Påsken

Nu är jag hemma igen. På vägen ner till stugan tog vi en vända till Ullared för att kolla in utbudet på Gekås. Jag hittade ovanligt mycket måste jag säga. Kläder, en spargris (jag borde ha börjat spara för längesen), Guns n' Roses Greatest Hits och lite annat smått och gott såsom nagellack och strumpor. Vi insåg för femtioelfte gången att vi borde ha en kombibil när vi kom ut med minst fem välfyllda Gekås-påsar till en redan fullpackad bil. När vi tryckt in så mycket vi kunde i bagaget återstod fortfarande tre påsar och en stereo. Det var bara att ha det i knät. Där satt vi i baksätet, jag och mina syrror, med mjukglass i hand och påsar med allt från korvbröd till nagelfilar i. Mamma fick ta stereon. Det var faktiskt roligt att shoppa för första gången på länge. Det var billigt och bra. Bara att lassa på. Sedan var det längesen jag shoppade med syrran också. Vi hittade nattlinnen som vi köpte likadana fast i olika färger, precis som när man var liten. Och så köpte vi likadana strumpor. Och sprang fram och tillbaka mellan provrummen och damavdelningen skrattandes åt att vi alltid hittade något mer att prova.
Jag: Nä nu får det räcka Jossan. Nu går vi bara och möter mamma och pappa, nu kollar vi inte mer.
Hon: Okej
Klirr bland galgarna. Jossan tittar på mig och börjar asgarva.
Hon: Det var du som sa att vi skulle sluta!
Jag: Jaa, jag vet...

Efter en heldags shopping anlände vi till stugan vid halv åtta på kvällen. Såg en hockeymatch som inte var bra för mina nerver. Men nu pratar vi inte mer om det. På fredagen hämtade vi Mattis på stationen och sedan spenderades resten av helgen med promenader längs havet, mys på klipporna och kubbspel. Gällande kubbspelet så fattar jag inte hur det kom sig att jag alltid lyckades hamna i det förlorande laget. Vare sig jag spelade med Mattis, Jossan eller Ida så förlorade jag, men när de spelade mot mig så vann de alltid. Men jag kan ju i alla fall skryta med att jag fick ner fyra klumpedunsar med tre pinnar, det ni! Och förresten, vi hoppade twist också. Ida köpte ett twistband i Ullared, så efter säkert åtta års uppehåll fick jag äntligen hoppa igen, vilken feeling, vilka minnen.




/Julia

Kommentarer
Postat av: Carolina

Låter som ni haft en jättemysig påskhelg vännen! Har också tagit nostalgitripp, fast med gamla back street boys låtar :D Puss

2009-04-13 @ 16:24:14
URL: http://embraceyourdreams.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0