NEXT: RHODOS

Balen är över. Och det var faktiskt roligt att dansa vals, eller vad man nu ska kalla det..vi gungade mest och trampade på varandras tår. Inatt bär det av mot landvetter, där vi sedan ska kliva på ett flyg som ska ta mig och halva min klass till RHODOS. SOL SOL SOL! Hörs när jag är tillbaka, brun som en pepparkaka!

/Mui

Baldax

Yes yes, jag är också redo för balen nu. Provade just hela faderittan och testsminkade lite också. Om bara regnet håller sig borta ska det nog bli bra. Jag är taggad. Men be there 17.00, för att vara på den säkra sidan skulle jag säga. Det är ju då vi börjar åka från Hovrättstorget. Innan dess blir det lite fotografering och grejer hos Edvin. Nice. Nu ska jag försöka få lite fason på mina otroligt ofina naglar. Sen kanske det blir lite valsövning med Eric, vi får se. Annars kanske vi tar en svängom i sista minuten i morgon. Vi ska nog klara det hoppas jag. Missade valsträningen i skolan pga av alldeles för dålig information, men så är det. Det är väl smällar man får ta när man slutar skolan tidigare än alla andra.


Hejs svejs!

/Julia

I think I'm ready...

Var och förkortade mina band nyss, så nu sitter klänningen som den ska. Typ. Så imorgon mina vänner, går IB2 på bal! Kl. 17.15 vid Stora Hotellet. Snälla, låt det vara fint väder.

Mui


Kärringstopp + lärarmiddag

Var med om en nära-döden-upplevelse igår. Okej, inte riktigt men nästan. Eftersom jag är sååå rädd för bilar (ute i trafiken) så undviker jag helst att köra bil. Jag litar inte riktigt på mina kunskaper när det handlar om att hantera en bil. Men igår fick jag köra till Jönköping. Det gick "bra" tills vi skulle köra ut från tågstationen efter att ha plockat upp Sylvia, Ingrid och Paula. Trafiken var förjävlig (det var bl a bal). Motorn på en gammal bil hade dött mitt i allt, vilket förvärrade trafikköerna. Så en annan bil skulle hjälpa den att starta. Allt detta hände på en backe, vilket betydde att jag var tvungen att ligga i dragläge (som inte gick så jävla bra). Åh vad jag svor åt den bilen som dog inom mig. Sen påvägen hem skulle vi in i ett villaområde och lämna av Sylvia och Ingrid. Helt plötsligt blev vi stoppade av en polisbil. Jag körde väl så illa att han trodde att  jag var påverkad.. hehe..

Igår var det dags för lärarmiddagen som ägde rum i Bankeryd. Det var hur mysigt som helst och alla var på topphumör (i alla fall tills städningen). Det var allt från tal till tipsrunda. Skitgod mat (cred till madde & co) och skön musik.

    

(bilderna har jag snott från kalle. hoppas han inte stämmer mig)

Under kvällen:
Vid middagsbordet tog jag upp en physalis och stoppade in den i munnen samtidigt som jag sa
-jag har syflis i munnen..
Ingemar min mattelärare tittade förskräckt på mig.

Men Julia kammade ändå hem priset för det roligaste under kvällen. Hon stod framför hela klassen och skulle gå igenom alla rätta svar på tipsrundan. Hon läste upp en fråga och sedan skulle hon läsa alla alternativ.
- 1. Ingemar Strängberg  X. Fitta...
HAHA! På andra alternativet skulle hon säga: Britta Färdig Bergström. Men Det hände nåt och hon bytte ut B:et mot F:et...detta gjorde min kväll.

/Mui


h-vete

Jag trodde allt var klart. Men nehej. Jag testade balklänningen nyss, och den satt INTE bra. Banden var alldeles för långa så nu måste skräddaren in och pilla igen. Och detta ska ske på onsdag eftermiddag. Snälla skjut mig. Jag köpte en djävla freebra (i och med att jag har öppen rygg) och det känns inte alls tryggt med den. Och dessutom ser mina bröst ut som två glasstrutar när jag använder den. Ops, too much info maybe. hehe.

Mui

checklista

  • Insydd balklänning
  • balbil
  • balskor
  • bikini
  • väska till balen
  • träna
  • sola
  • smycken
  • sommarkläder
  • high heels

Fan, den listan tar aldrig slut.

/Mui


I sinom tid

Här sitter jag med ett ton tankar och funderingar. Och känslor i regnbågens alla färger. Tankar och känslor, som jag har försökt förtränga de senaste åren, kommer nu upp till ytan. Lycka, tomhet, ensamhet är de tre nyckelorden för denna röra jag bär på. Att jag ens försöker få ner mina tankar och känslor i ord, är ett mirakel. Detta är sådant jag helst håller för mig själv. När det handlar om att uttrycka djupare känslor och tankar blir jag stum och handikappad. Jag hade gärna postat med en låt, som talar åt mig, men jag låter bli eftersom det blir för opersonligt. Men jag tror jag har misslyckat med detta inlägg ändå. Jag hade tänkt servera er min nakna sanning, men jag kan tyvärr inte.

Skitsamma. Jag tror verkligheten har kommit ikapp mig.


Och nej, jag är fan inte deprimerad. Bara en aning frustrerad.


 

Hejdå Muisan


kvällen då allt gick snett

Missade tåget som sagt, men det gjorde inte så mycket för det var rätt trevligt på bongo ändå. Gick sedan vidare till piren innan det var dags för ass-shakin på centrum. Det blev tyvärr för mycket av det goda igår vilket resulterade i att jag tappade bort mitt umgänge. Nu i efterhand när jag tänker efter, så blir jag nästan rädd för mig själv. Igår påvägen till bussen så träffade jag på en halvfull kille (~24 bast). Hälsade och gick med honom en bit innan han skulle svänga av. Som tur var så var han snäll. Som tur var.

Och som vanligt så har jag inga bilder från igår. Sorry guys.

/Mui


Ibland vill jag slå ner mig själv

Psykologerna skrev sitt sista exam idag o självklart ska det firas eftersom ALLA i klassen är nu fria från IB. Vi var bjudna till förfest och självklart ska jag, bonden, alltid paja allt. Förra veckan råkade jag missa tåget. Idag råkade jag också göra det. Och jag lovar att det inte var med flit. Men jag skyller på att tidtabellen är lite fucked up pga banarbete. Okej då, hade jag tittat en gång till så kanske jag hade märkt att jag tittade på när tåget lämnar vaggeryd och inte skillingaryd. Det här är SÅ jag. I vanliga fall brukar det ju vara Julia som håller koll på sånt här. 

Juste, träffade på två schyssta killar på busshållsplatsen som jag började snacka med. Den ena frågade ifall jag var från Vietnam, vilket jag svarade ja på. Och sedan sa den andra: "Shit, ni är ju grannar då ju. Du är ju från Filippinerna." Fick mig en liten chock där eftersom jag trodde han var kroat eller bosnier. Jag trodde att filippinerna var gula och hade snea ögon.

/Mui 


CSN är så jävla dryga

Jag tycker inte om personalen på CSN. De är otydliga och allmänt dryga. Sist jag ringde hamnade jag först hos en som inte hade någon koll om utomlandsstudier, sen fick jag tala med en som mummlade. De fattade inte att jag inte kunde skicka in mina betyg eftersom jag går IB så det slutade med att jag la på. I min ansökan om bidrag så skickade jag med ett fett mail till de och förklarade att jag INTE kan skicka in mina riktiga betyg. En vecka senare efter jag har skickat in min ansökan får jag ett brev hem om att jag måste komplettera med ett skolintyg och betyg. Deadline: 090630. Okej, jag får mina betyg i början av Juli. De om någon borde ha koll på vad IB är. Så idag ringde jag återigen till CSN och förklarade varför de inte kan få mina betyg. Mannen i luren sa: jaha, men jag kan väl skjuta fram datumet då till slutet av Juli någongång. Jag väntade tyst på att han skulle säga ett datum. Efter ett tag sa han: eeeeh....var det något som var oklart?

/Mui

Förlåt för ett jävla tjat om twilight

Men jag kan inte hjälpa det. Igår stängde jag av datorn vid 12 och skulle gå och lägga mig. New Moon (andra boken i twilight serien) tittade snällt på mig och ville att jag skulle plocka upp den. Och så blev det också. Jag hann läsa över hundra sidor innan jag bestämde mig för att släcka lampan (skulle upp tidigt idag). Självklart drömde jag om allt som jag hade hunnit läsa i New Moon. Olika scener spelades om och om igen och jag fick inte en god nattsömn. Och vad ser jag på fejan när jag loggar in? Jo detta. Can't wait. Kommer dock inte vara hemma då...och jag tvivlar på att den kommer visas i Vietnam. Eh../Mui

En soppa av miniräknare

Förra veckan såg jag på skolans TV att Ingemar ville att jag skulle kontakta honom. Idag haffade han mig när jag var på väg till Håkan med en massa tyskaböcker. Han sa att den miniräknaren som jag lämnade tillbaka tillhörde min klasskamrat Johan. Sprang ner till Johan och frågade honom om han kunde  gå upp till Ingemar och se om hans miniräknare var min. Efter en stund kom han ner och sa att hans miniräknare tillhörde Björn. OK, så den miniräknaren som Björn har tagit hand om så bra (han hade den alltid i en plastficka och var skitstolt över det) är inte hans. Stackars...

/Mui


Ett svårt avsked

Gud. Hur ska jag kunna lämna alla underbara människor jag känner, och som jag älskar. Se bara vad min lillasyster har skrivit...<3 Jag saknar er redan innan jag åkt. Mamma och pappa har alltid uppmuntrat mig till att ge mig ut och se världen, men mamma medgav att hon inte kommer vara det bästa stödet när vi står på flygplatsen för att säga hej då. Nu låter det som att jag aldrig kommer tillbaka, men det gör jag ju. Och skype kommer att bli min räddning, det faktum att jag bara är ett webcam-samtal bort kanske gör att jag inte tänker på att jag befinner mig på andra sidan Atlanten, åtskilliga timmar med flyg från mina allra bästa. Men det kommer att kännas konstigt att inte ha mina dagliga telefonsamtal med Mojsan, att inte kunna pussa på Mattis utan få nöja mig med att höra hans röst och se honom prata, att inte få ha djupa samtal med Amanda om allt möjligt, att inte få träffa gänget som jag trivs så sjukt bra med, att inte få pussa Ida godnatt, att inte ha mamma och pappa vid min sida, och mormor, farmor, farfar, släkten, ja alla jag tycker om. Men jag har inte riktigt förstått det än, att jag ska åka. Och det här negativa med hela Au-pair grejen har inte riktigt nått mina tankar...,men ibland så inser man. Men jag är glad, för jag ska göra det. Jag ska åka till USA./Julia

Rastlös...

REGLERNA: Svara på de 10 frågorna, inte i ord, utan gör en bildsökning på Google på ditt svar. Ta den första bilden som dyker upp.(Att använda första bilden som kommer upp är liksom poängen och det roliga) Använd den som "svar".


1. Vilket år är du född?


2. Hur definierar du din sexuella läggning?


3. Vilken är din bästa egenskap som kärlekspartner?4. Och din sämsta?


5. Vad söker du hos en partner?


6. Vem var din första hemliga barndomsförälskelse (förnamnet)?


7. Vilket yrke är det sexigaste du vet?


8. Vilken kändis är hetast enligt dig?


9. Vad gör dig avtänd?


10. Ett kärlekspar på film eller tv som du gillar?
 


(kunde tyvärr inte välja)

/Mui


Twille

Idag läste jag äntligen ut twilight. Slutet var så spännande och vackert.

P. 457
"No, I want to sleep" I complained.
"You can sleep, sweetheart, I'll carry you," Edward soothed me.
And I was in his arms, cradled against his chest- floating, all the pain gone.Jag måste se filmen- igen. /Mui

"Tiden går som en elvisp"

Jesus vad snabbt tiden går! Hittade ett par coola skor som jag tänkte ha till balen, men det skulle 21 dagar för de att komma till mig. Kollade i kalendern och insåg att det är nästnästa vecka vi ska gå på balen. PANIK! Jag vill inte gå runt och visa upp mig för en massa människor. Jag känner mig varken bekväm i klänning eller klackar. Gud skjut mig. Och dessutom har jag inte:
-sytt in min klänning
-balskor
-balbil
-tränat
-SOLAT!!!!!!!!!!!!
Nu blir det camping på gymmet och solariet. FAN! Att jag alltid ska vara ute i sista minuten. Men det verkar som att jag är mest effektiv när jag är som mest stressad. hm... Åh. jag kom på nu att jag vet inte hur jag ska ha mitt hår heller. Suck

OCH! Jag såg även att det BARA ÄR TVÅ VECKOR KVAR TILL RHODOS!!!!!! My god. Jag börjar känna det. Känslan av att vara fri. fri. fri. fri. fri. Och med detta tillkommer även andra bekymmer. Jag måste:
-TRÄNA. Jag får gå på diet samtidigt. (start måndag)
-hitta nya bikinis
-hitta lite nya sommarkläder
-hitta sandaler & klackskor

Aja, nu skjuter vi undan alla bekymmer åt sidan (i alla fall för en liten stund). Jag och småungarna ska kolla på ESC! Woho!!! Go Sweden!

Pusshej Muisan

Det bästa under exams!

Idag skrev jag då som sagt tyskan. Det bästa som hände var under Paper 1. Mitt under reading-time började ett bi surra. Läraren som skulle vakta oss fick panik och försökte tysta den. Men det gick inte så bra. Så istället tog han en bok och skulle försöka mosa biet (genom att trycka den mot fönstret). Han lyckades inte så bra då han  var för hårdhänt och smällde sönder hela fönsterrutan. Och sen sa han "ops! ha! And i didnt even manage to kill it". Fy bubblan vad kul det var. Han började halvjaga den lite men tappade bort den. Efter ett par minuter börjar det surra igen och då blir han skitförbannad och smällde till fönstret så att det yttre fönsterglaset också gick sönder. Och så var det snipp snapp slut för lilla biet. Nu ska jag fixa mig och sen blir det ut och dansa.  I'M FREEEEE!

/Mui 

Operation 'fit for Rhodos'

Just det ja! Jag och Mojsan startar nu i samband med att vi slutar skolan ett nytt projekt, nämligen 'fit for Rhodos'. Vi köpte en gång i tiden varsitt 10-kort på Friskis och Svettis, som inte använts så flitigt som vi kanske hoppats. Nu ska vi göra slut på det, och se till att bli någorlunda i bikiniformat innan vi drar iväg på solsemester. Det ska bli spännande att se hur bra vi lyckas med detta, med tanke på våra andra halvt misslyckade projekt (jag tänker främst på "viskavarajättenyttigaochvarkenfikaellerätagodis"-projektet). Men nu har vi ju tid att fokusera Mojsan! Vi började lite lätt igår med en långsam promenad. För att utvärdera så fick benen en lätt uppvärmning medan käken råkade ut för en överansträngning. Nästa gång får vi satsa mer på andra delar av kroppen, då vi anser att våra munnar redan är rätt vältränade och dagligen hålls i trim genom långa diskussioner och högjudda skratt (vi förväntas nu skratta extra mycket eftersom vi är så glada för att ha slutat skolan).

Wish us luck!

/Julia


Framtiden ligger framför oss

Ja, jag vet. Jag har varit sjukt dålig på att uppdatera det senaste. Men jag skyller på skolan. Nu kan jag inte det längre för EXAMS ÄR ÖVER OCH JAG ÄR FRI! Jag har inte riktigt förstått det än. Men det kommer. Kanske i morgon när jag ska stå utanför Brahesalen och ta emot Mui efter att hon har skrivit sitt sista prov i tyska. Nu ska vi bara göra roliga saker. Njuta av livet.

Det kommer bli hektiskt framöver, på ett bra sätt.


28/5 - BAL
29/5 - TITTA PÅ FENIXBALEN
31/5 - RHODOS
7/6  - HEMMA FRÅN RHODOS
12/6 - STUDENTEN
13/6 - BRÖLLOP OCH DOP
14/6 - STOCKHOLM FÖR ATT FIXA VISUM
18-21/6 - MIDSOMMARFIRANDE MED GÄNGET
SOMMARJOBB PÅ HEMKÖP
10/8 - USA!

Jag har inte fattat att jag verkligen ska åka. Om tre månader. Det känns sjukt kul, spännande, nervöst, läskigt, sorgligt och underbart. Här kommer alla känslorna på en och samma gång, verkligen. Jag kommer väl inse att jag är på väg när jag sitter på flyget ungefär. Nu är allt för overkligt. Mitt dilemma i sommar är att jag ska jobba fram till och med vecka 31 och sen åker jag vecka 33. Jag måste hinna träffa alla också. Och min lilla familj kommer ju spendera sina lediga veckor i stugan när jag är hemma och jobbar. Surt.

Såg en artikel i en tidning häromdagen om en stor nöjesparken i Ohio som har hur många, extremt stora, berg-och dalbanor som helst. Dit vill jag åka:)


/Julia

This is not fair!

Jag vet att ni som inte går IB tycker det låter löjligt när vi (som går IB) alltid klagar över hur mycket vi har och att vi alltid tycker så synd om oss själva och bla bla bla. Hur mycket jobbigare det är än de vanliga programmen kan jag inte säga. Men utifrån mina egna erfarenheter så kan jag säga att IB ÄR tufft. Det är mycket stress och press. Här går man och har kämpar i två år. Bara 2 prov kvar till friheten. Och så vaknar man upp en sån h är vacker morgon och läser det här:

"I och med de nya antagningsreglerna till universitet och högskolor som träder i kraft hösten 2010 kan ett helt program få svårare att komma in. Den världsomfattande gymnasielinjen International Baccalaureate har flyttats till en egen kvotgrupp, och många befarar att de svenska eleverna som går linjen kommer att tilldelas betydligt färre platser på svenska universitet än förut."

Läs mer här

Inte nog med detta, så får vi inte några jävla förbannade meritpoäng. Vad fan ska jag med steg 5 i Tyska då? Jag är så jävla förbannad. Först höjde de gränsen vid 20.0 (innan behövde man 38 men måste man få 40 för att få 20.0), vilket i sig inte kommer spela någon roll nästa år..men ändå! Och nu hamnar vi i en kvotgrupp och får inga meritpoäng? Det räckte med att vi läser mer än vad som står i våra betyg (när kurserna omvandlas till svenska kurser).


/Mui


The forbidden fruithimla bra. Me like Edward Cullen.Mui


Damn, I've gained weight...

Har suttit på min röv och pluggat arslet av mig de senaste veckorna (okej, nästan). Har inte orkat träna och nu börjar det synas också! Och det känns ännu värre att min 43-åriga mamma har en fastare rumpa än mig. Okej, jag har sagt detta etthundrafemtioelva gånger...men jag ska träna efter exams! Om jag fortsätter på samma bana, som nu, kommer jag spräcka balklänningen.

Kan inte fatta att jag bara har två prov kvar. Tyvärr är det tyska. Om det går dåligt skyller jag på att vi har haft en jävligt dålig lärare. Åh...efter tyskaproven ska jag ÄNTLIGEN ta tag i mitt yttre. Jag har rent ut sagt sett förjävlig under exams. Mitt hår har sett ut som ett fågelbo (tur att jag ska till frizzan imorgon då). Tur att jag inte har stött på någon snygging. (Thank god)På fredag är jag redo för lite ass-shaking. Det var längesen nu.

Mui

Tidsoptimist

Död och trött. Ögonen känns tunga och min hjärna är på off. Jag vill sova. Har inte fått någon riktig sömn de senaste dagarna och lär inte få det idag heller. En förjävlig dag var det idag; skrev 3 historiauppsatser (!) på raken och 2 biologiprov. Och nu sitter jag och ska plugga in två options till biologiprovet vi har imorgon morgon. Jag har varken gått igenom option A eller E, har inte duschat och klockan är 21:15. Jag tror verkligen för mycket om mig själv. Idag satt jag på bussen och pluggade in i det sista till historian. Att jag aldrig lär mig. En halvtimme innan biologin satt vi i matsalen och försökte pränta in en massa biologiinfo. För att försöka förklara för er hur svårt jag tycker biologin är, så sa någon idag att vi läser tydligen det som första året på läkerlinjen läser. Screw IB!

/Mui

Ps. Jag beklagar att det blir så mycket snack om skolan och att ni antagligen inte är ett dugg intresserade. Men mitt liv ser just nu ut såhär: sova-vakna-äta-göra prov-äta-plugga-sova.


4 down, 10 more to go

Idag när jag kom hem såg jag att jag hade fått ett mail av skolan i Vietnam. Jag torr jag vill slå ner de. Jag skrev klart och tydligt att jag vill ha mitt intyg (som ska skickas in till CSN) skickat hem till mig. Idag får jag reda på att de inte har skickat mitt intyg. O om jag vill att de ska skicka det så måste jag betala 50 dollar in advance. Fuck heller. För ett ark? 450 spänn? Att allt alltid ska handla om pengar där. Gud...hur ska jag överleva där nere.

/Mui

1 down, 13 more to go.

Varför, varför ska jag alltid ta allt i sista sekunden? Det har funkat de senaste åren, men jag borde ha insett att det går inte att ta 5 ämnen en dag före exams. Och mitt i allt måste jag ringa till tandläkaren, för att boka om tiden, till skräddaren som ska sy in my balklänning, leta efter en bandlös bh till som jag kan ha till balen och leta efter ett par snygga balskor. Ja allt ska fixas på en och samma gång. Alltid. Tur att jag har Nhisan som kan leta efter lägenhet åt mig i Vietnam i alla fall. Hon vet ju lite mer vad jag vill, än mamma som skulle placera mig ute i byn om hon kunde. Pust, it's too much now. Men det är snart över, och då behöver jag inte tänka på detta mer....tills vi får betygen. Aja, den dagen, den sorgen. Nu ska jag rulla.


/Mui


Man skulle kunna tro att jag är sinnesjuk, men det är jag inte. Bara lite trött såhär på kvällskvisten.

Jag håller med Mui. Fan. Om åtta dagar är jag i alla fall fri som fågeln. Mitt schema ser ut precis som Muis förutom att jag hade engelska idag och bara har ett nästa måndag. Skillnaden är att jag har ekonomi och Mojsan tyska så på måndag och tisdag nästa vecka har jag mina ekonomiprov. Två prov avklarade. Bara tolv prov kvar. Det gör vi som ingenting. "Envision success" som våran biologilärare sa. Yes Carter, I will envision success. Jag ska i alla fall försöka. Men först ska jag sova. Eller jag menar, plugga historia. Tjo, Baloo. God, help me. Get me out of this. Oh vad jag svamlar. Jag är trött. Jag drar.  

Jag ser ljuset i tunneln

Oh my. Imorgon gäller det. Nu, en dag före exams, känner jag hur nervositeten kommer krypandes. Jävlar i mig vad nervös jag kommer vara i morgon. Jag är inte redo, i think. Men jag kommer ändå aldrig bli redo, so let's kick some fucking butts on exams. Jag tänker skriva upp hela mitt exams-schema, bara för att. Bara för att påminna hur jävla bra vi är. Ja, vi är jävligt bra. Så det så.

Monday 4/7
Swedish 12.30-14.45

Tuesday 5/5 (helvetesdagen)
Swedish 8.10.30
History 12.00-13.15
History 14.00-15.45

Wednesday 6/5 (helvetesdagen 2)
History 8.00-10.45
Biology 12.30-13.30
Biology 14.15-15.45

Thursday 7/5
Biology 8.00-9.15
Mathematics 12.30-14-15

Friday 8/5
Mathematics 8.00-9.45

Monday 11/5
English 8.00-9.45
English 10.30-12.15

Friday 15/5
German B 12.30-14.15
German B 14-45-16.30

Friday 29/5
Balen

Sunday 31/5
RHODOS

Friday 12/6
STUDENTEN!!!!!!!!!!!!!!!


My god.

/Mui


Vad i....

Jag och Nhisan sitter på msn och snackar en massa om vad som kan hända oss när vi är ute och utforskar de okända delarna av världen. Nhisan ska till spanien och är rädd för svininfluensan. Jag ska till Vietnam och börjar ta mammas varning på allvar; att jag kan bli kidnappad och sedan såld som sexlav i Kambodja. Men vi kom fram till att rädsla inte ska hindra oss från att åka på våra äventyr. Jag menar, olyckor och sådana saker kan hända överallt, var som helst och när som helst. Jag ändrade inställning och började goggla "how to stay safe in Vietnam". Och detta kom upp. Jag börjar bli lite orolig.

On the road
Be careful! There are about 30 deaths a day. If you are in an accident you have to get yourself to the hospital. You have to call yourself or, if lucky, get someone to call for you. Local hospitals will not accept you unless they think you can pay the bill.

Vad fan, hjälper inte folk varandra i det landet eller? Och varför ska allt alltid handla om pengar?

Crossing the road
The stakes are high: if you are to die in Vietnam, more than likely it will happen on the road -- be it in a car or under one. Vietnamese cities are crowded, and the roads are absolutely packed.

Although some intersections in the main cities (Hanoi, Ho Chi Minh City) have traffic lights and many are patrolled by a police officer, most lights are either non-functional or ignored [...] OKEY? Men bra då vet jag vad som gäller.

That's simply not possible in Vietnam, as there are far too many cars, trucks (lorries or utes), motorbikes, cyclos and bicycles in far too little space. No, the trick in Vietnam is to enable the vehicles to avoid you. Okej, så lastbilar kör på samma väg som cyklister och mopedister. Jag ska alltså låta en lastbil väja för mig? Ok, I get the point...not.

You will take your life into your own hands every time that you cross a busy street in any of Vietnam's major cities. Det här låter suuuuuuuper!Förlåt, men j*vla vietnameser! Jag vill inte dö! Jag måste bli framgångsrik (jävligt framgångsrik) innan jag kan dö lycklig.

/ Mui

Classification

Har pluggat biologi i alldeles för många timmar...och jag har så jävla svårt att memorisera alla namn på latin. Jag kan verkligen inte lära mig något när jag inte tycker det är intressant eller ser någon mening med det. Jag får öva in de här jävla namnen dagen innan, som glosor. Men jag hittade en video- classification rap. Tänker köra denna på repeat till exams./Mui

RSS 2.0