Mr. Snygging + Rhodde

Idag när jag bestämde mig för att gå osminkad till skolan...stötte jag givetvis på Mr. Snygging på bussen. What the... Jaja skitsamma. Sista skoldagen idag. Lite sorgligt var det allt. Känner att jag kommer gråta floder på studentdagen. En nackdel med att gå på IB (utöver en massa jävla läxor/plugget) är att man inte får ta del av studentaktiviteterna på skolan. De mesta av studentförberedelse brukar pågå under exmas, eller efter när vi (ib-elever) har slutat. Känner också bland annat att jag inte kan gå på studentfesten på Sliver ikväll, just på grund av att det snart är exams. Det är valborg ffs, tänker ni. Men jag tänker, det är exams ffs! Lite tråkigt, men vi tar igen det på Rhodos! Då blir det party för hela slanten.

Det kan inte bli mer perfekt. Det är 150 m till beachen och 0 km till centrum från hotellet. Men det bästa är: att hotellet ligger på en bargata! På matmenyn under Rhodosveckan: frukost: en aphjärna lunch: en Andreas kvällen: en 3-kant. Vid midnatt kommer det att spenderas tillsammans med en Alexander vid bardisken, då fötterna inte orkar dansa mer. Nej, jag skojar bara. Dålig humor, jag vet. Lät några av drinkarna intressanta? besök då: www.cocktailguiden.com funderar på att testa aphjärnan en dag. 
 




/Mui


Yeay! Ho Chi Minh City here I come!

Fick nyss ett mail av vittarna att jag har blivit antagen till att läsa vietnamese language courses vid the university of social sciences and humanities. Hm...kvinnan skrev även i mailet: "And please make sure that you will take the course in our university". My god. Jag måste alltså åka till Vietnam. Mamma mia pizzaria. Har skrivit upp mig på 3 kurser än så länge, så jag kommer stanna i vietnam till april i alla fall. Men det känns ändå bra. Jag slipper känna mig tvungen att göra retake i november i alla fall. Och jag slipper ta ett beslut om ska tacka ja eller nej till högskolan (om jag kommer in så att säga). Skönt! Jag ska vara flexibel och inte planera hela mitt liv till punkt och pricka. Jag låter framtiden vara obestämd. Next destination: Saigon! Det här kommer kanon! Om inte, så får jag åka ner till byn och lära mig fiska. Det finns ingen onödig kunskap.

Fan vilken oläslig handstil.
     
(okej, jag har valt ut de bilder när saigon är som finast, dvs på kvällen. På dan ser det rent ut sagt förjävligt.)


Exams får bara inte skita sig nu. Imorgon är den sista riktiga skoldagen. Sista biologilektionen med Carter (the man from the US). Sista svenskalektionen med knasiga Björn. Sista mattelektion med Ingmar som älskar att dasha barn (haha). AIYA FIGHTING!! (som korrarna säger.)




/Mui


God loves me..

Idag vaknade jag nästan sjuk (lovar att jag kommer bli sjuk lagom till exams). Satt och stirrade ut i det tomma intet vid frukosten och bestämde mig därför för att gå nyvaken till skolan, dvs without make-up (tiden gick som en elvisp). Stiger på bussen. Och självklart sitter världens (byns) snyggaste kille där. Och så var jag tvungen att möta killen med ett nyvaket och blekt face med sönderkliade ögon (jag är ett pollen-offer). Aja, next time. Nej visst fan. Det blir ingen next time...för nästa vecka börjar exams och veckan efter SLUTAR jag. Wiiiiiiiiii. Gimme freedom!

/Mui

Ja, jag vet jag är hopplös

"Veckorna innan exams ska jag verkligen se till att sova ut. Och så ska jag plugga som fasen, jag menar då är det ju bara att köra hårt för sen är det  ju över."

Ja, ungefär såhär har det låtit innan. Nu är vi där och jag lägger mig tidigt varje kväll så att jag har ork att plugga hela dagarna, NOT! Vad är det för fel på mig? I torsdags kväll ringde Amanda och frågade om jag ville vara med och grilla på kvällen för att John och Jonte har varsinn tjeckisk utbytesstudent hos sig.
"Ja det vore jättekul" sa jag och åkte dit så fort jag kommit hem från skolan vid sex och kom inte hem igen förrän vid halv tolv.

Igår var jag på dansuppvisning där jag mötte Malin som sa att "jag hoppas ni kommer till Frans och grillar ikväll". Ja, jo. Det gjorde vi. Jag, Mattis och Mojsan åkte alltså ut i böleskogen vid halv tio igår kväll. Vi snackade, sjöng singstar och lyssnade på Frans som spelade gitarr. Mysigt. Det var inte lika mysigt i morse när jag vaknade och insåg att jag gjort precis tvärtemot vad jag skulle göra denna helgen- ta det lugnt. Nu sitter jag här, trött och dryg, utan någon som helst ork att plugga. Men nu ska jag tvinga mig till det i alla fall. Skyll dig själv Julia. Du är hopplös.

/Julia


Talang 2009 - Knäckebrödsdansen

Det här var banne mig det bästa på länge.


/Mui

The truth hurts.......

Vitteungarna var hos oss idag. Så söta, men så jobbiga. Och så ärliga. Idag när vi käkade tacos sa en utav de:
-Gud, vad mycket du äter.
Det var jag och de två. Försökte ignorera henne och låtsades som om hon sa det till sin lillasyster. Men eftersom hennes lillasyster äter lika mycket som en mus, så var det nog mig hon menade. Fan också! Att barn alltid måste vara så jävla ärliga.


Nä, nu tänker jag inte plugga mer (jag borde, men jag tänker inte göra det). Har bjudit in mig själv och följer med Julia och Mattis till Frans, som bor i ingenmansland, för att grilla. Hehe...

/Mui


När jag inte utnyttjar den lilla tid jag har kvar till exams..

När jag inte pluggar hänger jag på youtube. Jag älskar youtube. Här är dagens klipp:


Välkomna till klagomuren

Jag. Orkar. Inte. Plugga.

Jag vet att jag bara snackar om skolan hela tiden, men om tre veckor så är det slut med det. Nu tänkte jag bara klaga lite över hur trött jag är på allt. Så otroligt ineffektiv fast jag borde ta vara på varenda minut eftersom jag redan nu har för lite tid till att plugga in allt jag behöver. Jag ska. Jag ska. Bara för att jag måste. Bara två veckor kvar nu Julia, bara två veckor kvar. Kämpa! Det kommer vara värt det efteråt. Sen väntar friheten..., men jag vill ha frihet nu!


(Fan vad svårt det är att pusha sig själv ibland).

Kanske borde göra som Mui och skicka ett uppmuntrande sms till min hemtelefon. Få prova om det hjälper. Måste testa alla medel som finns nu för att locka fram motivationen. Det är inte mycket tid att spela på. Bäst att jag drar!

Mohaha.

/Julia


FJORTISVARNING

Jag började titta på the hills på påsken. Säger bara en sak: drama, drama och drama. Men ack så underhållande det är. Och nu är jag helt förälskad i Brody. Det är så här en man ska se ut mina vänner:

  

Justin Bobby förtjänar också att synas på twonuts.blogg.se! Hårigt och krulligt. Det är nåt speciellt med krulligt hår alltså.


Jisses, är det i LA alla män finns eller?


/Mui


När man känner sig lite ensam....

Satt och pluggade lite History och kände att jag behövde lite uppmuntran. Eftersom Julia inte är hemma kan jag inte ringa till henne (hon är i princip den enda i min vänskapskrets som förstår vad jag går igenom just nu). Jag fick då en superbra idé och började sms:a till vår hemtelefon. En sekund efter jag skickat smset ringer det i hemtelefonen.  I luren läser världens blatteröst upp: "Hej sötis. Exams kommer gå galant. Du kommer springa ut på studentdagen och veta att du är godkänd i alla ämnen." Nu är jag på bra humör igen. En dag ska jag skriva ett mess på tyska. Hehe..


/Mui


Skräckblandad glädje

Här sitter jag nu. Har precis lagt ifrån mig historiaboken, lämnat Mussolini bakom mig. När mamma och pappa kommit hem från sin promenad ska jag gå ut och gå en runda (barnvaktar just nu min sött sussande lillasyster). I förrgår när jag vaknade var panikkänslan den första som mötte mig; "jag måste plugga!". Om tre veckor börjar Exams. Det betyder att jag ska kunna allt (eller ja, åtminstone så mycket som möjligt) om biologi, ekonomi, historia, matte och analys av texter i svenska och engelska. Ena sekunden kan paniken ligga där som ett stort svart moln som påminner mig om allt jag inte kan. Nästa sekund är lugnet tillbaka och jag intalar mig själv att detta kommer att gå bra. Jag dog ju inte under Mock. Ordet 'bara' är i nuläget ett ord som är minst lika negativt som det är positivt. Det är bara tre veckor kvar till Exams - jag skulle behöva minst tre månader till för att plugga in allt. Det är bara tre (eller fyra) veckor kvar tills det är över - vi kommer att vara fria, en månad ledig innan studenten och en resa till Rhodos. Paniken blandas med glädje över att allt snart är avklarat. Jag ska få läsa vilka böcker jag vill igen, se på tv hur mycket jag vill på kvällen utan att ha dåligt samvete, jag ska träna, springa, gå, cykla, träffa kompisar, gå på picknick med minisyrran i vårsolen, jag ska vara fri...Just nu är det bara den avgörande veckan, vecka 19, som står i vägen för friheten. Men jag kan som sagt inte avgöra om jag fasar för det eller inte. Jag vill liksom bara ha det avklarat på något sätt.

Innan dess ska jag tvinga mig att plugga ordentligt. Jag har ju tid att vara fri i en hel månad sen, innan sommarjobbet börjar. Så jag får väl återvända tillbaka in i min lilla pluggbubbla igen. För jag ska klara det här. Neurobiology and behaviour here I come! Men först en nypa luft.

/Julia


...



Det omöjliga tar bara lite längre tid

Winston Churchill





/Julia


Påsken

Nu är jag hemma igen. På vägen ner till stugan tog vi en vända till Ullared för att kolla in utbudet på Gekås. Jag hittade ovanligt mycket måste jag säga. Kläder, en spargris (jag borde ha börjat spara för längesen), Guns n' Roses Greatest Hits och lite annat smått och gott såsom nagellack och strumpor. Vi insåg för femtioelfte gången att vi borde ha en kombibil när vi kom ut med minst fem välfyllda Gekås-påsar till en redan fullpackad bil. När vi tryckt in så mycket vi kunde i bagaget återstod fortfarande tre påsar och en stereo. Det var bara att ha det i knät. Där satt vi i baksätet, jag och mina syrror, med mjukglass i hand och påsar med allt från korvbröd till nagelfilar i. Mamma fick ta stereon. Det var faktiskt roligt att shoppa för första gången på länge. Det var billigt och bra. Bara att lassa på. Sedan var det längesen jag shoppade med syrran också. Vi hittade nattlinnen som vi köpte likadana fast i olika färger, precis som när man var liten. Och så köpte vi likadana strumpor. Och sprang fram och tillbaka mellan provrummen och damavdelningen skrattandes åt att vi alltid hittade något mer att prova.
Jag: Nä nu får det räcka Jossan. Nu går vi bara och möter mamma och pappa, nu kollar vi inte mer.
Hon: Okej
Klirr bland galgarna. Jossan tittar på mig och börjar asgarva.
Hon: Det var du som sa att vi skulle sluta!
Jag: Jaa, jag vet...

Efter en heldags shopping anlände vi till stugan vid halv åtta på kvällen. Såg en hockeymatch som inte var bra för mina nerver. Men nu pratar vi inte mer om det. På fredagen hämtade vi Mattis på stationen och sedan spenderades resten av helgen med promenader längs havet, mys på klipporna och kubbspel. Gällande kubbspelet så fattar jag inte hur det kom sig att jag alltid lyckades hamna i det förlorande laget. Vare sig jag spelade med Mattis, Jossan eller Ida så förlorade jag, men när de spelade mot mig så vann de alltid. Men jag kan ju i alla fall skryta med att jag fick ner fyra klumpedunsar med tre pinnar, det ni! Och förresten, vi hoppade twist också. Ida köpte ett twistband i Ullared, så efter säkert åtta års uppehåll fick jag äntligen hoppa igen, vilken feeling, vilka minnen.




/Julia

Min syster har mycket kvar att lära

Förra veckan sa min syrra till mig:
-Mui, vi räknar alger på matten. Kan du hjälpa mig? Syrran
-Algebra heter det. Jag

Och imorse sa hon:
-Du vet, folk som har PSMS har damp tjugofjärde i sjunde. Syrran
-Det heter PMS och 24/7!! Jag

/Mui

Shit happens

Idag bakade jag äppel och kanelmuffins med crumble. Åh, mina favoritmuffins. Ni som vill ha äppelpaj och muffins i ett borde prova dessa ljuvliga muffins. Eftersom jag inte bakar så ofta så bestämde jag mig idag för att göra dubbelsats. Jag dubblade allt. Allt utom bakpulver! Och ni vet ju hur det blir när man bakar utan bakpulver eller när man har i för lite. Varför är det alltid så att man glömmer det allra viktigaste? Jag menar, hade jag glömt ett äpple så hade det inte spelat nån roll. Fan, jag som hade tänkt visa upp här på bloggen och allt. Hade ju till och med tänkt med mig en påse till Nhisan. Jaja, shit happens, life goes on.

/Mui

Mysteriet är löst mina vänner

Efter det här inlägget var jag tvungen att skicka ett mail till posten och fråga varför leveranstiden till olika länder i samma region skiljer sig åt så mycket. Här har ni svaret:

"Att leveranstiden till olika närliggande länder kan skilja sig åt har att göra med hur posthanteringen i respektive land är organiserad. Leveranstiderna för inrikesbefordran av t.ex. brev kan skilja sig åt från land till land, vilket gör att det tar olika lång tid för brevet att nå mottagaren. "

Det var som jag trodde alltså.

/Mui


Hej tår!

Surfade runt lite och hittade dessa:



Det där ser jävligt obekvämt ut. Fy bubblan vilka fula skor. Och tårna ska vi inte ens tala om.

/Mui

Fortsätt så

Ja!! Ni kommenterar. Fortsätt så. Det är så kul när loggar in och ser att någon människa har kommenterat. Me like. Och antalet unika besökare har ökat till det normala också! Det verkar som att Julia drar hit alla besökare eftersom antalet unika har ökat drastiskt sen hon började skriva igen. Vad fan, jag då?!

Tänkte bara förvarna er att det nog inte kommer bli så mycket uppdatering nu under påskhelgen eftersom både Julia och jag kommer befinna oss på Västkusten (Julia har i och för sig redan lämnat byn). Jag tror det blir Halmstad och Göteborg för mig i alla fall. Jag kan ju inte tacka nej till Nhisans biljett. He he he. I'm sooOOOo broke and dead meat (borde egentligen inte åka till gulingdiskot eftersom vi kommer hem måndag morgon och det är skola på tisdag. jag är gammal nu och klarar inte av att snubbla in vid halv 6 på morgonen!).


/Mui


Helvete

Ursäkta svordomen men mina nerver klarar inte detta. Värsta matchen ever. (Hade varit bästa matchen ever om HV hade vunnit för det var så sjukt spännande). Efter en kvarts förlängning och dessutom straff för HV, lyckades till slut en jäkla sketen Färjestad-spelare trycka in ett förbannat mål, så nu står det 3-1 i matcher. I morgon gäller det, vinst för HV och fortsatt slutspel, eller SM-guld för Färjestad. Det sistnämnda ska aldrig få hända. Vi ska ta det här. Stefan Liv I love you, you're the best! Kommer följa dig från tv:soffan i stugan, i morgon bär det av västerut.

/ Das kleine hockeyfreak Julia

Vad i..

Postade precis ett brev som ska ända till Vietnam. Jag kollade upp leveranstiden och det tar tydligen 10-12 ARBETSDAGAR för brevet att komma fram. ?????? Vad är detta? Lever vi inte på 2000-talet? Fan, det borde inte ta mer än 1 vecka!!! Hm, det är säkert Vietnams postsystem som är så jävla outvecklat för det tar nämligen bara 4 arbetsdagar för ett brev att komma till staterna, 4 dagar till Kina och 5 dagar till Thailand. Vittarna alltså.

/Mui


Jag är tydligen alltid negativ

Häromdan ringde Nhisan. Hon tänkte bara säga att jag skulle få hennes biljett till trädgår'n (hon skrev ett påskrim och vann biljetter). Men hon hann aldrig säga det innan vi la på luren. Enligt henne säger jag alltid "åh, fan vad tråkigt det är". Hon är trött på att jag är så negativ. Måste sluta upp med att säga saker som "åh fan vad trött jag är" och "åh fan vad tråkigt allt är". Ibland säger jag att jag är trött även om jag inte är det. Det har liksom blivit en sån standradfras. Måste ändras. För jag är inte negativ egentligen. Eller. Jag vill inte sprida massa negativ engergi runtomkring mig.

DET KANON VÄDER UTE och bara 4 veckor kvar till exams. FAN VAD UNDERBART MITT LIV ÄR. tjoho. 

/Mui

Att säga nej är inte bland det lättaste

I söndags morgon ringde de och frågade om jag kunde jobba, mamma svarade och jag slapp. I går morgon halv åtta ringde de igen och frågade om jag kunde jobba, jag hade lovat att vara barnvakt så jag slapp. Idag ringde de och frågade om jag kan jobba i morgon och på torsdag men vi ska till stugan, så jag slapp. Jag får så sjukt jäkla dåligt samvete av att säga nej tre dagar i rad. Både för att det känns som att jag hela tiden kommer med undanflykter, och för att jag inte vill jobba detta lovet medan massa folk har blivit arbetslösa och bokstavligt talat skriker efter jobb. Jag måste plugga känner jag. Fyra veckor framåt i tiden och jag sitter i Brahesalen med slutproven framför mig. Jag måste fixa detta, och jag måste plugga inför det! Men ändå känns det aldrig som en godtagbar ursäkt när de frågar om man kan jobba. De gånger (eller den gången) jag har sagt "nej, jag kan inte, jag känner att jag verkligen måste plugga", så har jag känt det där dåliga samvetet äta upp mig inifrån resten av dagen. Jag kan helt enkelt inte säga nej. Men nu har jag tvingat mig själv. Nu är det Exams som gäller, och jag ska plugga arslet av mig. Jag har tvingats tacka nej till att jobba de kommande helgerna. Jag antar att jag får "make up for it" denna sommaren. Jag känner mig bara så otacksam när jag får jobb serverat på silverfat och andra måste kämpa för att få ett...


/Julia


På andra sidan Atlanten

Jag har ju faktiskt inte berättat om vad som händer efter sommaren än. Som ni kanske vet så har mina tankar en lång tid varit att åka till USA som au-pair, och nu är allt fixat. Den 10:e augusti bär det av till New York för tre dagars introduktionskurs, sedan vidare till West Hartford i Connecticut där min värdfamilj bor. Familjen består av mamma Krissie, pappa Charlie, Hayley 5 år och Will 3 år.  Och två hundar. Det ska bli helt vansinnigt kul. I sommar ska jag lära mig att laga mat på riktigt, och baka pappas bröd. Ska ta med mig massa svenska recept.

Sen så kan vi ju ta och konstatera att världen är liten. Mamma hörde av sig till sin barndomsvän vars dotter Emma är i USA som au-pair nu. Jag började maila med henne och det visade sig att hon bor bara en halvtimme från staden där min värdfamilj bor, och att hon dessutom är kompis med tjejen som är hos dem nu. Weird. Ännu en sak som är lite komisk är att när mamma var au-pair i USA så åkte Emmas mamma över som au-pair när mamma hade ett halvår kvar, och de bodde grannar. Nu kommer jag komma dit när Emma har ett halvår kvar. Det blir kul!

USA here I come!

/Julia

*prutt*

Jag glömde nämna att jag stötte på en väldigt speciell person i lördags. Ja. Han kunde nämligen fisa med ögat. Han var skitstolt över det. Hm, det hade jag nog med varit.

/Mui

...

Sitter i min säng, i alldeles rena lakan, med datorn i knät. Kunde inte njutit mer av att det är påsklov. Samtidigt som jag slösurfar lyssnar jag på Måns Zelmerlöfs melodifestivalbidrag i akustisk version. Oh God I love him! Haha.

Oooh, I'm still standin' for hope and glory
I'll be fighting for my love story

Vi var uppe på Centrum igår, käkade tacobuffé och shakade lite ass. Vi åkte bil upp och spelade melodifestivallåtar på högsta volym. Bästa upptaggningen. Nu är jag så trött att jag inte orkar hålla ögonen uppe mycket längre. Underbart att slippa gå upp i morgon. När jag gick upp idag på morgonen sa mamma att hon räddat min dag. Vid klockan åtta hade de ringt och frågat om jag kunde jobba för att någon blivit sjuk. Tack morsan för att du såg till att jag slapp. Efter jobb tre helger i rad nu har jag sett till att jag är ledig fram till exams. Nu är det full fokus skola som gäller. Back in business after exams!

Nähe, godnatt alla.

/Julia

Nalle Puh says

"Om du försöker hitta hem men istället hittar en grop, kan du försöka att leta efter en grop. Då skulle du med all säkerhet inte hitta en grop, vilket skulle vara bra, för då kanske du hittar någonting du inte letar efter, vilket skulle kunna vara precis det du letar efter."

/MUI

Självklart ska det skita sig

Ja, alltid! Jag glömde spara, så nu är det blått lite här och där. Skjut mig. Julia kommer snart och vi ska titta på Sex and the City Movie som jag fyndade idag på VIP för 99 spänn. YEY!

/MUI

twonuts.blogg.se forever!

Sorry om jag skrämde skiten ur er när jag satte lösenord. Jag lovar att twonuts.blogg.se kommer att finnas kvar forever and ever, okej, kanske inte men i alla fall ett par år till. Fast om ett par månader bloggar vi nog från var sin ände. Jesus.


Nå, vad tycks om den nya designen? Synd för er som inte tycker om den för jag råkade radera den gamla! Skit med, den som var så fin.

/MUI


Fortsättningen

Ja, här har ni fortsättningen på mitt senaste inlägg om min orkidé. Den dog verkligen.



/Mui

RSS 2.0