatiklektionerna. Vi hann nämligen inte kolla upp vad Tai Chi är, så vi chansade och tänkte att Tai Chi låter ju ganska roligt. Men vi upptäckte sen att det var ett hälsopass ...så jag vart lite besviken igår. Hade ju varit inställd på att bränna en jäkla massa kalorier, men det enda vi typ gjorde (i en och en halv timme) var att stå i en konstig ställning (typ halvsittandes) med armarna utsträckta åt olika håll. Jag låg steget före hela tiden eftersom jag inte kunde göra rörelserna i slow motion och leva mig in i det hela. Och inte var det bättre när vi hade en tysk tränare vars mun gick som en elvisp. Nej, Tai Chi är alldeles för abstrakt för mig. Men imorgon ska vi i alla fall på Zumbarabumba (Zumba alltså). Det ska bli så satans kul även om jag har två höger fötter och noll koordinationsförmåga. Woho.

Ikväll ska jag åka ut till stan igen och äta korv och crepes med nutella. Det är nämligen Kieler Umschlag hela helgen...en slags festival med medeltid som tema.

/Mui


Kommer ni ihag hur det var pa den gamla goda tiden?

Jag kom precis innanfor dorren. Jag, Linnea och Carro var och at pa Chilis. Synd for Linnea att vi inte kom hem forran nu bara for hon hade ju velat lagga sig vid atta. Vi borjar ju bli gamla och klarar ju inte av att vara ute sa sent nu langre. Vi lat seriost som ett gang pensionarer nar Linnea fragade oss om vi kom ihag uhr det var nar man hade sladd pa telefonen, haha. "Vi har fortfarande det hemma" sa jag. "Ja viiii med!" sa Linnea och slog upp armen i luften samtidigt som hon lat hela overkroppen folja med armens resa forst bakat och sedan nar den rorde sig tillbaka ner och la sig pa hennes lar igen. Jag satt med handvaskan i knat och handerna hallna beskyddande over den i den typiska pensionarsstallningen. Dar brot vi ut i asgarv.

Imorgon blir det andring pa det. Da ar vi nitton igen, ja och Carro 21 da (eller ar det 22?). Vi ska pa hockey och se Hartfords lag Wolfpack spela. Det ska bli kul! Men nu ska jag rora mig mot sangen, klockan ar ju anda tio... HAHA.

/Julia

.

Igar kvall akte jag och motte upp Caroline pa kopcentret. Hon skulle leta sommarklader efter som hon aker pa semester snart. Efter att ha vandrat runt dar ett tag och jag aterigen varit duktig och hallt mig fran att kopa nagot av alla de fina varplagg som kommit in akte vi over till Best Buy dar jag gjorde ett lite dyrare, men valbehovligt, inkop. Jag kopte en extern harddisk som jag ska spara ner alla miljoner bilder jag har tankt ta. Harddisken ar 250 GB och jag gav 75 dollar for den. Den ar inte storre an min planbok, jag skojar inte! Och inte mer an en centimeter tjock, perfekt!

 

/Julia


Sa var vintern tillbaka...

Igar var det var ute. Idag promenerade jag medans snon foll fran himlen. Jag har ju inget emot vintern, jag ar som ett litet barn nar snon kommer. Onskar att jag hade den dar metern med sno som ni har hemma. Fast jag forstar om ni ar nojda nu. Anyway, det har blota ruggiga vadret vi har just nu ar inte mycket att ha. Sa nu langtar vi till varen. Men det beraknas snoa fram tills torsdag sa det blir nog ingen var den har veckan.

 

/Julia


Försöker hitta en ny studieteknink

Igår testade jag en ny studieteknik...

   

Jag hoppas inte att någon kommer in i mitt rum.. folk kommer ju tro att jag är galen som har en massa post-it-lappar på väggarna... Ja, vi får se om detta leder till något bra. haha

/Mui


Imma be

Jag har hangt med Linnea ikvall. Vi akte till bestbuy dar jag hittade en liten perfekt harddisk som jag ska spara ner alla miljoner bilder jag har pa datorn. Jag vill inte riskera att nagot forsvinner. Sen gick vi runt pa kopcentret och tranade efter alla fina varklader som kommit in som vi i nulaget inte kan kopa. Vi akte darifran tidigt for att vi ville komma hem vettigt och ga och lagga oss. Det slutade dock istallet med att vi satt i min bil pa Linneas garageuppfart och pratade i femtio minuter:) Pa vagen hem dunkade jag Imma be med Black Eyed Peas pa hogsta volym i bilen. En av mina favoritlatar just nu, sant gott dunk i den.

 

Nu ar det dags for sangen. Kanske blir till att lasa nagra sidor i Breaking Dawn forst. Fick lana den av Steffi sa nu kan jag antligen lasa den och slipper vanta i bibliotekskon. Det ar ju lite tryck pa de bockerna just nu.

 

/Julia


Spring

Jag var ute och gick en runda innan. Jag far varkanslor, solen skiner och marken ar nastan bar. Harligt!


Helgen

Tankte ta och summera helgen lite. I fredags var jag, Linnea och Carro ute och bowlade pa kvallen. Vi blev dock lite stallda nar vi kom till bowlingarenan och bowlingkloten var halften sa stora som normala bowlingklot och kaglorna halften sa stora som normala kaglor. Det var namligen duckpin-bowling som spelades dar. Stallet var heller inte sa modernt da vi fick skriva in alla resultat sjalva och se till att fallna kaglor blev upplockade mellan omgangarna genom att trycka pa deadwood-knappen. Efter en forvirrad start hade vi dock roligt aven om vi nog nasta gang tanker forsoka hitta ett stalle dar det spelas riktig bowling.

Lordagen borjades med att prata pa skype och slappa pa rummet. Vi ettiden kom Steffi hit och sa gick vi ut pa promenad i solskenet. Sedan akte hon till en annan tysk for att planera en resa de ska gora. Jag hangde kvar lite hemma innan jag akte till bibblan for att lana ett gang filmer. Val pa bibblan motte jag Steffi och Judith och de skulle hem till Steffi sa jag hangde pa. Det var sa langesen jag traffade dem nu sa det var kul! Pa kvallen akte vi till en pub for de skulle fira en tjej som fyllde ar. Jag stannade inte sa lange dock for jag hade lovat Linnea att komma hem till henne efter att hon slutat jobba. Vi trangde ihop oss i en fatolj framfor teven och sag pa The Departed och kakade chips och kexchoklad som Linnea kopt pa IKEA i veckan.

Sondagen borjade ocksa lugnt med lite prat pa skype och filmtittande. Efter lunch kom Linnea hit och i borjade antligen lagga upp en budget for vara kommande resor. Sedan kom Carro och vi akte och at pa Bertuccis. Pa kvallen akte jag, Linnea, Carro och Marcus och sag pa Shutter Island. Ovantad. Langt ifran sa laskig som jag trodde. Jag har fortfarande inte riktigt avgjort vad jag tyckte om filmen.

Jag och Linnea ska som sagt borja spara pa allvar har nu infor vara resor. Vi planerar att aka till Californien efter varat ar pa en suntrek-resa och sedan ta cirka tva veckors sol och bad-semester. I paskhelgen vill vi aka till New York och ga pa hockey. I Maj ska vi ta en weekend till Washington DC och i Juni hoppas jag pa att aka med Steffi till Niagarafallen. Vi hade aven hoppats pa att ta en helg i Chicago med det ar tveksamt om varan budget kommer att halla for det om vi overhuvudtaget vill kunna ta oss utanfor huset pa varan fritid. Vi far se!

/Julia


;D

Jag laste precis Carros blogg och blev genast pamind om en kul kommentar som Will la haromdagen. Jag satt med honom i knat och raknade hans tar, haha. Da pekade han pa lilltan och sa nagot i stil med att "this is the pinky toe". Jag fragade honom vad tan jamte pinkyn hette. "That's just a regular toe" sa han da. HAHA.

Jag skrattar ocksa dagligen at deras kommentarer, helt otroligt. Haley var sa sot haromkvallen. Hon skulle ha hunden Max till att sova i hennes sang med henne. Efter ett tag ropade hon dock och sa att hon trodde att han ville ga ut fran hennes rum. Jag sa att det ar bast vi slapper ut honom da for vi kan ju inte tvinga honom att stanna har inne. "Yes, I think he's worried about Molly (deras andra hund). And I think I'll probably be better off without him, cause then I can go to sleep".

Synd bara att man glommer sa manga roliga kommentarer. Jag ska forsoka bli battre pa att skriva upp dem.

/Julia

Semlor

Det ar omojligt att hitta semlor i Tyskland har vi fatt hora av Mojsan. Inte hittar man det har heller. Jag och barnen bakade egna i tisdags. Jag tankte att det kunde ju vara kul for dem att fa prova pa, och dessutom var det ett bra tidsfordriv och en kul grej att gora nu nar barnen har lov. De jaste inte riktigt som de skulle men blev anda goda. Fick gora egen mandelmassa ocksa eftersom att det inte finns fardiggjord har. Problemet var bara hur jag skulle kunna fa ner mandeln i smulsma bitar nar familjen inte ager nagon mandelkvarn. Det slutade med att jag hackade den sa gott jag kunde och sedan korde den med lite gradde i deras magic bullet. Funkade gjorde det. Haley och Will at bullarna med bara gradde med choklad i. Min vardmamma at dock en akta semla och hon tyckte den var delicious, haha.

Igar kvall kom Amanda och Caroline hit sa jag bjod dem pa varsinn semla ocksa. Sen tittade vi pa American Idol och Amanda sov har over natten.


/Julia

Vid matbordet

Mikromaten gör oss knäppa (ni som inte vet: vi har ingen ugn och får inte steka eftersom det finns brandlarm). Förra veckan satt Ida och pratade om något café i Trollhättan (?) som heter Napoleon.

Ida: Napoleon har besökt det caféet!! Ni vet han...han som upptäckte Nordpolen.
Vi brister alla ut i skratt och efter en stund lägger Lisa en kommentar som får oss att vika dubbelt igen.
Lisa: Napoleon är ju han som åkte till Amerika!!

Igår var det Linda som fick oss att nästan gråta av skratt. Andreas (som är från Norrland) pratar om älgar och älgjakt. Mitt i allt frågar Linda..
- Skjuter ni älgarna eller skär ni de till döds?

Jag tror inte hon fick något svar av Andreas. haha!

/Mui

Jakten efter semlan!

Fettisdagen idag, och vi har fortfarande inte ätit några semlor. Men detta är faktiskt Ikeas fel! Vi åkte ända ut till Ikea för en semla, men hade de semlor? Nej, såklart inte. Det roligaste var när Linda fick ett ryck och gick fram till personalen vid informationsdisken...

Linda: Varför har ni inte semlor?
Personalen: Vad är semlor??
Linda: Det är ungefär som en berliner, fast istället för sylt så är det grädde. (berliner är en munk, hahaha!) Men varför har ni inte semlor? Det är semlans dag idag!!

Personalen börjar fråga sina kollegor om de vet vad en semla är. När ingen vet någonting ringer de runt till sina kollegor! Hahaha! Så om två veckor ska vi åka tillbaka och äta våra semlor. Can't wait.

Annars har jag det bra. Jag ber om ursäkt för att jag inte har uppdaterat bloggen, men första veckan hade jag inget internet, och den andra vecka hade jag varken tid eller ork.När våren har kommit till Kiel ska jag klicka lite bilder och ladda upp här på bloggen. :]

/Mui

Fler bilder

/Julia


Valentine's Day

Jag ar mycket val medveten om att uppdateringen pa bloggen inte har varit den basta, men jag ska nu gora ett forsok till att battra mig. Jag ar nyss hemkommen fran biografen. Jag, Linnea, Amanda och Caroline var och sag Valentine's Day, sa passande. Jag gillade den. Kanske berodde det mer pa alla snygga skadespelare som var med an pa sjalva handlingen, men jag har ju alltid varit den som valt karleksfilmer framfor action och thrillers.

Dagen borjade med en liten sovmorgon, frukost och massa prat pa skype. Sedan gjorde jag mig iordning och drog med Linnea till kopcentret. Dar kopte jag antligen ett par mysbyxor. Jag har letat i all evighet efter ett par med mudd, men det har de bannemej brist pa i det har landet sa det slutade med att jag kopte ett par pa HM. Vi akte sedan vidare och at pa Appelbees och darefter akte vi till Marshalls dar jag kopte mig annu mera mysiga klader, dvs en hel mysdress.

Barnen har sportlov precis som ni dar hemma i Sverige denna veckan. Det ar dock tydligen bara vissa skolor som har det, det ar inte obligatoriskt. Alla ar dock lediga imorgon for det ar en helgdag, Presidents' Day.

Goder natt sager jag nu!

/Julia

Back from Paradise

Vi ar nu tillbaka i West Hartford efter nastan tva hela veckor pa Maui. Det har varit helt underbart. Massa sol och bad. Hotellet vi bodde pa var hur fint som helst, och utsikten fran balkongen var otrolig. Man kunde se valar spruta vatten och sla med stjarten. En dag akte vi ut pa en Whalewatch for att se valarna pa nara hall, det var ocksa en upplevelse. Jag har aven provat pa att paddla havskajak och varit pa en sa kallad Luau.

Den mesta av tiden har spenderats vid havet och poolen. Alla vattenrutschkanor som fanns var omtyckta av barnen sa de aktes ett antal ganger. Jag fick en hel del ledig tid att spendera vid vuxenpoolen eller pa stranden ocksa vilket var jatteskont. Det var verkligen semester aven for mig. Det jobbigaste skulle val i sa fall vara att jag sov med barnen och det var att vakna upp runt 5-6 varje morgon for att nagon behovde ga pa toa. Pratade i somnen gjorde de ocksa de sma liven. Haley sa en natt i somnen: "Julia, I love you. I love you, Julia". Samma natt sa Will: "I'm gonna tell on you!" Haha.

Nu ska jag dela med mig av lite bilder, fler kommer!
/Julia

RSS 2.0