JA JA JA!

New Moon kommer visas i Vietnam! Är skitglad över detta då jag trodde att jag skulle få vänta till nästa år för att få se den (den har premiär 20e Nov här i Swe). Woho! Nu håller vi tummarna för att den inte kommer bli dubbad (vittar har en tendens att dubba alla internationella filmer/serier). En annan rolig sak som jag fick reda på var att Pizza Hut finns i Saigon. WOHO!!!!!!!! (Julia och Paula vet vad jag menar)

Mui

Drömtydare sökes

Jag drömde galet mycket i natt och minns faktiskt det mesta, vilket är ganska ovanligt. Det som bekymrar mig mest är att jag drömde om tre olika dödsfall om tre människor som jag aldrig haft någon kontakt med. Så nu har jag försökt göra lite research om detta och googlat runt. Detta är vad jag har fått fram:

"DÖD (Gino Guliatti)
En väns död: bröllop - inte ditt eget! En släktings: arv. Se en död: regnväder. Tala med en avliden: vändpunkt till bättre levnadsförhållanden. Se i kista: oväntad glädje."


Detta har inte hjälpt mig att få någon klarhet kring mina drömmar då jag inte drömde om en väns eller en släktings död. Jag såg inte heller aldrig de avlidna eller talade med några spöken. Och jag såg verkligen ingen kista. Så vad i helskotta betyder det jag har drömt?

Mui

När hjärnan är på

Under de senaste dagarna har mamma tjatat en massa om säkerhet och allt sånt där tråkigt (eftersom vitteresan blir av). Hon har bl.a sagt att det är viktigt att jag inte går runt med en massa pengar i plånboken eftersom det kan leda till att jag blir: förföljd --> nedslagen --> rånad (man ska alltid vara beredd på det värsta, enligt mamma). Grejen är att jag måste ha kontanter på mig eftersom man betalar sällan med kort där. Och sen kan det vara bra i fall det skulle hända nåt, man kommer undan rätt lätt med mutor därnere! Hur som helst så tycker min mamma att jag ska köpa trosor med fickor. Mina första tankar kring detta var: 1. Jag tänker inte använda tant-trosor (mamma har ett par trosor med fickor och tro mig, de är tantiga). 2. Det kommer bli svårt att knäppa jeansen. 3. Det kommer bli obekvämt att gå och sitta. Men! Jag har en lösning till detta i-landsproblem. I går när jag tittade på criminal minds, kom jag på att jag kan använda push-up BH:ar istället för tant-trosor. Det är ju bara att ersätta kuddarna med pengar. Och så får jag dessutom ett par silikon liknande bröst värda flera miljoner (500 kr ~ 1000 000 dong) på köpet.

Next på inköpslistan: fjortis bh:ar

Mui

Friday

Idag nar jag pratade med morsan, farsan och lillsyrran fick jag hemlangtan. Den smyger sig pa da och da, men aven om jag later nagra tarar rinna ner for mina kinder sa betyder det inte att jag inte trivs har. Jag har det bra, och det ar bara under korta stunder som jag blir homesick. Overlag gar det bra, jag ser dock fram emot att ta tag i matlagning nasta vecka nar barnen borjar skolan. Nu ska jag borja ata igen. Mamma, kan du skicka mig receptet pa grotbullar?

Mina vardforaldrar ar ute pa restaurang nu, sa jag duschade barnen (medan foraldrarna fortfarande var hemma). Barnen ar alltid svarare nar foraldrarna ar hemma, mer kinkiga och ovilliga att gora som man sager, bara for att foraldrarna ar hemma och barnen vet att de kan hora dem. Da kanner jag mig som ett monster. Jag vet att mina vardforaldrar inte bryr sig, utan forstar mig, men anda. Sa fort de hade gatt utanfor dorren sa var ungarna hur goa som helst. Vi laste sagor, och jag fick godnattpussar (av bada!! Min allra forsta fran Haley idag! Achievement!) och sedan lade jag dem. De somnade utan problem. Nu sitter jag har, Franzis kommer vilken sekund som helst, och imorgon bar det av till New York. Jag har massa bilder pa lager for er, men jag vill spara mina kamerabatterier till New York imorgon sa jag laddar upp bilder pa sondag. Har fortfarande ingen adapter, men det kommer...:)

Hoppas ni sover gott dar borta! Jag gillar Sverige.

/Julia

Gym och utomhusbio

Ja, nu var det visst ett litet tag sedan sist. Igar skaffade jag till slut medlemsskap pa gymmet, och de andra tjejerna ar valdigt mana om att trana sa det har kan nog ga bra. Efter gymmet gick vi pa utomhusbio och sag Wall-e. Det var mysigt. Nar vi hade tagit platser satt jag och Steffi kvar medan de andra akte for att kopa lite snacks. Tillbaka kom de med en stooor pase popcorn, narmare bestamt 2 pounds. Vi tog kort pa den och sa fort jag kan fa tag pa bilderna ska jag visa er. Jag har aven bilder fran den varma dagen pa stranden, men jag maste kolla med familjen forst om det ar okej att jag lagger upp bilder pa barnen.

Idag ar jag ledig under dagen, men jobbar formodligen ikvall. Pa lordag bir det New York over dagen och pa sondag ar det aupair-mote.

Jag har massor med grejer pa min lista over grejer jag ska gora idag. Jag ska kopa havregryn bland annat, och leta efter ragmjol. Om jag far tid hade jag tankt baka brod. Tvattar gor jag for tillfallet ocksa. Kanske ska traffa Mareike innan hon borjar jobba vid 2.

Jag aterkommer:)

/Julia

Lang dag, men battre tider vantas

Idag har varit en lang dag, darfor blir det har ett kort inlagg. Sangen vantar. Dagen borjade med att barnen skulle till doktorn pa halsokontroll sa jag akte dit med barnen och Charlie. Direkt efterat akte vi till poolen. Darefter hem for lunch och sedan kom Franzi hit med sina tva barn pa playdate. Sedan var det dusch, och gora kvallsmat till barnen. Later simpelt, men ar ena ungen pa trotshumor ar det inte lika enkelt. Sov inte sa bra inatt heller, vet inte varfor.

Imorgon tog Krissie ledigt fran jobbet sa vi ska aka till havet med barnen over dagen. Det ska bli nice! Har aven bokat bussbiljetter till New York pa lordag. Steffi fragade om jag ville hanga med henne och Merle dit, sa jag och Franzi joinar dem. Det ser jag verkligen fram emot.

Ha det bra dar hemma i Sverige, jag saknar er!

/Julia

Mandag

Sitter har framfor datorn, igen. Kanner att jag spenderar lite for mycket av min kvallstid har. Men sa fort jag fatt min gymkort sa blir det annorlunda med det. Och sa fort barnen har borjat skolan. Just nu orkar jag inte gora sa mycket pa kvallen faktiskt. Idag har jag i princip jobbat fran 7-19, sa tio timmar. Vi har gjort halsband och armband, varit vid poolen, malat, atit, Will har sovit, gjort parlplattor, varit ute och lekt, och sist men inte minst duschat. Jag lyckades fa upp dem i duschen genom att redan vid gungorna borja med att flyga dem till olika destinationer. Favoritdestinationen ar Hawaii, sa duschen blev "the ocean" dar de skulle simma och surfa. Idag lyckades den lilla manovern, det ar inte alltid det gar lika bra for ibland valjer barn att se igenom ens forsok att lura dem till nagot de egenligen inte vill. Innan vi var pa Hawaii var de i Sverige och halsade pa Anna (den forra au-pairen). Hon var en blomma pa altantrappan (ett steg pa vagen). Sedan halsade de pa Lisa (en annan av deras au-pairer) och hon var en av deras hundar som lag innanfor dorren (annu ett steg narmre duschen). Sist men inte minst sa ville de halsa pa min sota lillasyster Ida, och hon var pa overvaningen (ojoj, har branns det, vi ar precis utanfor badrummet nar vi moter Ida). Sedan flyger jag dem in i badrummet och de hoppar ur sina klader och in i duschen utan problem.

Idag var forsta gangen Will sov pa eftermiddagen och jag var tvungen att lagga och vacka honom. Var lite orolig att han skulle bli jattekinkig nar vi vackte honom. Sa till Haley att vi skulle vara uppe och leka sa att han kanske skulle vakna av sig sjalv, det ar battre an att behova ga in och vacka honom. Han som som en stock sa jag blev anda tvungen att ga in och prata lite med honom. Nar han verkade lite mer vaken lyfte jag upp honom och gick ner i dagsljuset. Satt i soffan med honom halvt sovande mot mitt brost. Gick runt lite med honom for att vacka honom langsamt och fint. Gick till ytterdorren, oppnade den och gick ut med honom. Lamnade en liten glipa oppen och sa helt plotsligt hor jag hur dorren smaller igen. Jag tittade i genom dorrfonstret och vantade mig att se Haley, men innanfor dorren star bada hundarna och glor pa mig. Helt plotsligt ar den nyss sovande Will klarvaken, och han ser pa mig med ett leende och skrattar nar jag berattar att Mallie stangde dorren. Det gick alltsa over forvantan bra att vacka honom, och det forsta han ville var att ga ut och gunga. Varst vad mycket tahandombarn-snack det blev. Men det ar ju numera mitt jobb.

Kvallen blev det inte sa mycket av, jag tog mig en promenad nar de andra akte till kopcentret for att kopa nya skor infor skolstarten. Nu har jag suttit har en stund, och snart ar det val dags for sangen. Jag fattar fortfarande inte hur jag kan sova sa mycket, och hur jag klarade mig med sa lite somn under hela forra skolaret. Otroligt!

/Julia


Det borjar arta sig

Dagen har spenderats med Franzi. Vi akte in till kopcentret igen for att hon ville fixa sina naglar. Nu kan jag i alla fall vagen dit utantill. Sedan akte vi tillbaka hit, gjorde oss lite mat, sag pa Sex and the City och snackade. En trevlig dag.
     Nar familjen kom tillbaka fran beachpartyt de var pa hade de med sig kinamat sa jag at lite av det. Och som efterratt fick jag en fortune cookie. Min allra forsta fortune cookie! Vet ni vad det stod pa lappen? "You use your creative talent to transform a business environment". Den som kan tolka den at mig far en stjarna i kanten. 
      Nar Franzis hade akt hem kande jag ett plotsligt behov av att ga en runda. Efter nastan tva veckors traningsuppehall (jag var ju iofs pa gymmet i torsdags) satte jag pa mig gympadojjorna igen. Jag gick och kollade pa hus, det var kul. Jag insag att jag faktiskt bor i USA nu, bland amerikaner. Man ar pa nagot satt lite i sin au-pair bubbla eftersom man bara umgas med au-pairer. Jag var ute och gick i en och en halv timme tror jag och nu har jag hittat en bra runda jag kan ga. Tjoho!
     Jag har bestamt mig for vilket gym jag ska borja ga till ocksa. Och denna gangen ska jag satsa pa att ga pa pass, och inte sjalva gymmet som jag gjorde pa Friskis. Det gick inget vidare, jag ar ingen gym-manniska. Jag maste ha nagon som pushar mig, annars tar jag inte ut mig ordentligt. Gymmet heter i alla fall WOW-Work Out World och det ligger ca 15 minuter harifran: http://wowfitness.org/Westhartford.html I princip alla au-pairer i omradet som gar pa gym gar dar (i alla fall de jag har pratat med, och Charlie sa att det var mest populart). Det blir nog bra. Jag ser fram emot att borja trana igen och fa lite rutiner. Det blir extra bra nar barnen borjar skolan nasta vecka for da ar jag lite ledig mitt pa dagen ocksa.

Nu ska jag ta och sova snart! Ska kolla lite efter collegekurser forst, det ar nasta grej jag maste ta tag i. Sedan lar det bli en hel del fler turer till "the mall", jag behover traningsklader. Jag fattar inte varfor jag lamnade sa mycket grejer hemma, jag hade ju flera kilon over i vaskan som jag kunde utnyttjat.

Sov gott!

/Julia

Varsagod Eric!;)

Eric tyckte att lite fler bilder inte skulle skada har pa bloggen sa jag tankte att jag skulle lagga upp nagra. Och Eric, du far till och med se dig sjalv pa bild, for det har ar forsenade balbilder. Inte vad du ville ha kanske, men det far duga tills jag har varit ivag och fotat lite mer har i omgivningen. Kameran far helt enkelt folja med pa shoppingen idag! Franzi kommer hit och sedan ska vi till kopcentret. Kanske blir det bio ikvall ocksa, va far se. Sedan sover hon over har, det ska bli kul!
Och sa skulle jag saga att min vardfamilj ar toppen!


/Julia

Forsta shoppingen

Idag har jag varit ledig. Pa morgonen kom min area director hit for att se att allt stod ratt till, att jag och familjen kan kommunicera med varandra och att jag vet vad de forvantar sig av mig och sa vidare. Fick en lista med namn pa andra au-pairer i omradet och hon forklarade aven lite om hur det funkar ifall jag vill lasa kurser pa college.

Jag tog bilen och akte tid Bishops corner (inte alls langt fran oss, finns mataffarer och lite annat, Starbucks tex.) Gick in i mataffaren Walbaums for att kolla in utbudet och se om de kanske hade nagon bra frukost (for ar det nat jag saknar sa ar det mina frukostar hemma!). Finns knappt inget morkt brod. Eller det finns, men allt brod har ar gjort pa vete och luft. Det kan vara en ljusare eller morkare farg, men innehallet undrar jag om det ar sa stor skillnad pa. Lika mycket luft, lika lite fibrer. Jag ska i alla fall kopa havregryn nasta gang jag gar in dar.

Vid lunchtid akte Krissie med barnen till poolen och jag stannade hemma. Stefanie (en tysk tjej som ar au-pair i West Hartford) smsade och fragade om jag ville hanga med henne och hennes 1-ariga tvillingar till kopcentret, sa det gjorde jag. Vi var inte dar sa lange dock, kollade bara in vilka affarer som fanns. Nu ikvall var vi dar igen, jag Steffi, Judith och Lydia. Tyvarr kom vi inte dit forran 8 och det stanger halv 10. Men imorgon ska jag dit igen med Franzis. Jag kopte ett par jeans pa Forever 21 idag for 14 dollar och ett linne for 3.5 dollar. Budgetshopping kallas det. Hittade ocksa frascha klader pa Abercrombie & Fitch men kopte inget idag. Imorgon maste jag leta efter skor.

By the way sa gillar jag den nya bloggdesignen Mojsan! Vi behovde fa bort det dar girly-rosa (aven om jag gillar rosa valdigt mycket).

Nahe, nu ska jag forsoka fa lite somn. Kanske blir det ett avsnitt av Sex and the City season 1 forst (hittade dvd:n i deras dvd-samling).

Good night!

/Julia

SKYPE NU!

Okej, mamma, pappa, syrran, Mattis, anyone! In pa skype! Jag ar ledig nu en stund pa eftermiddagen och jag vill prata! Jag vet bara inte hur jag ska komma i kontakt med er! Peeps, hello, S-K-Y-P-E stavas det. Den enda som galler just nu.

Puss

/Julia

Ps: Jag mar bra, inget har hant, jag vill bara prata nu nar jag antligen har tid.


Jag hatar att vänta

Det ska gå snabbt och kvickt, kan man ju tycka. Men icke sa Nicke. Jag ringde Skillingaryds vårdcentral för att ta reda på om jag behöver ta en påfyllnadsvaccination mot japansk encefalit (nej jag ska jag inte till Japan) nu när jag ska till Vietnam. Blev då hänvisad till att ringa Ryhovs Infektionsklinik eftersom sjuksköterskan jag talade med inte kunde så mycket om det här med vaccinationer. Tanten jag talade med på Ryhov visste inte riktigt heller vad jag skulle göra eftersom det har kommit ett nytt vaccin mot det nu. Detta betyder att jag inte kan göra en påfyllnadsvaccination, vilket i sin tur betyder att de tre sprutorna som jag tog för tre år sen har gått till spillo. Nu måste jag alltså ta två nya sprutor, om jag ska vaccinera mig mot japansk encefalit. Men, jag fick inget svar på om det är nödvändigt för mig att vaccinera mig mot detta eller ej. I stället fick jag en telefontid hos en läkare, som ska ringa upp mig om TRE VECKOR! Vad i helskotta är detta??? Jag ska alltså vänta i tre veckor för att få ett svar på min simpla fråga; om jag ska vaccinera mig mot jappe sjukdomen eller inte. Det är ju tur att jag, för en gångs skull, är ute i tid. 

Sedan ska jag tydligen också ta medicin mot malaria samt tabletter mot turistdiarée (tjusigt namn). Plus att jag förmodligen ska vaccinera mig mot svininfluensan. Jag tycker inte om tanken av att jag ska trycka i mig så mycket olika kemikalier, men vad gör man inte för att stilla en moders nerver?

Fortsättning följer..

Mui

Finally, lite bilder

Jag tankte att det var pa tiden att jag visade lite bilder pa hur jag har det, och hur jag hade det i New York. So enjoy! Bilen jag kor ar en Youkun XL, for pappa som var nyfiken.

1. Jag pa hotellets (i new Jersey) soldack, med utsikt over New York.
2. Pa vag till New York
3. I New York
4. Central Park
5. Emilie, jag och Franziska pa Rockafeller Center
6. Times Square
7. Jag och Franziska (tyskan som nu bor ca 30 minuter fran mig) pa Times Square
8. Jag och Franziska i byggnade bredvid Ground Zero
9. Min TV
10. Mitt badrum
11. Min walk-in closet
12. Bilen
13. Min sang
14. Soffor och dator i mitt rum
15. Bilen, igen./Julia

I survived the first day

Jag klarade det! Jag overlevde dagen. Jag hittade vagen till poolen och hem (med lite hjalp fran Haley som faktiskt visste hur vi skulle kora, sa jag slapp titta pa lappen). Vi lekte i sandladan och badade, sedan akte vi hem, at lunch, gjorde iordning Haley for fodelsedagskalas. Wesley kom och lekte med Will och ett bra tag lyckades jag underhalla dem genom att bara putta pa dem nar de gungade. Sedan serverade de mig mat, sjong imse vimse spindel for mig (sa sott!) och slutligen gick vi in for det var alldeles for varmt ute. Man blir arlig talat svettig och klibbig sa fort man gar utanfor dorren. De testade mig lite faktiskt, sa jag fick lite att bita i. Jag bad dem stada i lekrummet (gjorde det till och med till en lek, men idag kunde jag inte lura dem) men Wesley satte armarna i kors "I don't want to", och da var inte Will sen att gora detsamma. Vid tretiden kom Haley tillbaka och Wesley akte hem med sin mamma. Vi laste lite, jag duschade dem (ja, jag fick bade in och ut dem ur duschen (inte helt smartfritt med anda hyfsat)) och sedan malade vi lite tills Krissie kom hem. Nu ar jag trott, som varje kvall, sa det blir nog sangen snart aven om klockan inte ar mer an strax efter 8 har.

Dagens kommentar ar i alla fall Will's. Vet ni vad han sa till mig? Han sa: "I like your nailpolish".
De var nere och sa godnatt nu for en stund sen, och da tipsade Haley mig om en morgondagens outfit nar hon kollade in min garderob. Lilla 5-ariga Haley ar helt besatt av klader, vad ska det bli av henne, shopaholic?! Hon alskar att bestamma vad hon ska ha pa sig, men idag fick jag aran att valja baddrakt. Det ni!

Haha. Godnatt!

/Julia

Sunday

Efter Krissie lagt barnen igar kvall for att aka ivag ett arende sa la jag mig i min sang och satte pa teven. Jag somnade, for jag var sa vansinnigt trott. Jag markte inte ens nar Krissie kom hem igen, for nar jag vaknade klockan 10 for att se om hon var hemma var det morkt i hela huset. I morse fragade jag vilken tid hon kommit hem och hon sa att hon hade ropat pa mig till och med, och sedan gatt ner for att se att allt sakert var okej. Jag brukar alltid vara lattvackt annars, men inte.

Formiddagen har spenderats vid poolen. Det ar olidligt varmt ute. Sedan akte vi hem och barnen fick vila lite. Ikvall har vi varit pa ett stalla och atit glass. Det var sa gott! Tank er mjukglass, halften vaniljsmak, halften choklad och sedan hot fudge pa det (som McDonalds chokladsas fast mycket battre och mycket mer).

I morgon ska jag borja jobba och jag maste erkanna att jag ar lite nervos. Kommer barnen krangla? Kommer de ropa efter mamma? Kommer jag kunna kora till klubben och tillbaka nar vi ska dit och bada i poolen? Kommer jag fa i barnen lunch? Kommer Will och Wesley (Will's basta kompis) braka nar Haley ar pa kalas och jag ska ta hand om det tva? Kommer de ga med pa att jag duschar dem i morgon eftermiddag? Jag menar, jag har ju trots allt inte kannt dem sa lange. Jag kom hit i torsdags. Ett bra tecken idag var att Will pussade mig, inte pa kinden dock utan pa magen, haha.Han kan vara sa extremt sot, men ocksa ett riktigt bustroll med stark vilja, och det kan jag oroa mig lite for. Men vi far hoppas pa det basta! Nu ska jag sova sa att jag orkar med morgondagen. Hall tummarna for att det har gar vagen!

Hugs/ Julia


Another adventure

Annu en dag har passerat. Jag sitter pa mitt rum nu, efter att ha lagat tacos medan Krissie duschade barnen. Idag pa morgonen skulle vi ha akt till the mall och sedan till poolen, men efter ett telefonsamtal med en av Krissies vanner blev planerna andrade. Charlie ar pa business trip sa han kommer inte hem forran pa torsdag, men jag Krissie och barnen blev medbjudna till nagon de kanner foraldrars stuga vid en sjo ca 30 minuter harifran sa vi var dar hela dagen. Det har varit 92 grader fahrenheit idag, vilket maste betyda over 30 grader celsius. Varmt var det i alla fall. Det var fler familjer dar, folk badade och akte bat. Och vad mer? Vattenskidor och nagon soffliknande gummigrej (jag kommer inte ihag vad det heter). De kom i alla fall och fragade om jag ville prova, sa idag har jag akt vattenskidor for forsta gangen i hela mitt liv. Jag lyckade stalla mig upp pa andra forsoket och faktiskt aka efter minst 20 meter. Sen kom jag upp pa benen igen och akte till de slappte av mig.

En stund senare kom en av tjejerna och fragade om jag ville prova aka efter i soffan och att jag i sa fall kunde aka med henne och hennes syster (15 resp. 18 ar gamla). Jag tackade jag och det var sa j*kla kul! Jag trodde att jag skulle flyga av nagra ganger men fy fasen vad kul det var. Det var systrarnas mamma som korde baten och hon sag till att vi fick oss en ordentlig aktur, vilket jag inte hade nagot emot alls.

Igar var forresten trevlig. Vi kom ivag lite sent bara sa vi hann inte till kopcentret innan det stangde sa det fick bli en glass pa McDonalds. Emma aker till Block Island idag och stannar i tva veckor, sa det var kul att traffa henne innan dess.

/Julia

I'm in the US and I'm just fine

Okej, min forsta uppdatering fran landet pa andra sidan Atlanten.

Mandag: Flyger fran Landvetter dar jag moter upp Nina, Camilla och Sofia, mellanlandar i Munchen och dar far bara tva av oss boardingpass for hon sa att gaten stangdes. Jag och Nina fick ga till gaten och dar fick vi vara, men da kunde vi inte fa platser bredvid varandra. Kul att sitta sjalv i 9 timmar. Som tur var traffade jag en tjej som flog fran Stockholm och vi fick en snall man att byta plats med henne sa att hon kunde sitta bredvid mig. Hon ska bo pa Manhattan nu. Vi hade kul hela resan och sedan pa aupair-school. Klockan 22 kom vi fram till Sheraton Meadowlands Hotel i New Jersey. Skittrott (klockan var 4 pa morgonen hemma) klampade jag in i mitt rum innehallande en sovande tysk och en dansk. Kandes lite konstigt att vakna upp nasta morgon och saga hej till tva kompletta framlingar som man sovit med. Haha.

Tisdag: Wake-up call klockan 06.00, men jag vaknade redan innan dess konstigt nog. Skola hela dagen, om allt mojligt rorande barn och att arbeta som aupair. Klockan 17 var letionerna slut och bara kvarten senare traffades vi for en guidad tur i New York. Vi akte till Rockafeller Center, Times Square, Ground Zero och sa akte vi forbi Central Park. Allt var bara sa overwhelming. Ljus, reklam, folk overallt. Och gissa var vi at nanstans? McDonalds. Faktiskt varldens storsta tydligen. Somnade riktigt snabbt den kvallen.

Onsdag: Skola hela dagen. Pratade med Sverige i telefon. La mig tidigt och sov som en stock.

Torsdag: Traffa-familjen-dag. Skola fram till 11, sedan lunch. Klockan 1 (eller helst fore 1) skulle Krissie (min vardmamma) hamta mig. Alla au-pairer satt i en konferenssal pa andra vaningen och en av ledarna befann sig inne i lobbyn med en walkie-talkie. Innan klockan slog 1 (alla au-pairer skulle bli upphamtade mellan 13-17, forutom de som skulle flyga) ropade de ut: "Julia Clausen, your host family is waiting for you in the lobby" och alla appladerade. Jag gick ner och dar stod Krissie. Vi akte hem till West Hartford dar barnen och Charlie befann sig (och deras tva hundar). Barnen var jaaaatteblyga forst och sprang och gomde sig. Jag lat dem va och vantade ut dem. Till slut mjuknade Will, och sist Haley. Jag gav dem deras presenter. Nu har jag last "Good Night, Alfie Atkins" tre ganger och jag har bara varit har i en och en halv dag.

Fredag: Idag pa morgonen fick jag ova pa att kora deras superdupermegastora bil till affaren. Charlie kopte en webcam till mig (sa nu kan jag se er pa skype) och sedan handlade vi mat. Efter lunch korde jag till deras klubb som de ar medlemmar i och vi badade i poolen. Nu i eftermiddags pratade jag med mamma och pappa pa skype, och sedan at jag med familjen och lekte lite med barnen. Nu ska jag snart traffa Emma och danskan Sara som bada bor i Burlington, ca 20 minuter fran mig.

/Julia

Yes!

Idag fick jag ett beslut från CSN. Äntligen säger jag. Och jag fick grönt ljus! Woho, jag ska åka till Vietnam! Trodde verkligen inte att jag skulle få något studiemedel eftersom jag bara ska läsa 2h om dagen... men det gick! Men det tråkiga är att jag måste vänta tills jag har vaccinerat mig mot H1N1 innan jag åker, vilket är i slutet av Sept..början oktober.. Kan låta löjligt för er eftersom det är som vilken influensa som helst. Men jag känner att jag tar hellre det säkra för det osäkra kortet denna gång! Så helt plötsligt har jag flera månaders fri...till att göra vad jag vill! Frågan är: London, Berlin? London, Berlin? Eller Berlin, London? Eller stanna hemma de få månaderna och jobba arslet av mig så jag kan leva i lyx när jag är i Vietnam?

/Mui

RSS 2.0