Ops!

Hahaha! Jag dör. Läs vad Nhisan har skrivit: http://mintsmak.blogspot.com/2009/06/svampbob-och-jag.html


Mui

Msn

Varsågod för den som orkar läsa en jävligt dryg konversation mellan mig och Frasse. Det började med att han grattade mig i förskott....innan det gick utför. Läs allt med en nypa salt.

Bakgrundsfakta:
Frans är en kompis som jobbar som vaktmästare på sommaren. Detta har han gjort sen två år tillbaka. Och genom detta yrket har han fått nöjet att väcka mig klockan 8 varje morgon med gräsklipparen. Detta tycker han är otroligt roligt.

moojsan säger:

jobbar du inte som vaktmästare längre? jag saknar ljudet av en gräsklippar klockan 8 på morgonen

MalteX säger:

nästa vecka så jävlar.

MalteX säger:

dåå du

moojsan säger:

HAHA!

moojsan säger:

nej, jag som trodde att du hade slutat

MalteX säger:

aldrig, jag lämnar inte dig

MalteX säger:

aldrig.

moojsan säger:

Nä, det blir jag som lämnar dig istället

moojsan säger:

usch vilket oljud

MalteX säger:

du kan inte lämna mig.

moojsan säger:

vänta bara.

MalteX säger:

du får inte mooojsan

moojsan säger:

somalierna i området kommer ta hand om dig åt mig. pråmis

MalteX säger:

jag bär kniv

moojsan säger:

varför bära kniv när du har gräsklipparen?

MalteX säger:

smart där!

moojsan säger:

men hey! döda inte mina vänner.

MalteX säger:

jag måste.

moojsan säger:

nej. de är snälla

MalteX säger:

nej.

MalteX säger:

jag måste.

moojsan säger:

du har inga måsten under sommaren

MalteX säger:

jag har många faktiskt

moojsan säger:

typ som att lära dig 10 andra smörlåtar på gitarren?

MalteX säger:

de med

MalteX säger:

fyfan, gitarren är grym!

moojsan säger:

Åååå frans! väck mig med gitarren istället för gräsklipparen!

MalteX säger:

då blir du inte lika arg, då är de inte lika kul.

moojsan säger:

frans, du kommer inte tycka det är kul när du ligger där på gräsmattan- halvt död.

MalteX säger:

halvt död av skratt av att se en nyvaken mui som står och skriker i fönstret xD

moojsan säger:

!!!!!!!!

moojsan säger:

jag kommer slå dig blå och gul

MalteX säger:

då blir jag ju grön?

moojsan säger:

hahaha!

moojsan säger:

du är sååå störd

Mui


Ett svårt beslut

Jag är kluven. Jag vet inte vad jag ska göra i höst. Ska jag åka till Saigon eller inte? Tittade på en film om Saigon igår och blev lite tveksam till om jag verkligen vill åka ner dit eller inte. Vill jag ner till ett land där det är mycket kriminalitet, prostitution och fattigdom? Och sen är det ju ett jävla snack om den nya influensan som sprids runt där nere just nu. Men något som är positivt är att jag läste nånstans om att Saigons maffia boss är död. Detta hurrar vi för. Woho! Här är min lista som jag satt och skrev igår.

Varför jag ska åka till Vietnam:
- För att komma ifrån bonnhålan aka. Skillingaryd.
- För att träffa nya människor och skapa nya kontakter. Med andra ord: utöka min vänskapskrets på facebook. Mål: 600 vänner innan nästa sommar.
- För att lära mig tala fin vietnamesiska. (Enligt Nhisan så är min vietnamesiska fruktansvärd ful.) + skriva och läsa (på vietnamesiska såklart)
- För att slippa jobba eller plugga i höst.
- För att lära mig att stå på egna ben.
- För att det är coolt och ovanligt att åka ner till Vietnam för att plugga vietnamesiska.
- För att jag ska kunna skriva i mitt framtida CV att jag kan tala 3 språk flytande. (Efter Vietnam måste jag åka ner till Tyskland för att lära mig tala tyska flytande, så att jag kan säga att jag är fyrspråkig. Hur coolt är inte det på en skala från 1 till 10?)
- För att....hm.. okej jag har hört att det är många utlänningar där nere (britter, amerikanare, kineser, koreaner, japaner, australiensare)..tänk om jag hittar Mr. Right i Vittelandet. Mohahaha! (Man måste ju ta varje chans man får.)
- För att skaffa lite action i mitt liv.

Varför jag inte ska åka till Vietnam:
- Det kostar pengar. Jag borde spara lite istället, om jag vill plugga utomlands senare. (Enligt mamma)
- Jag kan bli:
1. utnyttjad av killarna (och andra vittar) där nere för de tror att utlänningar är stenrika. (Mamma tror nämligen att jag är desperat och kommer falla pladask för männen där nere)
2. nerdrogad (på ett café för att vara exakt) och sedan kidnappad. Sen om jag har riktigt otur så kan jag bli förd till Kambodja där jag sedan kommer att bli tvingad till att arbeta som sexslav. (Allt detta enligt mamma)
- Jag kan få den nya influensan och dö. (Enligt mamma)
- Jag kan bli mördad av den vietnamesiska maffian. (ja, det finns en jävla maffia där)

Som sagt, ett svårt beslut. Mina andra alternativ:
- bli arbetslös
- arbeta
- bli student igen


/Mui


Okej Mojsan, här kommer en liten uppdatering

Okej, Mojsan lyckades uppenbarligen. Jag måste väl erkänna att jag inte haft någon vidare skrivarlust den senaste tiden, men nu kommer en liten uppdatering. Idag har varit en sjukt skön sommarlovsdag. Jag och Amanda N åkte upp till stan med 8-tåget, tog en scones-frukost på Waynes innan vi pallrade oss till frisören. Nyklippta drog vi sedan en liten vända på stan för att fixa lite grejer innan vi gick vidare till piren för att köpa oss en mjukglass som vi avnjöt i den stekande solen vid vättern. Det var supermysigt och det kändes verkligen så underbart att inte ha en enda tid att passa. När vi kom hem till byn tog vi en vända på biblioteket, det var år sedan jag var där och lånade något för nöjes skull. Spenderade en timme bland hyllorna där utan att känna någon stress alls och kom i alla fall ut med två böcker. Sedan gick jag hem, satte mig ute i solen och fortsatte läsa första boken i Twilight-serien. Nu sitter jag här med mor och far framför Allsång på Skansen och ska se på fotbolls-EM med pappa om en stund. I morgon ska jag träffa min andra Amanda, vilket ska bli kul, särskilt eftersom vi inte setts på år och dar känns det som. Ska njuta en dag till av sommarlovskänslan innan det blir tre dagars jobb. Men det tänker vi inte på nu, för nu är jag ledig:)

Nu är det bara knappt 7 veckor kvar tills jag åker till USA, vansinnigt. Visumet är fixat, nu är det bara det internationella körkortet kvar. Jag börjar bli bervös.

/Julia

Ett hot-sms

To the other nut:

"På fullaste allvar så måste du liva upp bloggen lite. Jag hotar med att stänga ner skiten om du inte uppdaterar snarast!"
 


Vi får hoppas att detta hjälper oss att få tillbaka den andra bloggerskan som ska hjälpa mig att fylla ut bloggen med en massa onödigheter.

Mui


En ny anledning...

till att inte skaffa en ny mobil som fungerar ordentligt. Idag när jag satte på mobilen såg jag att jobbet hade ringt mig 1 gång igår och 2 gånger imorse. Avskyr verkligen när de ringer en plötsligt och vill att man ska komma för att någon annan är sjuk. Okej, nu är jag jävligt självisk, men fortfarande! Skitsurt att behöva springa till jobbet när man är ledig. Aja, jag tror jag ska vara snäll i år och ge de mitt hemnr...

Mui

ps. jag tror julia har lämnat mig vad gäller bloggen....

...

.......OCH NU HAR JAG ÖGONINFLAMMATION OCKSÅ. FML

No Öland

Jag hade äntligen bestämt mig för att åka till Öland, för att campa. Jag, Muisan, hade bestämt mig för att CAMPA! Amanda hade till och med fixat en extra bil! Men nehej nä, Rhodos-sjukan (svininfluensan? hoppas inte) sitter fortfarande i. Igår trodde jag att jag var på bättringsvägen, men när jag vaknade imorse var jag definitivt inte på någon jävla bättringsväg. Bestämde mig då för att, för en gångs skull, ta det rätta beslutet och stanna hemma. Hm. Tråkigt. Jag vill till Öland. Alla kommer vara där. Åh, jag vill. VILL! Under mina 3 år på IB har jag aldrig varit sjuk (på riktigt), men Gud tajmar så jävla bra och lägger in en sjukdom när jag är på Rhodos, tar studenten och när folket ska till Öland. Grejt.

Tack och hej leverpastej

Mui

Me against the world

Nu är allt över. Exams, balen, Rhodos och studenten. Idag kom verkligheten ikapp mig. Jag har tagit studenten. Nu kommer jag inte vara tvungen att stiga upp kl halv sex på morgonen för att hinna med tåget till skolan. Jag kommer inte träffa mina klasskamrater dagligen. Och detta är nog det som känns mest sorgligt eftersom jag vet att jag inte kommer hålla kontakten med alla. Jag kommer till och med sakna lärarna. Tack till den som uppfann facebook.


Just nu känns världen bara främmande och skrämmande. Varför? Jag borde vara lycklig eftersom jag har möjligheten till att göra precis vad jag vill. Det är här mitt liv ska börja. Här och nu. Studenten igår var underbar och fantastisk, även om jag var (är) så sjuk jag kunde bli. Det var bättre än när exams var över, bättre än balen, bättre än Rhodos. Men varför känner jag en känsla av obehag? Kanske är det för att jag är rädd för att misslyckas; välja fel väg och hamna på en sidoväg. Kanske är det för att jag är tvungen att byta ut den 'trygga världen' mot den nya världen där allt är ovetandes. Kanske är det för att jag och en av mina bästa kompisar kommer befinna oss på varsin ände. Kanske är det för att jag ska åka till Vietnam och vara ifrån min familj. Jag gillar inte förändring. I alla fall inte när man redan har det bra. Men jag får väl tänka på att det alltid kan bli bättre.
--
Nu är det dags att sluta förlita mig på andra och växa upp. Bli vuxen. Jag har alltid tagit det säkra kortet före det osäkra. Men denna rädsla ska inte hindra mig från att se mig om i världen och skapa nya kontakter. Om ett par månader kommer jag, förhoppningsvis, för första gången stå på egna ben. Scary! Som tur är, fick jag livets intstruktionsbok av Vange och Tin (tack!) som studentpresent. Den innehåller 500 viktiga livsanvisningar, som t.ex hur man byter ett punkterat däck på en bil, tar sig upp ur kvicksand, bannlyser låtsasmonster och slåss mot en haj.

Tack och hejdå IB.Finns nog inga ord som kan beskriva hur mycket jag kommer sakna denna underbara klass. Jag har lånat bilden av Allyson och hoppas att det inte gör något.

/Mui


Storstädning

Jag gillar när det är rent (vem gör inte det?) men jag hatar att städa. Det är så otroligt tråkigt. Men idag, idag var det nästan kul. Spelade Jerk it out (en av våra utspringningslåtar) på repeat medan jag rensade ut allt som hade med skolan att göra... Åh... fattar inte att vi tar studenten imorgon. Lycka. Eller egentligen har jag blandade känslor. Jag kommer sakna klassen sååå mycket, speciellt nu efter Rhodos. åh. Äh, vi tar ju studenten imorgon ffs!!!!!!!!!!!!!!! GE OSS BRA VÄDER.

Juste, var en vända på Skillingaryds centrum och tittade runt lite för att se vad de hade att erbjuda. Hittade Svindlande höjder och 1984 på röda korset för 10 kr styck. Tråkigt nog hade de inte Jane Eyre...eller Doktor Glas...eller Stolthet och Fördom.

/Mui


Spontaneous things..

Jag älskar att vara spontan. Idag fick jag för mig att åka till Värnamo, tvingade Nhi att åka dit så jag kunde ge hennes present (som hon faktiskt gillade!). O nyss fick jag ett samtal från henne, så hon ska övernatta här hos oss i natt. Alltid kul. Jag kommer ihåg när vi bodde i Smålandsstenar. Vi bodde endast ett kvarter ifrån varandra och sov alltid över hos varandra varje helg. Det var tider det. Nu är det telefonen som gäller. Tack till den som uppfann dagens teknik, och comviq kompis. hahaha. Sist vi talade i telefon var i måndags. Då satt vi i hela 4 timmar, tills telefonen dog av sig själv. Stört. Har aldrig i hela mitt liv suttit så länge på telefon, men jag antar att det var för att vi inte hade talats vid på 2 veckor!
 
   

Mui

"Studentnaglar"

Idag fixade jag mina naglar. Såhär blev resultatet:Stör mig på att de blåa (små) fjärilarna tog slut mitt i allt och räckte inte till lillfingrarna. Äh, that's life. Observera att jag inte är någon manikurist, vilket förklarar endel ojämnheter.. hehe. Jaja, de ska ändå klippas av innan jag börjar på åldis. Vore ju inte så nice att få skit under naglarna.. iew.

/Mui


RSS 2.0