SVETTIGT

1 vecka i Vietnam. Det kanns som om jag har varit har i en hel manad. Kanner mig sa fett svettig, prickig, acklig och grotesk. Svetten rinner ner sa fort jag satter min fot utanfor badrummet. Myggorna och myrorna ater upp mitt kott. Mitt kott ar som oxfile for de. Jag kanner mig enorm eftersom 90 % av den inhemska befolkningen gar till mina axlar. Bla. Dessutom var det mycket mycket roligare i byn forr, nar man var liten. Nu har alla i min alder familj och barn.

Idag upptackte jag nagot hemskt. Jag hittade namligenmotsvarigheten till brun-utan-sol-produkter: vit-med-sol-produkter. Duschcremen jag anvander (som tillhor min faster) inhaller blekningsmedel. Och rengorningskramen de anvander pa salongen (dar jag alltid tvattar mitt huvve) innehaller ocksa detta medel. WTF! Inte undra pa varfor jag inte blir brun i 37 graders varme! Folk skrattar verkligen at mig nar jag sager att jag ska sola i Nha Trang (en turiststad).

Nej fuck. Jag orkar inte skriva mer. Jag tror att jag har kakat nagot konstigt idag som min mage inte tal. For den gor uppror just nu.

Vi hores

Mui

ps. jag dromde om dig julia. Det var kul att ses igen. Langtar tills vi ses pa riktigt!
ps 2. jag kan inte komma in pa facebook. javla vittarna har sparrat sidan..........


This is crazy

Det har ar sjukt. Jag har sju veckor kvar att jobba. SJU. Det ar ingenting. Jag kan inte forsta hur nara det ar nu. Tiden kommer bara rusa pa...

I fredags var vi ute i Hartford. Det var blockparty sa bargatan var avstangd och det var band som spelade pa scener utomhus och sa. Det var riktigt drag, vi hade kul! Forsta gangen som vi var ute alla fyra samtidigt. Gardagen blev ganska lugn, jag gick pa en matlagningskurs for att fa ihop lite av mina credtis som aterstar. "How to prepare your own five-course Italian dinner" hette kursen, det var kul! :) Efter det chillade jag med en tidning i parken en stund innan Linnea och Marina kom dit och vi hade lite picknick-kvallsmat dar pa graset. Det blev en ganska tidig kvall, sa jag kanner mig for tillfallet utvilad. Dagen spenderades pa stranden vid en sjo i narheten med Marina. Det var mys med massa tjejsnack, precis vad jag behovde! Veckan lar bli lugn, maste spara pengar och energi till nasta helg som kommer spenderas i New York. Forhoppningsvis lyckas vi med att hinna till midsommarfirandet i Battery Park pa fredag och sedan (om vi kommer in vill saga) ska vi till ett midsommarparty pa en klubb. Hatar att inte vara 21.

Veckan kommer bli intensiv, barnen har nu slutat skolan sa det blir heldagar. Vadret ser dock ut att bli riktigt bra, uppemot 28-30 grader varje dag, sa det blir nog mycket tid vid poolen. Inget jag sager nej till direkt. Veckan efter det borjar de pa camp sa da kommer jag vara ledig mellan 9-3 varje dag men formodligen jobba lite mer pa kvallar och helger. Vi far se hur det blir.

Jag borjar fa lite panik nu over allt som inte ar fixat till min och Linneas resemanad. Maste planeras denna veckan! Waaaah. Nar det ar fardigt kan jag slappna av. Gud vad kul det ska bli! :)

Nu ska jag krypa till kojs. Forlat for att jag ar dalig pa att uppdatera, men jag skyller det pa att jag forsoker utnyttja mina sista manader har i staterna;)

/Julia

Sweden

Igar jobbade jag hela dagen mellan 8-18. Min vardmamma jobbade och min vardpappa var pa golfturnering. Dagen bestod till stor del av att kora Haley till alla tre barnkalas som hon var bjuden till. Det var ratt skont, da var vi uppbokade hela dagen sa det rullade pa ganska snabbt. Will var hos en kompis och lekte under tiden. Trots valdigt mycket brak barnen emellan, de retas mest hela tiden just nu, sa kandes dagen anda som en bra dag. De stunder da de holl sams och var gullliga mot varandra vagde upp allt det andra.

Kvallen var riktigt mysig. Jag akte till Linnea och traffade henne och hela hennes svenska familj. Vi grillade kott och at potatisgratang till det, oh gud vad gott det var! Sedan fragade hennes pappa om vi inte skulle vara riktigt svenska en timme eller sa. Jo, det tyckte vi att vi skulle sa vi satte oss framfor teven, kopplade in Linneas dator och sag pa "Sa ska det lata". Det var grejer det. Det kandes sa svenskt och just da fick jag en vansinnig Sverigelangtan. Men nu nar man vet att det ar sa nara tills man kommer hem, sa ar det ingen jobbig hemlangtan utan en mer forvantansfull hemlangtan, att snart far man det dar igen. Jag alskar Sverige anda, Sverige ar Sverige<3

/Julia

10 months

Jaha, da har man spenderat 10 manader i staterna idag. 2 manader ar det kvar tills man har jobbat klart, sedan drar vi till California. Suntrek-resan ar bokad, vi aker alltsa till San Fransisco till att borja med. Darifran aker vi sedan till Yosemite National Park, Sierra Nevada, Las Vegas, Grand Canyon, Lake Havasu och sist men inte minst Los Angeles. Dar stannar vi formodligen tva extra natter efter det att suntrek-resan ar avslutad och sedan bar det av mot San Diego dar det blir sol och bad en vecka eller sa. Kanns helt sjukt overkligt att det ar sa nara nu. Och sedan kommer jag till Sverige.

Pa dessa tio manader har jag hunnit med vansinnigt mycket:
- Uppemot 10 New York-besok
- 2 besok i Boston
- Hawaii
- Besok fran familjen med resa till Florida (Orlando och Fort Lauderdale)
- Washington DC

Jag hade onskat att jag hann med att se Niagarafallen ocksa, men det far bli nasta gang, for jag kommer komma tillbaka. Chicago pratade vi ocksa om ett tag, men det blev aldrig av. Nu ar det den stora California-resan vi planerar och sparar infor. Sparandet har val inte gatt riktigt lika bra som forvantat, skatteaterbaringen satt riktigt fint.

We're gonna rock in California, babe! :)

/Julia



Heute vermisse ich..

.. meine Freunde
.. currywurst
.. deutsche mayo
.. shoko-croissant
.. hamburg
.. kurt-engert-haus
.. berliner weisse
.. Wizzard zu spielen
.. mit dir zu sprechen

/ Mui

Lektion 1

I lördags var jag och Ivana på piren och hade det sjukt trevligt. Kameran åkte upp i väntan på en person och vi började spela in en massa roliga videos. Ivana bad mig lära henne ett par vietnamesiska fraser och självklart ställde jag upp för min vackra vän (eftersom jag är en snäll kompis). Jag lärde henne hur man marknadsför sig själv på vietnamesiska, hehe. Herregud vad roligt det var. Så roligt att jag måste lägga upp det här. Och till alla vietnameser som ser det här så ber jag så mycket om ursäkt för min otroligt dåliga vietnamesiska. Vet att jag säger fel vid ett ställe, fett pinsamt. Men hey! Det är Ivanas vietnamesiska vi ska lyssna på! :)  Men jag lovar att min ska förbättras under min vistelse i Vietnam. Yeah.




/ Mui

Update

Jag vet att jag ar samst pa att uppdatera. I fredags kvall var jag och Marina hos Caro en svang. Vi snackade mest hela tiden, skon chill-kvall helt enkelt. Vi satt i Caros kallare och nar jag kom upp och skulle kora hem sag vi att det var varsta ovadret. Jag fick en platspase av Caro att dra over huvudet och sedan sprang jag livradd ut i varldens askovader. Ni som kanner mig vet att askan inte riktigt ar min basta van. Nar jag val satt i bilen kande jag mig saker dock, men det var sjukt vad det regnade pa vagen hem, har aldrig varit med om nagot liknande. Jag fick krypa fram.

Lordagen jobbade jag tva timmar pa morgonen, sedan drog jag till Elizabeth park helt ensam och lag och chillade. Laste och lyssnade pa musik. Det var riktigt skont faktiskt. Senare pa kvallen kom Marina och Caro hit och sedan gick vi ut och dansade i Hartford pa kvallen. Som vanligt var vi osakra pa hur kvallen skulle sluta da varken jag eller Marina ar 21. Vi gick till ett stalle vi aldrig varit pa innan som hette Pour House. Vakten tog emot mitt leg, tittade ner pa det en tiondels sekund och rackte sedan tillbaka det. Vi stannade dar en stund och rorde oss sedan vidare mot Black Bear dar vi ocksa var forra helgen. Vi dansade och dansade och dansade. Det var kul.

Idag sov jag ut, gick en promenad och skypade lite. Sedan akte jag och en tysk tjej vid namn Franziska till Chipotle och at lunch. Darefter hamtade vi upp sisadar fem andra tyskar och akte sedan till Hartford for att se The Killers pa bio. Ashton Kutcher och Katherine Heigl, bra film! Darefter akte jag hem en snabbis innan det blev till att mota upp tva av mina favoritflickor har i staterna, Caroline och Marina. Vi akte till Hartford for att se the Puerto Rican Parade men vi var nog sena for vi hittade den aldrig, haha. Bara massa, massa folk korde runt i sina bilar och viftade med sina flaggor. Vi akte istallet till Elizabeth park och utrattade lite valbehovligt tjejsnack.

Nu ar det definitivt sangdags. Ska forsoka bli battre pa bloggfronten, det ar dock svart nar temperaturen ligger pa runt 30 grader ute, da bortprioriteras datorn.

/Julia

RSS 2.0